Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Gaz Metan joacă în șapte oameni și are emoții cu Chiajna

Cătălin Chirilă

Cătălin Chirilă
23.03.2014

Gaz Metan Mediaș a învins sâmbătă seara pe Concordia Chiajna, scor 95-84, într-un meci din cadrul etapei a 24-a din LNBM.

Tehnicianul Marcel Țenter a abordat confruntarea cu doar șapte oameni disponibili. Acest lucru s-a datorat faputului că Gazul a avut 4 jucători cu probleme medicale. Este vorba despre Kyle Shiloh, care se confruntă cu o accidentare mai veche la genunchi, nevindecată încă complet, Vladislav Solopa și Horia Cristiean, afectați de gripă în această săptămână, și Bojan Radetic. Sârbul a suferit o ruptură de ligament încrucișat și nu va mai putea juca în acest sezon.

Astfel, pe lângă șase baschetbaliști din rotația de bază a Mediașului, singurul apt a fost tânărul Cătălin Funar.

Ardelenii au dominat autoritar prima parte a confruntării, obținând un avantaj considerabil la pauză, pe care l-au dus până la 30 de lungimi în sfertul al 3-lea. Însă, ilfovenii au profitat de rotația scurtă și neglijențele Gazului pentru a remonta handicapul și a se apropia la 5 puncte. Finalul a aparținut gazdelor, care au obținut în cele din urmă victoria.

Gaz Metan s-a bazat cel mai mult pe aportul ofensiv al lui Tudor Dumitrescu, care a terminat partida cu 26 de puncte, 5 pase decisive și 2 recuperări. Acesta a înscris de 5 ori din spatele semicercului, de fiecare dată în prima repriză. Deoarece Meidașul nu a dispus de o rezervă pentru Dumitrescu, acesta a petrecut 38 de minute și 20 de secunde pe parchet,  timp în care a adunat 27 de unități la eficiență, stabilind recorduri stagionale la acest capitol, dar și la puncte marcate.

Radomir Marojevic a reușit primul double-double în Liga Națională, după cele 14 puncte și 10 recuperări adunate. Pivotul muntenegrean s-a aflat la cea mai bună prestație în această competiție, cu 19 la eficiență. Acesta a stabilit recorduri personale la puncte, recuperări și eficiență.

Aproape de o astfel de performanță au fost și Andrei Mandache și Slavisa Bogavac. Internaționalul român 16 puncte, 7 recuperări și 6 pase decisive, în timp ce extrema din Serbia a totalizat 19 puncte și 7 recuperări.

Giorgos Tsiaras a adăugat 16 puncte, 5 recuperări și 5 assist-uri, iar Liviu Dumitru 8 puncte, în timp ce Cătălin Funar s-a remarcat prin 3 pase decisive și 2 recuperări.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!