Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Gaz Metan vrea să încheie șirul înfrângerilor cu un succes pe Bega

Marius Petri

Marius Petri
25.11.2013

Liga Națională de Baschet Masculin

Etapa a IX-a

Luni, 25 noiembrie, 18:00

Sala "Constantin Jude"

 Timișoara 

1-7 Fișa meciului 2-6

 

BC Timba va primi vizita celor de la CS Gaz Metan Mediaș în această seară, într-un meci contând pentru etapa a IX-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Partida se va desfășura în sala “Constantin Jude” cu începere de la ora 18:00 și nu va fi televizată.

Înaintea acestei etape, echipa de pe Bega se situează pe ultimul loc al clasamentului, reușind doar o victorie în 8 meciuri. Timișorenii trec printr-o perioadă destul de grea datorită problemele financiare care au dus la rezilierea contractelor unor jucători importanți precum Denham Brown sau David Lawrence. Astfel, antrenorul Bogdan Murărescu încearcă să ofere șanse tuturor jucătorilor pentru a vedea care dintre ei va rămâne și care va pleca la finalul acestui sezon, în încercarea de a crea o echipă cât mai competitivă pentru următorul an competițional. În continuare, inimosul căpitan al „urșilor”, Kevin Bridgewaters, rămâne cel mai bun jucător din lotul Timbei, cu o medie de 17,8 puncte/meci și cu un indice mediu al eficienței de 16,6. Un alt jucător foarte important pentru bănățeni este John Florveus, cel mai bun recuperator al echipei, cu o medie de 6,3 recuperări și 9,1 puncte marcate pe meci.

De partea cealaltă, nici oaspeții de la Mediaș nu traversează o perioadă deloc bună. Aceștia au jucat la mijlocul acestei săptămâni în EuroChallenge contra celor de la Triumph Lyubertsy, pierzând în prelungiri. În ceea ce privește campionatul, medieșenii își doresc foarte mult o victorie după ce au pierdut ultimele patru meciuri desfășurate în Liga Națională. Echipa pregătită de Marcel Țenter contează în principal pe tripleta formată din Andrei Mandache, Kyle Shiloh și Willie Kemp, cei mai eficienți baschetbaliști din lot. Primul este cel mai bun marcator al echipei, cu o medie de  15,4 puncte/partidă, Kemp impresionează prin puncte marcate (14,8/meci) și pase decisive (medie de 3,8/meci), în vreme ce Shiloh este lider la capitolul recuperări, cu o medie de 5,8/meci, dar și marchează în medie 11,1 puncte/partidă.

Rezultatele meciurilor dintre cele două formații o indică în mod cert pe Gaz Metan ca favorită, medieșenii câștigând toate cele patru dispute contra Timbei desfășurate până acum. Și statistica din acest sezon confirmă această aparentă superioritate, echipa lui Marcel Țenter fiind mai bună la toate capitolele, înafara recuperărilor. Rămâne de văzut dacă timișorenii vor reuși să profite de această hibă din jocul Gazului sau dacă echipa din Mediaș se va impune datorită experienței și omogenității lotului.

Partida BC Timba Timișoara – CS Gaz Metan Mediaș va fi arbitrată de o brigadă formată din Bogdan Podar, Alin Roșu și Ciprian Ciocan, iar observator din partea FR de baschet va fi Cristian Ungurian. Accesul spectatorilor la meci este gratuit.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!