Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Florin Popa, un factor determinant în ultimele două victorii ale lui Gaz Metan Mediaș

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
02.02.2015

Gaz Metan Mediaș traversează o formă sportivă excelentă. Formația de pe Târnava mare a reușit să lege două victorii la rând după ce a învins în deplasare pe SCM U Craiova iar în ultima a trecut pe teren propriu de BCM U Pitești. În aceste două victorii ale medieșenilor, Florin Popa a fost unul dintre factorii decisivi pentru formația condusă de Ovidiu Teleabă.

La Craiova, Florin Popa a venit de pe bancă și a avut o contribuţie majoră. Chiar dacă a fost introdus pe teren de Ovidiu Teleabă abia spre finalul primei reprize, prezența sportivului român s-a simțit până la finalul meciului. Popa a jucat excelent iar aportul său a fost decisiv în ultimul minut al jocului când scorul era 73-72 pentru olteni. Fundașul ofensiv a reușit două intercepții, o recuperare defensivă și a marcat 2 libere în ultimele secunde ale partidei. Aceste lucruri s-au dovedit a fi determinante în ecuaţia partidei, Gaz Metan impunându-se în Bănie cu scorul de 78-73. Florin Popa a strâns în meciul de la Craiova 13 puncte, 4 recuperări și 2 intercepții pentru un indice al eficienței de 17 unități.

În partida cu BCM U Pitești, Florin Popa a marcat coșul decisiv al partidei iar rolul său în rotație a fost cu totul altul. Fundașul a petrecut 40 de minute pe parchet împotriva formației din Trivale, evoluând în permanenţă pe poziția 3. Cu 20 de secunde înaintea finalului, la scorul de 64-66 pentru piteșteni, Florin Popa a dat lovitura, marcând un coș de 3 puncte. Reușita a fost una total neobișnuită, mingea intrând în coș după ce a atins panoul, aruncarea venind din zona denumită „zero grade”. În final Gaz Metan s-a impus cu scorul de 68-66, Florin Popa fiind din nou decisiv. El a terminat partida cu 12 puncte, 5 recuperări și o pasă decisivă pentru un index al eficienței de 14 unități.

În acest sezon la Gaz Metan Mediaș, Florin Popa are medii de 6.9 puncte, 2.6 recuperări și 0.5 pase decisive în 20:43 de minute jucate în medie pe meci. Cel mai bun meci al său s-a consemnat în etapa a 3-a când a reușit 18 puncte și 3 recuperări în fața lui SCM U Craiova, într-un meci câștigat de Gaz Metan.

După aceste două victorii în care Florin Popa și-a lăsat amprenta, Gaz Metan Mediaș a intrat în cursa pentru play-off. În acest moment formația de ocupă poziția a 8-a în clasament cu un bilanț de 7 victorii și 9 înfrângeri. CSU Sibiu se află pe locul 9 însă are un meci mai puțin disputat iar Energia Târgu Jiu care ocupă poziția a 10-a are două meciuri mai puțin jucate.

foto: Istvan Bertalan

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe martax :

    Felicitări
    Chiar mă bucur când jucătorii români ies la rampă. Florin Popa chiar joacă excelent. Aș vrea să-l văd în teren meci de meci și pe Solopa, măcar 5 minute, nu cred că ar strica!

    cu 9 ani în urmă (02.02.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!