Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Hristu Şapera continuă alături de BCM U Piteşti

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
27.06.2014

Sapera

Conform paginii de facebook a echipei BCM U Piteşti, Hristu Şapera îşi va continua cariera de antrenor în Trivale. Acesta va fi cel de-al doilea an consecuriv al tehnicianului bucureştean pe banca tehnică a lui BCM U.

În ediţia 2013/2014 a Ligii Naţionale de Baschet masculin, Şapera&Co a terminat pe poziţia a şasea a clasamentului. În play-off, argeşenii au fost eliminaţi în 4 meciuri de BC Mureş Târgu-Mureş, scor 3-1. De notat că antrenorul în vârstă de 33 de ani a calificat echipa şi în Final 4-ul Cupei României. 

O caracteristică importantă a faptului că Hristu Şapera este iubit de fanii piteşteni este aceea că el a readus echipa în play-off-ul campionatului după o pauză de trei ani.

Hristu Şapera are la activ o promovare în Liga Națională alături de formaţia Granitul București, două sezoane în calitate de antrenor principal la prim-divizionara CSM București, respectiv unul la BCM U Pitești. În toate cele trei sezoane în care a antrenat la nivelul primei divizii, a reuşit calificarea de pe locurile 6 (BCM U Piteşti, sez. 2013/2014), 7 (CSM Bucureşti, sez. 2011/2012) şi 8 (CSM Bucureşti, sez. 2012/2013). De asemenea, acesta a reuşit de două ori calificarea la turneul final al Cupei României.

Ca antrenor, Șapera a adus medalia de aur, pe plan mondial, alături de echipa națională 3×3 U14 băieți. Evenimentul s-a desfăşurat în anul 2011 la Istanbul.

În acest moment. Hristu se află în pregătiri alături de echipa naţională U20 a României. Aceasta va participa în perioada 10-20 iulie la C.E. de la Sarajevo, Divizia B. Tehnicianul se află la a doua participare la C.E. alături de echipa de tineret a României. În vara anului trecut, la evenimentul ce s-a desfăşurat la Piteşti, reprezentativa României s-a clasat pe locul al şaptelea. Staff-ul naţionalei este acelaşi cu care BCM U va aborda sezonul viitor al Ligii Naţionale. El este alcătuit şi din Alexandru Ziguli (antrenor secund) şi Rade Pavlovic (preparator fizic).

În următoarele zile, BCM U Piteşti va perfecta şi primele transferuri.

4 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea ts_cata :

    ...
    Cel mai bun transfer al pitestiului, Sapi un super antrenor.
    Daca reusiti sa il vindeti pe Ziguli sunteti o forta anul asta.

    cu 9 ani în urmă (27.06.2014) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    mda
    Si la voi , la Oradea, tot la fel. Daca reusiti sa scapati de Sere , sigur luati campionatul !

    cu 9 ani în urmă (28.06.2014) Raspunde
  • FC Argeș Pitești BasketballFan :

    Tranferuri
    Acum ca avem antrenor si este acelasi de anul trecut(Sapera), asteptam cu nerabdare sa se formeze si lotul cat mai repede posibil, pentru ca dupa cum bine stim antrenorul isi alege jucatorii in mare parte.BAFTA SAPERA IN NOUL SEZON SI VA VOM SUSTINE SI IN CONTINUARE INDIFERENT DE REZULTATE.HAI BCMU!

    cu 9 ani în urmă (28.06.2014) Raspunde
  • tzontzolino :

    re
    Eu stiam de Sapera ca semnase pe 2 ani anul trecut deci...sau ma insel?

    cu 9 ani în urmă (28.06.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!