Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Hristu Şapera: "Am avut mai multă luciditate pe final"

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
30.03.2014

Sapera

BCM U Piteşti a reuşit o victorie foarte importantă în lupta pentru obţinerea locului al 6-lea la finalul sezonului regulat. Piteştenii au trecut în etapa a 25-a a LNBM de Gaz Metan Mediaş, în deplasare, scor 90-84. Jocul a avut nevoie de o repriză de prelungiri pentru a-şi desemna câştigătoarea. 

Iată ce a declarat Hristu Şapera la finalul întâlnirii:

Pot spune că a fost un spectacol plăcut pentru suporterii din Mediaş în special. A fost o partidă foarte dificilă şi complicată, aşa cum ne aşteptam să fie. Noi cred că am intrat în meci destul de relaxaţi, cu gândul că vom avea un meci uşor pe care îl vom câştiga. Oricât am încercat să ne pregătim în acest sens, cred că nu am avut starea de spirit necesară pentru a aborda o partidă, cu o echipă a Gazului care, aşa cum am spus-o de nenumărate ori, este una foarte serioasă care joacă baschet. Pe această cale aş vrea să îi felicit. Sunt solidar cu staff-ul şi cu jucătorii celor de la Gaz Metan Mediaş. Pot spune că am trecut printr-o situaţie similară anul trecut la CSM Bucureşti şi ştiu cât este de greu. Faptul că ei s-au dedicat în modul în care au făcut-o astăzi şi au luptat aşa cum au făcut-o, este demn de laudă.

Întrebat ce a făcut diferenţa, tehnicianul a răspuns:

Cred că am avut un pic mai multă luciditate în anumite momente, am avut şi puţin noroc. A fost o serie de greşeli care a dus la aruncarea deschisă prin care am reuşit să egalăm. Am avut mai multă luciditate pe final. Noi nu cred că am fost pregătiţi psihic pentru acest meci. Am ratat foarte multe coşuri uşoare, am avut posibilitatea să ne desprindem la 15 puncte şi să închidem meciul, dar nu am făcut-o. Totuşi, rămânem cu aceste 2 puncte. Este lucrul care ne interesa cel mai mult. Mergem mai departe. Mai avem două jocuri de disputat pe care trebuie să le câştigăm.

Luni (31.03), BCM U Piteşti o va întâlni în deplasare pe BC Timba Timişoara, într-un meci restant din etapa a 23-a.

foto: Andor Marton

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!