Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Grevă la CSU CSM Oradea

Adrian Firican

Adrian Firican
20.01.2019

CSU CSM Oradea, favorita Grupei Galbene la playoff-ul Ligii Naționale de Baschet feminin a pierdut fără drept de apel partida susținută pe teren propriu cu CSM Târgu Mureș, scor 33-70. Maniera categorică a scorului este redată de faptul că mai multe jucătoare au refuzat să intre pe parchet datorită neplății salariilor și a promisiunilor neonorate de către conducerea orădeană.

Deși pornea cu statutul de favorită, gruparea bihoreană nu a putut să emită nicio pretențe în fața Clubului Sportiv Municipal Târgu Mures, în partida desfășurată duminică dupămasă la Arena Antonio Alexe. Cele mai bune patru jucătoare ale lui Mihai Coldea, Tierney Pfirman, Mirjana Beronja, Ioana Gavra și Ruxandra Chiș au refuzat să intre pe parchet datorită faptului că nu le-au fost respectate drepturile salariale, nefiind plătite de luni de zile. Singurul venit al sportivelor în ultima perioadă a fost indemnizația de victorie, oferită de către Universitatea Oradea.

Pfirman și Beronja nu se află la primul refuz de a intra pe parchet, cele două sportive străine au spus pas partidei din 1 decembrie 2018, disputată de Oradea împotriva CS Phoenix Constanța și pierdută cu scorul de 43-77, în semn de protest față de neplata drepturilor salariale. Într-o declarație acordată site-ului nostru, președintele Asociației Baschet Club Oradea, Daniel Anica, a negat existența unor probleme financiare la Oradea, afirmând că sportivele nu au jucat deoarece au fost menajate.

Nu mă deranjați, sunt prin Ungaria, dar pot vorbi. Caut jucătoare pe aici, că am înțeles că ați publicat că am avea probleme cu banii. Dar nu există nicio problemă la echipă. Într-adevăr jucătoarele străine au stat, dar fetele, toate, au luat bani. Meciul cu Constanța nu ne-a interesat, noi vrem să creștem încet-încet, etapă cu etapă. Cele două fete nu au jucat deoarece nu am vrut să le forțăm. Ele sunt foarte mulțumite aici, nu au absolut nicio problemă, ba din contră vorbeau între ele că e foarte frumos la Oradea și că poate, doamne ajută, ne doresc și la anul aici la Oradea. Pfirman avea o durere mică după o întindere, iar Mirjana a avut o răceală. Ea a jucat răcită cu temperatură și s-a întors din Serbia la fel de cobză. Problema este că ea luase și un nurofen răceală și gripă și nu știa că e pe listă (nr. WADA) la noi. Dar nu acum, ci atunci, mai devreme, înainte de pauză. Decât să riscăm din mai multe principii, le-am zis să stea linistite, fără niciun stres. Fetele s-au simțit bine pe bancă, au înțeles ideea și la revedere, pa. Oricum știu că sursa voastră e din interiorul echipei, dar eu am să am grijă de această sursă. Mie oricum nu îmi plac persoanele acestea care mânâncă rahat, căci eu sunt un om direct și mereu spun în față ce am de zis. - ne-a declarat Daniel Anica după partida cu Phoenix Constanța din 1 decembrie 2018.

Cu toate acestea, greva din 1 decembrie a avut efectul scontat, iar Pfirman și Beronja au fost plătite la scurt timp de către Asociația Baschet Club Oradea. Rămâne de văzut dacă și de această dată refuzul sportivelor va fi soluționat într-un mod pozitive de către conducerea CSU.

Foto: CSM Oradea / Roby Boros

3 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA!
    cINE NU POATE SA PLATEASCA,SA LASA BALUL IN PACE! FARA BANI NU EXISTA PERFORMANTA! Dincolo de acest adevar,nu este corect,ca sa nu respecti un contract !Jucatoarele au avut perfecta dreptate!

    cu 5 ani în urmă (20.01.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita :

    ...
    Doamne, doamne! Credeam că la Oradea e altfel decât în sud, contractul se respectă! Apoi, omul ăsta ce declară ceea ce declară sigur fumase ceva ce îmi doresc și eu la liber! Ne mirăm de nivelul ligii de fete, ieri a arbitrat meciul CSM Alexandria vs. Agronomia București amantul unei jucătoare de la Agronomia, am o poză de la sfârșitul jocului în care pulifriciul de Veselovski pleacă în mașina proprie cu Sonia Vilcinski da' nu îmi permite site-ul să o pun...

    cu 5 ani în urmă (20.01.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Măi să fie
    Ia uite un pui de Tritoiu pe Criș...

    cu 5 ani în urmă (21.01.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!