Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Gaz Metan câștigă derby-ul cu CSU Asesoft Ploiești

Cătălin Chirilă

Cătălin Chirilă
06.10.2013

 78 - 74 



1-0   0-1

Prima etapă a noului sezon competițional în Liga Națională de baschet masculin a consemnat victoria lui Gaz Metan Mediaș, scor 78-74, asupra campioanei în exercițiu a României, CSU Asesoft Ploiești. Partida a avut loc la Mediaș, fiind transmisă în direct la DigiSport.

Gaz Metan începe cu Shiloh, Mandache, Bogavac, Tsiaras și Koch, în timp ce Vladimir Arnautovic îi trimite pe parchet pe Flowers, Dunn, Mohammed, Burlacu și Tica.

Vladimir Tica înscrie de sub panou primul coș al confruntări, însă Kyle Shiloh răspunde imediat cu un coș de la semidistanță. Burlacu își readuce echipa în avantaj însă același Shiloh punctează pe contraatac. Jocul continuă echilibrat, fragmentat de multe faulturi de ambele părți. Scorul este egal, 10-10, la mijlocul primului sfert, când Flowers îngroapă o aruncare din afara semicercului. Un 3-point-play al lui Bogavac readuce egalitatea pe tabelă.  Urmează mai multe faze de joc aproape identice: Gaz Metan transformă aruncări libere iar Asesoft înscrie în urma unor contraatacuri foarte rapide. Zekovic reușește două coșuri de sub panou și își aduce echipa în avantaj, 19-15. Tsiaras de la distanță și Shiloh par să întoarcă scorul în favoarea gazdelor însă Dunn reușește un buzzer-beater și tabilește scorul primului sfert, 20-22.

Secvența a doua începe sub semnul echilibrului, după 2 minute și jumătate diferența fiind tot de 2 puncte, 24-26. Zekovic marchează și mărește ecartul însă Dumitrescu îl reduce din nou după un coș de la distanță. Elevii lui Marcel Țenter reușesc să se mențină aproape și profită de greșelile oaspeților pentru a trece la conducere, 35-33. Arnautovic cere time-out și își readuce jucătorii în joc. Zekovic egalează însă comite apoi două greșeli personale. Mohammed înscrie o aruncare de 3 puncte iar Flowers marchează din interior pentru 35-40. Gaz Metan răspunde printr-un coș din afara semicercului semnat de Dumitrescu. Sfârșitul primei reprize le aparține prahovenilor, care intră la cabine cu un avantaj de 6 puncte, 38-44.

Primul coș al reprizei secunde vine după un minut de joc, Mandache îngropând o aruncare de la distanță. Flowers, respectiv Tsiaras, aduc câte 2 puncte pentru formațiile lor. Mohammed mărește diferența însă un nou coș de la distanță, de această dată al lui Bogavac, strânge scorul la 46-48. Asesoft traversează o perioadă bună în urma căreia are un avantaj de 9 puncte, 48-57, și îl obligă pe Țenter să ceară timp de odihnă. Tsiaras transformă două libere, în timp ce Tica ratează tot atâtea. Oaspeții își refac avantajul de 9 lungimi însă medieșenii revin și se apropie la 55-59. Guțoaia înscrie 2 aruncări libere dar Mandache stabilește scorul înainte de începerea sfertului decisiv, 58-61, este stabilit Mandache.

Cătălin Burlacu începe în forță ultima perioadă de joc și majorează diferența la 5 puncte. Kemp obține coș cu fault și strânge scorul. Mandache ”aruncă în aer” Sala Sporturilor din Mediaș cu un coș de 3 puncte prin care aduce Gazul în avantaj, 67-66. Kemp înscrie de două ori de la linia de libere însă Zekovic plătește cu aceași monedă. Mohammed comite greșeală antisportivă și îi permite lui Shiloh să ducă scorul la 71-68. Dunn îl faultează și el pe Shiloh pe atacul următor iar acesta mai pune 2 puncte în dreptul gazdelor. Zekovic reduce din diferență. Tsiaras îl faultează pe Dunn care transformă două libere. Scorul este 73-72 iar tabela indică încă 33.3 secunde de joc când Marcel Țenter cere time-out. Shiloh înscire din nou de la distanță și mărește diferența la 4 puncte. Zekovic punctează de la marginea interoară a semicercului cu 5 secunde înainte de final iar tehnicianul Mediașului cere din nou timp de odihnă. La revenirea pe parchet, Mohammed îl faultează pe Kemp care transformă ambele libere. Dado Arnautovic cere time-out cu 4 secunde înainte de final însă nu reușește să schimbe nimic, scorul final fiind 78-74

7 comentarii la aceasta stire:
  • BC Mureș Târgu Mureș mickeymouse :

    1-2-3
    1. Asesoft are un lot bun, cu jucatori valorosi dar pentru Eurocup ar avea nevoie si de un antrenor. Oricum mare branza nu vor scoate acolo.
    2. Comentatorul este de rasul lumii, nu poate sa se abtina in a-i lauda pe Ploiesteni. Asta e, bine ca avem baschet la TV si avem si mute pe telecomanda.
    3. Gazul o echipa visatoare, cei care vor urmari 2-3 meciuri cu ei o sa-i citeasca cu usurinta. Tenter depasit de baschetul modern.

    cu 10 ani în urmă (06.10.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    Felicitari Medias,
    in primul rand, victoria e victorie, mai ales de moral, acasa, in primul meci , cu campioana care te-a batut in ultimul meci
    Asesoft are lot prea bun pentru acest campionat,deci victoria e mai importanta, probabil dupa Eurocup il vor subtia intr-un mod pur romanesc.Ma indoiesc totusi ca vor face mare lucru in Europa.
    Mediasul mi-a placut ca a luptat pana la capat, desi au facut greseli dupa greseli in aparare...care era specialitatea lui Tenter, nu au inca relatii de joc, Tsiaris remarcatul meu dintre cei noi
    Comentariul in nota obisnuita, eu il ascult, totusi, ca sa poti combate ceva, trebuie sa stii despre ce e vorba
    Mediasul, si ei au un lot mai putin valoros, in trendul campionatului, dar care cred ca vor face figura frumoasa
    Acum cand am urmarit mai multe echipe la treaba in meciuri oficiale mi-am putut forma o parere despre noua echipa clujeana, aveam cateva semne de intrebare in ceea ce priveste valoarea lotului.Dar e in parametrii!

    cu 10 ani în urmă (06.10.2013) Raspunde
  • CS Gaz Metan Mediaș Fan basket :

    Marcel Tenter
    Felicitari , desi ai un buget mai mic decat anul trecut ai reusit sa faci o echipa , suntem optimisti . Bravo baieti !! Cred ca de 2 ani nu am batut Asesoftul .

    cu 10 ani în urmă (06.10.2013) Raspunde
  • CS Municipal Mediaș bbfreak :

    !
    Imi mentin parerea: datorita faptului ca a fost la Nationala, Tenter a venit cu ceva peste 3 saptamani la club, timp in care doar Mitza Popa a pregatit echipa. Se vede in evolutia lor!
    Inca sunt descoperiti pe pozitia 3: daca Bogavac incaseaza rapid personalele, e greu (sunt obligati sa joace cu echipa scunda: Kemp pe 3, Shiloh pe 1 si Mandache pe 2, sau variatii pe aceasi tema..)
    Fata de anii trecuti cand GMM era lider la recuperari, anul acesta va fi dificil.
    Unul din cei doi pivoti (daca intre timp nu isi revin) va trebuii inlocuit.
    Vorba lui meea: victoria e victorie. Urmeaza BC Mures inca un meci greu.

    cu 10 ani în urmă (06.10.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Vladut10 :

    ........
    Da,nu ma asteptam sa bata Mediasul!
    E victoria lui Tenter orice s-ar spune!
    Mi-au placut Mandache,Shiloh si Marojevic...nu-i rau nici Kemp!
    La Asesoft ''fite'' si atat!...la ce lot au, trebuiau sa se desprinda pana-n pauza la 15 puncte!....americanii nu s-au aparat si in plus faceau si GP aiurea (fault cos ,majoritatea)!
    E primul meci ,nu s-a intamplat nimic,va fi anul Asesoftului!

    cu 10 ani în urmă (06.10.2013) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Medias
    Felicitari,nu credeam ca Asesoftul o sa sufere vreo infrangere sezonul asta,cel putin nu acum la inceput.Subscriu integral ca este victoria lui Marcel, care este chiar un antrenor bun, oricati detractori ar avea.Cum deasemenea sunt total de acord cu observatia ca ploiestenilor le mai trebuie doar antrenor,fiindca echipa au...

    cu 10 ani în urmă (06.10.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe canguru :

    valoare
    Inca o data s-a vazut ca un meci nu se castiga doar cu numele si valoarea individuala.
    Felicitari Medias

    cu 10 ani în urmă (06.10.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!