Stiri

George Trif: „Am început foarte moale partida şi nu i-am mai putut ajunge din urmă”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
27.10.2016

Fără jucătorii Alhaji Momammed și Tudor Bichiș, respectiv fără principalul Barnabas Szaszgaspar, toți cu probleme medicale, BC Mureș Târgu Mureș a pierdut fără drept de apel partida disputată în Lituania în compania celor de la Prienu-Birstono Vytautas, scor final 61-99

Balticii și-au adjudecat primele două sferturi de joc cu diferențe confortabile, 26-16 și 35-10, tabela arătând la pauză un neverosimil 61-26 în favoarea amfitrionilor. Debutul slab de joc a fost evidențiat și de George Trif, antrenorul secund al mureșenilor, care, în lipsa lui Barnabas Szaszgaspar a condus echipa în disputa din Lituania. 

Cauza principală pentru care am pierdut acest meci este faptul că Vytautas este echipa mai bună. Am încercat să schimbăm multe în acest joc, dar nu prea ne-a ieşit. Am început foarte moale partida şi nu i-am mai putut ajunge din urmă. În repriza secundă am jucat mai bine, apărarea a început să funcţioneze, dar deja era prea târziu”, a precizat tehnicianul celor de la BC Mureș. 

Principalul evidențiat tin tabăra „tigrilor” a fost jucătorul Ernest Kalve, care a terminat partida cu o linie statistică formată din 17 puncte și 4 recuperări. Nu mă interesează statistica personală, ar fi fost mai bine dacă jucam ca o echipă. Cea mai mare problemă a fost că de la început nu ne-a ieşit jocul”, a ținut să sublinieze și baschetbalistul originar din Letonia. 

De cealaltă parte, antrenorul gazdelor a reamintit faptul că Mureșul s-a prezentat în Lituania cu absențe importante și acest lucru a cântărit mult.Cred că principalul motiv al victoriei a fost faptul că BC Mureş nu s-a prezentat cu cea mai bună garnitură. Pe de altă parte ştiam că nu le place apărarea agresivă şi noi chiar asta am încercat să facem. Am pus presiune pe ei, am avut contraatacuri şi de aceea am câştigat partida”, a declarat Virginijus Seskus.

Tot cu 17 puncte marcate, la fel ca Ernest Kalve, Tomas Dimsa, a fost principalul remarcat din tabăra balticilor, adăugându-și pe statistică și 6 mingi recuperate, respectiv 2 pase decisive. Totodată, lituanianul a fost în „zi de șut” cu 4/6 din interiorul semicercului și 3/5 de la mare distanță.Am avut noroc astăzi, mi-au intrat aruncările, am încercat să dau ce-i mai bun din mine, dar mai avem probleme pe care trebuie să le rezolvăm”, a concluzionat sportivul celor de la Prienu-Birstono Vytautas. 

Chiar dacă au fost învinși clar în Lituania, cei de la BC Mureș încă ocupă prima poziție din Grupa I a FIBA Europe Cup, având un meci mai mult disputat decât Prienu și BC Tallinna Kalev. Următorul meci din această grupă se va da chiar între cele două echipe baltice, în timp ce Mureșul va reveni în competiție în data de 8 noiembrie cu o deplasare la Tallinn în Estonia. 

*Foto: bcmures.com

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    Mures
    Am inteles ca s-a rezolvat situatia financiara, in sensul ca s-au deblocati bancii se la Consiliul Local - 400.000 euro pt sezonul trecut si 700.000 euro pt acest sezon. Mi se par sume foarte mari. Ramane o intrebare: s-a spus ca prin deblocarea sumelor se vor achita restantele financiare!!!! Din bugetul local nu poti plati jucatorii!

    cu 7 ani în urmă (28.10.2016)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      Enterocolita
      Asta este medicamentul pt enterocolita ? :)))

      cu 7 ani în urmă (28.10.2016)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!