Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Florin Nini: „Mă bucur că am reușit să avem un ritm bun”

David Istrate

David Istrate
05.12.2018

În această seară, sala din Trivale a găzduit duelul dintre BCM U FC Argeș Pitești și U-BT Cluj-Napoca, două formații ce ocupau poziții vecine în clasament. Jocul a fost unul foarte echilibrat până la pauză, dar apoi gazdele au preluat conducerea, ajungând la un moment dat la un avantaj de 9 puncte. În cele din urmă, elevii lui Mihai Silvășan au revenit și s-au impus la o diferență de 3 puncte, scor 83-80.

După încheierea confruntării, tehnicianul argeșenilor, Florin Nini, s-a arătat mulțumit de modul în care au evoluat jucătorii săi și a oferit câteva detalii pe care le-a observat în jocul echipei sale.

„Un meci frumos, o propagandă frumoasă baschetului, însă noi suntem în momentul în care am zis să adunăm cât mai multe puncte, să reușim cât mai multe victorii. Pot să spun că am plecat un pic cu un pas în spate prin faptul că a trebuit să îl folosesc pe Jeremic pe poziția 1, Person având o indisponibilitate la glezna stângă. Ce să vă spun, eu felicit băieții pentru modul în care au luptat, a fost un angajament bun și s-a văzut lipsa de experiență în anumite momente. Din punctul meu de vedere, am greșit două situații în apărare, însă le-am greșit în fața unui jucător de excepție, cum este Rasic. Este foarte, foarte dificil când ai o rotație scurtă doar în meciul acesta, din cauza indisponibilităților și sigur că oboseala acumulată de Jeremic pe poziția 1 nu a mai făcut să fie în continuare omul nostru de coș. Mă bucur că am reușit să avem un ritm bun, din nou am făcut recuperări bune ceea ce înseamnă că este potențial din punct de vedere al apărării. E un meci total diferit de cel pe care l-am jucat în compania echipei din Oradea, însă am avut procentaje mai slabe la aruncările libere și sigur, la aruncările de 3 puncte. Acolo cred că s-a făcut diferența, am avut și noi pe final 2-3 aruncări și sigur că dacă acelea intrau era diferit. În rest, ne pregătim, eu mi-am felicitat băieții, trebuie să jucăm doar în acest fel, doar cu asemenea intensitate pentru că doar așa putem câștiga ca echipă. Felicit și banca, s-au folosit mulți jucători, suntem nevoiți în anumite momente să jucăm cu doi români, am jucat și cu trei români pe teren, dar asta pentru mine este un lucru bun, pentru că ne arată că jucătorii noștri au potențial. Prin asemenea meciuri, prin intensitate, prin duritatea jocurilor de acest gen, cu siguranță că vor câștiga experiență, care ne va ajuta în momentele în care avem nevoie să câștigăm partide decisive.”

În urma acestei partide, BCM U FC Argeș Pitești a încasat cea de-a 5-a înfrângere stagională și cu 3 victorii se clasează pe locul al 5-lea în clasamentul Ligii Naționale de Baschet Masculin. Următoarea partidă pentru formația din Pitești va avea loc luni, 10 decembrie, pe teren propriu, în compania lui BC CSU Sibiu.

7 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești adu :

    Ce se intampla???
    De ce pierdem meciurile??? Ne poate spune si noua cineva?ceva concret, nu scuze ca n.am avut rotatie. Asta nu tine la toti.Hai sa vedem unde gresim..de ce in momentele importante nu putem sa marcam sau sa ne aparam?ca eu zic ca jucatori avem, dar nu sunt pusi in valoare.

    cu 5 ani în urmă (05.12.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac:

      Re
      Chiar cred ca a fost un ghinion.

      cu 5 ani în urmă (06.12.2018)
    • FC Argeș Pitești adu:

      Ghinion
      Pai mai bine zicea ca e ghinion, ca s-au pregatit dar asta e . Dar cand gasesti tot felul de scuze pentru copii mici nu-mi place si nu mi se pare corect.Are lot de lot la dispozitie.

      cu 5 ani în urmă (06.12.2018)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Nini
    Hai că e amuzantă faza asta cu rotația scurtă... Îți lipsește un jucător și ăsta e alibiul tău. Pe hârtie, Piteștiul are una dintre cele mai lungi rotații, cu 6 străini buni, 3 jucători de U23 absolut decenți și 2 români de echipă națională, deci despre ce vorbim. Motivele trebuie găsite în altă parte.

    cu 5 ani în urmă (06.12.2018)
    • FC Argeș Pitești adu:

      Person
      Si cand era valid person, dl profesor il baga pe tudor.Cred ca o sa se termine si campionatul si noi nu stim cu cine sa jucam.

      cu 5 ani în urmă (06.12.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac:

      Re
      Rotatie scurta la poz 1, nu stiu daca v ati dat voi seama. Pai Sibiul cum ar putea arata fara Hardy sau Tamulis? Adica fara un G strain

      cu 5 ani în urmă (06.12.2018)
    • FC Argeș Pitești adu:

      Da..
      Orice jucator e greu de inlocuit.dar daca stii ca nu poate juca unul sau altul pregatesti meciul asa.Aici intervine priceperea antrenorului.noi cu cluj am jucat bine pana la urma.dar sa faca ceva sa si castige..dar sa stie ce sa faca..timpul nu asteapta pe pitesti si acum se termina campionatul.

      cu 5 ani în urmă (06.12.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!