Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Ieva Kazlauskaite a trecut în campionatul Germaniei

Andreea Vlase

Andreea Vlase
06.02.2018

Ieva Kazlauskaite face pasul către campioana Germaniei, TSV 1880 Wasserburg. Lituanianca a început sezonul la Olimpia CSU Brașov, pentru care a jucat în 20 de meciuri.

Kazlauskaite a evoluat pentru formația brașoveană în 15 partide din Liga Națională. Aceasta a avut medii de 14:28 minute, 4.5 puncte și 1.8 recuperări, cu 3.7 eficiență medie. Cel mai bun meci al său pentru alb-albastre a fost cel de la Alexandria, când a înscris 13 puncte în 21:23 minute, cu 5 din 5 la aruncările de două puncte.

Extrema de 23 de ani a primit mai multe minute în Liga Europei Centrale, unde nu există restricții pentru numărul de străine din teren. Acolo a jucat aproape 26 de minute pe meci, cu 5.6 puncte, 3.2 recuperări și 1.2 intercepții.

Lituanianca este a doua stranieră care părăsește formația de sub Tâmpa în acest an, după Portia Durrett. În locul americancei a venit Silvana Jez.

Noua formație a lui Kazlauskaite, TSV 1880 Wasserburg a câștigat de 11 ori campionatul Germaniei, începând din 2004. Din 2013 a reușit cinci titluri la rând. De asemenea, Wasserburg are și 8 cupe. În ultimii patru ani a cucerit eventul.

După 17 etape din acest campionat, TSV 1880 Wasserburg ocupă locul secund, cu 13 victorii și 4 înfrângeri. Este la patru puncte de liderul Rutronik Stars Keltern care are un bilanț de 15 victorii și 2 înfrângeri.

Noua formație a lui Kazlauskaite a jucat în acest sezon în EuroCup și a ajuns până în prima fază a play-off-ului. Acolo a fost eliminată de Saint-Armand.

În campionat, cea mai bună marcatoare a echipei este Monique Reid, cu o medie 18.3 puncte în 13 meciuri. Americanca a jucat o jumătate de sezon și în Liga Națională, la Arad, când a avut medii de 18.57 puncte în 14 meciuri.

*foto: Sport Pictures

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!