Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Hristu Şapera: "Este important că ne păstrăm şansele de a accede în play-off"

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
02.03.2014

Sapera

Într-un interviu acordat Total Baschet, antrenorul formaţiei BCM U Piteşti a vorbit despre înfrângerea suferită la Cluj, scor 87-83.

Domnule Şapera, un meci pierdut pe final la Cluj...

A fost ultimul meci pentru noi din această săptămână, împotriva unei echipe a Clujului foarte motivată să arate că precedentele trei înfrângeri au fost o întâmplare. Nu ne căutăm scuze pentru că, un meci în care ai şansa de a câştiga în ultimul minut, este clar abordabil. Totuşi vreau să spun că noi am respectat competiţia şi am disputat în această saptămână trei meciuri extrem de dificile şi mai mult am avut două deplasări, la Oradea şi aici la Cluj, foarte obositoare. Aşa cum ştiţi, miercuri am jucat o repriză de prelungiri împotriva Rovinariului. În aceste condiţii Clujul nu a avut absolut nimic în plus faţă de noi, ba chiar am reuşit să revenim de la un deficit de 10 puncte în sfertul patru şi să avem o şansă clară de a egala la pătrunderea lui Ken Tutt pe finalul jocului.

Este prima victorie a Clujului în faţa echipei din Piteşti, în acest sezon...

Pentru noi este important că ne păstrăm şansele de a accede în play-off chiar şi după această etapă. Desigur puteam să câştigăm şi aici, şi la Oradea, dar trebuie să înţelegem repede că nu suntem nici pe departe calificaţi în play-off si mai avem meciuri foarte dificile şi importante de jucat pentru a ajunge acolo.

A contat eliminarea lui Djurkovic din finalul jocului?

Atât el cât şi Edi au acumulat 4 greşeli personale în sfertul patru şi am fost nevoiţi să jucăm finalul fară el. Desigur că energia lui ar fi putut schimba soarta meciului, dar chiar şi aşa aveam soluţii pentru a câştiga. Este foarte important să învăţăm din aceste greşeli şi să luptăm pentru a nu ajunge de fiecare dată să depindem de ultimul minut sau de repriza de prelungiri.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!