Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Frații Ball, învinși de un fost campion al României

Eduard Popa

Eduard Popa
30.01.2018

 fratii ball

LiAngelo și LaMelo Ball au un început de carieră profesionistă dificil. Echipa celor doi jucători, Vytautas Prienai, a pierdut primele trei partide din Liga Națională Lituaniană în care i-a avut în componență pe cei doi americani.

Ultima înfrângere a venit pe teren propriu în compania echipei Juventus Basketball, scor 86-78. Ambii frați au evoluat câte 12 minute, timp în care LiAngelo a strâns 11 puncte și 2 recuperări cu 4/11 din acțiune iar LaMelo a adunat 4 puncte și 4 pase decisive cu 2/7 din acțiune. În cele trei meciuri profesioniste jucate până acum, „Gelo” a adunat o medie de 10,3 puncte și 1,7 recuperări pe meci, în timp ce LaMelo a strâns 6,3 puncte și 2 pase decisive pe meci, cu un procentaj de 24% din acțiune.

În ultimul meci cei doi frați ai lui Lonzo Ball s-au înfruntat cu fostul jucător al celor de la Asesoft Ploiești și BC SCM Timișoara, Jonte Flowers. El a jucat 23 de minute, timp în care a adunat 7 puncte, 7 recuperări, 5 intercepții și 3 pase decisive. De altfel, Flowers are un sezon decent în Lituania, unde în 18 partide de pe bancă a strâns medii de 4,7 puncte, 3,5 recuperări, 1,4 pase decisive, 1,3 intercepții în 18 minute pe întâlnire.

Flowers este fost campion al României în două rânduri cu Asesoft Ploiești (2014 și 2015), iar în sezonul precedent a evoluat în tricoul lui BC SCM Timișoara, echipă pentru care a avut medii de 11,2 puncte, 5,6 recuperări, 2,5 pase decisive și 1,5 intercepții în 13 partide de LNBM.

Revenind la cei doi Ball, aceștia par să se simtă mult mai bine în liga Big Baller Brand, competiție neoficială la nivelul celor mai puternice echipe de juniori din Lituania. Meciurile dintre echipa fraților Ball și juniorii celor mai bune programe de baschet lituaniene sunt de altfel transmise în format livestream pe facebook.

Timpul va decide dacă Lavar Ball a luat decizia corectă de a-i forța pe cei doi fii mai mici ai săi să renunțe la colegiu pentru o carieră profesionistă, știut fiind că cei care au semnat un contract nu mai pot evolua în NCAA. Între timp, fanii baschetului mondial pot să urmărească această adevărată telenovelă a celor trei Ball în Lituania.

CITEȘTE ȘI: Isteria Ball a lovit și Europa

*foto: Bleacher Report

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!