Stiri

Germania, Cehia, Georgia și Italia vor organiza EuroBasket 2021

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
15.07.2019

FIBA a anunțat cele patru țări care vor organiza EuroBasket 2021. Germania, Cehia, Georgia și Italia a fost țările care au primit găzduirea celui de al 41-lea campionat european de seniori.

Germania va găzdui meciurile de EuroBasket 2021 la Koln și pe lângă faza grupelor, acolo se vor desfășura și fazele finale. Cehia va găzdui meciurile din grupe la Praga, Georgia la Tblisi și Italia la Milano.

În cursa pentru organizarea EuroBakset 2021 au fost în total șapte țări. Estonia, Ungaria și Slovenia au intenționat să găzduiască campionatul european masculin.

EuroBasket își schimbă ciclul de organizare. Până acum se juca o dată la doi ani dar de acum se va juca o dată la 4 ani. Ultima ediție a EuroBasket a avut loc în 2017 iar dintre țările organizatoare a făcut parte și România, alături de Israel, Finlanda și Turcia. Naționala României a jucat atunci în faza grupelor la Cluj-Napoca, unde a fost prezentă și Spania.

Va fi a 3-a ediția a EuroBasket care va fi organizată în mai multe țări. Primul turneul co-organizat de mai multe țări a fost în 2015, când Franța, Germania, Letonia și Croația.

foto: Manases Sandor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!