Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Florin Nini: „Îmi respect adversarii, dar nu îmi este frică de nicio echipă”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
15.02.2014

Florin Nini, antrenorul grupării Energia Rovinari, a prefațat duelul din această rundă, pe care echipa sa îl va juca în Sala Polivalentă din Craiova, împotriva SCM-ului din localitate. Startul întâlnirii se va da astăzi, începând cu ora 18:00. 

„La Craiova ne așteptăm la un meci bun în primul rând. Vrem să-l vedem și pe Nemanja Milosevic cum s-a intregrat în echipă, de această dată în fața unui adversar puternic. Cu o victorie în meciul de la Craiova ne putem întări în primul rând locul din clasament pentru lupta de play-off. Nu avem o rotație atât de mare încât să lucrăm pe două fronturi, mai exact o dată de a opri tactica echipei din Craiova și a doua oară, pe baza unei rotații mai mari să facem un joc care să-i încurce tactic pe adversari. Dacă noi ne impunem ritmul de joc și ceea ce am lucrat la antrenamente cu siguranță putem câștiga acest meci. SCM Craiova are un plus datorită faptului că joacă pe teren propriu. Eu îmi respect adversarii, dar nu îmi este frică de nicio echipă”, a declarat Florin Nini pentru site-ul oficial al Energiei Rovinari.

De asemenea, Nini a vorbit pentru aceeași sursă citată adineaori despre situația din cadrul echipei sale, în special după accidentarea pivotului Dalibor Djapa. 

„Djapa putea schimba jocul într-o direcție sau alta, în funcție de adversar, mai mult sub panou sau în exterior, pentru că el avea și o aruncare bună de trei puncte. Sunt strategii diferite, iar fiecare și le face în funcție de ce are la dispoziție. Noi nu am fi schimbat foarte mult dacă l-am fi avut pe Djapa, poate doar o schimbare. Avem probleme medicale și cu Tal, acesta nu s-a antrenat de două zile. După antrenament, a acuzat o durere în talpă. A făcut radiografie, nu este nimic grav, dar i s-a recomandat repaus. Ne cam dă peste cap programul de pregătire pentru că peste două zile avem meci. Încă un jucător care nu este în deplinătatea forțelor sale fizice, iar acest aspect este un minus pentru noi, dar trebuie să fim tari, optimiști și să ne ducem acolo să luptăm clar, din prima până în ultima secundă. Rezultatul se va decide pe final”, a încheiat tehnicianul. 

Înaintea jocului din această după-masă ambele echipe au la activ 27 de puncte și un record de 10 meciuri câștigate și 7 pierdute. 

*Foto: Răzvan Păsărică

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!