Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Hristu Șapera: „Sper ca toate echipele să aibă parte de același arbitraj, atât acasă, cât și în deplasare, și în situații similare de joc”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
06.01.2018

BCM U FC Argeș Pitești are parte de un început de an infernal cu dueluri în fața primelor două clasate din Liga Națională de Baschet Masculin, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca și BC SCM Timișoara. Dacă primul meci în fața Clujului a fost cedat pe teren propriu la un singur punct diferență, scor final 81-82, piteștenii speră să obțină o victorie în fieful timișorenilor, o echipă extrem de redutabilă în propria sală. 

Prezent la conferința de presă de după eșecul cu campioana en-titre, antrenorul Piteștiului, Hristu Șapera, a vorbit despre duleul de pe parchet cu trupa lui Silvășan, analizând cele mai importante detalii ale confruntării. Formația argeșeană a stat la timona jocului în cea mai mare parte a meciului, însă pe final i-au lăsat pe adversari să se apropie foarte mult, iar Clujul prin experiența și valoarea sa a profitat imediat de acest aspect. 

„A fost un meci dificil împotriva unei echipe foarte bune. Am jucat bine o mare parte din meci și cu mai multă atenție sau inspirație altfel am fi discutat acum. Pe de altă parte, a fost un meci în care am dat 100% și chiar mai mult. Trebuie ținut cont de faptul că Matti Nuutinen a jucat, practic, într-un singur picior, Aco Kostoski are o problemă mai veche și nici el nu este complet refăcut, iar Vlad Corpodean a fost toată ziua conectat la perfuzii și nu a putut juca. A fost un duel în care noi am jucat într-o rotație scurtă și s-a văzut mai ales pe final când ne-a lipsit prospețimea și luciditatea.

Am arătat un spirit de luptă și o atitudine bună. Am executat de mute ori foarte bine și acest lucru s-a văzut pe tabelă. Trebuie să ne câștigăm încredere din faptul că am prestart un baschet bun în majoritatea timpului. Evident, au fost situații pe care nu le-am gestionat bine, mai ales pe final unde orice decizie și acțiune contează, dar și în sfertul trei când le-am permis celor de la Cluj să reintre în meci. Până la urmă vorbim de un meci terminat la un punct diferență, cu multe momente importante în care noi am dominat o bună parte. În pofida înfrângerii, acesta este un semn bun.  

Este cu atât mai dureros pentru noi pentru că am luptat în efectiv restrâns și am depus foarte multă energie, atât fizică, cât și mentală. Trebuie să mergem mai departe indiferent ce se întâmplă. Ne pare cu atât mai rău pentru că am avut un public minunat și ne-am dorit enorm să le facem cadou o victorie cu Clujul. Le mulțumesc pentru sprijinul necondiționat pe care ni-l acordă.

Sincer, cred că ne chinuim în acest moment din punct de vedere al efectivului și al lotului, mai ales din cauza accidentărilor”, a subliniat tehnicianul, conform site-ului oficial al clubului din Trivale. 

Finalul meciului de la Pitești a fost unul incendiar și extrem de dramatic. Cu aproximativ un minut rămas de jucat, gazdele aveau un avantaj de 6 puncte pe tabelă, însă oaspeții au reușit să reîntoarcă partida și să câștige în final la un punct diferență. Echipa din Pitești și suporterii acesteia au acuzat deciziile de arbitraj, în special din ultimele secunde ale jocului, însă Hristu Șapera nu a dorit să comenteze pe marginea acestui subiect. 

„Eu nu vreau să comentez arbitrajul, nu este treaba mea. Aș putea spune că au fost multe faze controversate, nu doar ultima, dar nu vreau sa comentez. Pot comenta cei care sunt în măsură să o facă, cei de la club, cei din Federație. Treaba noastră ca echipă, ca antrenori și jucători, este să ne concentrăm pe ceea ce avem de făcut. Ceea ce îmi doresc eu este ca aceeași unitate de măsură să fie folosită pentru ambele echipe pentru că la un meci atât de echilibrat balanța se înclină foarte repede. Sper ca toate echipele să aibă parte de același arbitraj, atât acasă, cât și în deplasare, și în situații similare de joc”, a continuat antrenorul.

Vă invităm pe această cale să urmăriți AICI ultimele 90 de secunde ale partidei de joi seară, respectiv care ar fi greșelile de arbitraj acuzate de piteșteni. 

BCM U FC Argeș Pitești este nevoită să treacă cât mai repede peste eșecul suferit în fața celor de la Cluj-Napoca, având în vedere că urmează un nou meci foarte greu, la Timișoara. Hristu Șapera a vorbit de asemenea și despre acest duel pe care elevii săi îl vor disputa în Banat. 

„Știm că ne așteaptă un meci dificil la Timișoara, dar întotdeauna ne dorim să câștigăm. Nu avem de ce să ne fie frică de niciun adversar din ligă, chiar dacă în sala de la Timișoara se câștigă foarte greu. Trebuie să ne recuperăm din punct de vedere fizic atât cât este posibil în aceste două zile. De asemenea, trebuie să ne recuperăm și din punct de vedere mental pentru că o astfel de înfrângere, la un punct cu campioana României, este greu de digerat. Totuși, dacă vom arăta același spirit de luptă avem șansele noastre bune să ne întoarcem cu o victorie”, a încheiat tehnicianul, citat de sursa citată. 

Meciul dintre BCM SCM Timișoara și BCM U FC Argeș Pitești este programat duminică, 7 ianuarie, în Sala „Constantin Jude” din Timișoara, începând cu ora 18:00, fiind transmis în direct de DigiSport. 

*Foto: scmpitesti.ro

2 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca zol2121 :

    cj
    Si noi cu ce rotatie am jucat? 7 jucatori...

    cu 6 ani în urmă (06.01.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac:

      Re
      O declaratie demna de antrenor bun.

      cu 6 ani în urmă (06.01.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!