Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Florin Nini: “Este o victorie frumoasă, o victorie muncită”

Claudiu Dekan

Claudiu Dekan
18.11.2013

La finalul succesului repurtat de echipa sa, antrenorul Energiei Rovinari, Florin Nini se declară mulţumit de evoluţia elevilor săi în faţa BC Timişoara şi de felul în care aceştia au reuşit să speculeze slabiciunile timişorenilor:

„Este o victorie frumoasă, o victorie muncită. Mă bucur că reuşim să ţinem cadenţa. Nu va fi uşor nici pe viitor, dar important este că ne menţinem la un nivel bun al jocului şi începe şi banca să funcţioneze mai mult. Ne-am dorit să înscriem mai mult de sub panou.  Am considerat că echipa Timişoarei nu are jucători foarte puternici şi nu este o echipă care să facă o apărare foarte bună. Am insistat pe pătrunderile individuale, acolo unde sunt deficitari, iar acest lucru s-a văzut. S-au acordat multe faulturi, unele nu s-au acordat, dar asta nu este treaba mea, important este că noi am citit bine jocul Timişoarei, am aflat punctele lor slabe şi am reuşit să ne impunem”

Referitor la parcursul echipei sale în urmatoarele etape ale Ligii, Florin Nini nu se hazardează în a stabili obiective pretenţioase, ci îşi doreşte să ia fiecare meci pas cu pas, în speranţa că finalul de campionat îi va găsi pe gorjeni pe un loc cât mai sus în clasament:

“În acest joc, ca şi la cel de etapa trecută, am avut un procentaj mai bun decât adversarul, atât la recuperări, cât şi la aruncări, mai ales la aruncările libere. Acesta este un lucru bun, pentru că la libere se vede concentrarea jucătorilor. Important este că am câştigat acest joc şi ne menţinem în lupta pentru play-off, care nu s-a încheiat, ci abia începe. În general, acolo unde mă duc să antrenez, dacă pot să joc finala din primul an, pot să o fac, dar în acelaşi timp nu mă hazardez să mă pun pe un loc pe care nu pot să îl aflu decât la sfârşit. Dacă ne vom păstra acest echilibru care nu este uşor de menţinut, cu siguranţă vom fi o echipă importantă în angrenajul campionatului. Mai sunt multe meciuri, trebuie să le luăm pas cu pas, iar la final vom vedea şi rezultatul. Rezultatul ne este favorabil, unul util, care ne menţine în această luptă”

În urma acestui succes, Enegia Rovinari a ajuns la 5 victorii consecutive. La finalul etapei a 8-a echipa gorjeana se situează pe locul 4 în clasamentul Ligii Naţionale, cu 14 puncte.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!