Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Ilie Trițoiu: „Sunt articole fabricate, nu au legătură cu realitatea. Eu sunt înjurat fără să am nicio vină”

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
21.09.2016

Cu toate problemele ivite în ultima perioadă, Baschet Club Sport Club Municipal Timișoara a debutat în noul sezon competițional. Bănățenii au cedat în confruntarea cu deținătoarea Super Cupei României, ”U” BT Cluj-Napoca, într-un joc controlat în totalitate de către studenții clujeni, scor 82-97.

Înaintea duelului conducerea clubului timișorean a decis să ofere explicații cu privire la situația sportivilor ce își solicită drepturile salariale în urma problemelor financiare din stagiunea precedentă. În cadrul unei conferințe de presă, managerul Ilie Trițoiu a dezmințit toate declarațiile sportivilor afirmând că sunt „articole fabricate” deoarece „nu au nicio legătură cu realitatea”.

”Au apărut tot felul de articole pe unele site-uri de specialitate. Legat de situația jucătorilor care au fost la echipă. Repet că ne-am asumat, deși nu era problema actualei conduceri să-și asume vechile datorii. Ni le-am asumat. Deși unii care scriu pe site-uri spun că ne facem că plouă, nu e adevărat. Sunt articole fabricate, pentru că sunt lucruri care nu au legătură cu realitatea. Eu sunt înjurat și nu am nicio vină” - a declarat oficialul citat de pressalert.ro

Trițoiu a continuat afirmând că nu a fost noficiat de nimeni, fără a putea explica în acest sens cum este posibil ca un jucător să câștige un proces împotriva Asociației Baschet Club Timișoara.

”Nu am primit nicio notificare din partea nimănui pentru aceste datorii. Nici din partea jucătorilor, nici a agenților, nici din partea celor care sunt în măsură să o facă. Când vom fi notificați vom ști ce pași avem de urmat. Ei au tot dreptul să facă demersurile necesare. S-a verificat corespondența la Casa Tineretului (n.r. a vechiului club), nu s-a primit nimic. Nici din partea impresarului, nici din partea lui Derrick Low. Doar că a câștigat la tribunal… Nu a zis nimeni că nu-și asumă datoriile. Probabil va trebui din mediul privat. Pentru că nu sunt ale SCM-ului… ”

Despre declarația lui Bogdan Popescu, managerul a afirmat că a fost o greșeală aducerea sportivului sugerând că nu este un caracter ca și om. În apărarea sa, Trițoiu a folosit un extras de cont al Asociației Baschet Club Timișoara prin care a subliniat că prima de instalare în valoare de 10.000 euro a fost plătită parțial în luna mai. Problema este că respectiva plată a fost efectuată înainte ca Bogdan Popescu și BC Timișoara să semneze un contract pentru noul sezon competițional. Trițoiu a mai adăugat că nu știa de contractele de anul trecut.

Mai mult decât atât, unul dintre foștii jucători a spus că are de primit din partea clubului 10.000 de euro primă de instalare și două salarii restante. Știți despre cine e vorba. Nu vreau să se înțeleagă că am ceva personal cu el. Dimpotrivă, dar puțin a forțat lucrurile pentru că a uitat să precizeze că din cei 10.000, 5.000 a primit. Am și dovada. Am rugat-o pe contabila clubului să-mi dea un document. Datat 27.05.2015, chiar înaintea sezonului. Să nu inducă lumea în eroare. Iar prima de 10.000 se acordă pentru un sezon întreg, nu pentru pregătirea de vară. Din moment ce a primit 5.000, salariul lunar 3.000, consider că mai are de primit 1.000 sincer, pentru că a jucat două meciuri.  De sume aflat de pe site-uri, nu de la club, pentru că nu am avut acces nici la parola mailului în perioada respectivă”.

Am declarat că aducerea lui a fost o greșeală. Vreau să precizez că nu am avut nimic cu el ca jucător, ci ca om. Pentru că în acea perioadă noi aveam sala plină, susținerea tuturor, într-o perioadă în care condițiile financiare erau precare și am pierdut toată susținerea a declarat Ilie Trițoiu pentru aceeași sursă.

Trițoiu a numit persoana responsabilă pentru situația actuală a clubului, fostul manager Leontin de Maio. Cu privire la declarația lui Nikolov, oficialul a adăugat că nu este adevărată deoarece nu a primit niciun telefon de la internaționalul bulgar dând exemplul fostului antrenor Dragan Petricevic care a găsit înțelegere și nu și-a solicitat drepturile salariale.

Eu nu am mai văzut persoana respectivă de când s-a terminat sezonul, nici măcar pe stradă. Nu vreau să dau nume, am spus conducerea care era în perioada respectivă. Dl. Vermeșan e în club, o să vă spună același lucru ca și mine. Dacă eu semnam contractele respective mi le asumam și spuneam. Atât a avut respectivul, nu știam nimic. Singurul impresar care a sunat, a fost impresarul lui Toth și Milencovici, Vlad Andronescu de la Pro Basketball. Am văzut declarația lui Nikolov că m-a sunat toată vara, eu nu am numărul lui, nu am văzut niciun număr din străinătate. Nu am de ce să mint. Să urmeze calea legală. Dacă nu am primit nimic, ce să facem?.

Dragan Petricevic e mai răbdător, am găsit înțelegere, sperăm să rezolvăm. Și eu sunt în aceeași situație dar sunt ultimul care vreau să-mi recuperez… Nu se pune problema să iau o măsură”.

În ceea ce privește afilierea, Trițoiu a menționat că are acordul FRB cu privire la colaborarea dintre cluburi.

”Afilierea a fost făcută pe un an de zile cu acordul FRB, urmând ca noi să lămurm în acest interval situația din trecut. Asta încercăm în această perioadă, să strângem suma exactă, la jucători, la furnizori… Mai sunt imobiliarele, o agenție cu biletele de avion pentru străini.

*foto: pressalert.ro

Mai citiți și:

Hristo Nikolov: „Declarația managerului bănățean este dubioasă și neprofesionistă”

Ilie Trițoiu: „Cei care au de primit bani nu ne-au ajutat cu nimic. Ar trebui ca vechea administraţie să lămurească situaţia lor”

Derrick Low: “Suntem uniți și vom merge până în pânzele albe împotriva clubului și a oamenilor fără onoare de la Timișoara”

Bogdan Popescu: “Îmi doream să mă retrag de la BC Timișoara. Nu e fair-play ce se întâmplă”

BC Timișoara, obligată la plata a 20.000 de USD către Derrick Low

10 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    din nou
    Omul asta minte cum bea apa. Asemenea tupeu si nesimtire vezi doar in politica romaneasca. Intrebarea mea este urmatoarea: pentru ce a fost necesara infiintarea unui nou club si cum atunci cand preiei activele unei entitati (locul in LNB in speta)nu esti deloc interesat de pasive (datorii la terti)? Partea a doua a intrebarii presupune o doza de bunacredinta din parte distinsului, ceea ce nu e cazul dupa cum vedem.

    cu 7 ani în urmă (21.09.2016)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      corect
      Asa mi se pare si mie corect, la preluarea patrimoniului/locului in liga sa preiei si datoriile. Ca altfel ajungem la discutii de genul"noi suntem o societate noua, nu avem legatura cu fostii, deci nu avem datorii catre nimeni"

      cu 7 ani în urmă (22.09.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM :

    Tritoiu
    Da ma, toti mint doar tu spui adevarul. S-au inteles toti sa va faca de rusine pe voi, corectii ligii. Omule, esti paranoic si mitoman.

    cu 7 ani în urmă (21.09.2016) Raspunde
  • SCM Timișoara adis :

    ?
    cum puteti spune ca jucatorii au dreptate atata timp cat nu au dat clubul in judecata.
    nu poti plati niste sume restante la jucatori atata timp cat nu ai o sentinta definitiva.(TDM si gyke ati da bani unuia doar pt.ca va cere)
    asa ca degeaba vorbesti daca nu dai clubul in judecata

    cu 7 ani în urmă (21.09.2016)
    • FC Argeș Pitești Gabitzu01:

      contracte
      vorbesti prostii , prietene.
      daca ati fi de buna credinta ati plati , pt ca exista niste contracte, facturi.
      de ce ar mai trebui ca jucatorii sa dea clubul in judecata atata timp cat exista niste dovezi privind datoriile ?

      cu 7 ani în urmă (21.09.2016)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu csu4ever :

    asta cine mai e?
    Alta rusine a Timisoarei si specimenul asta. Mai trebuie sa apara la declarii ghita sa spuna ce cinstit a fost el mereu.......... Unde e Vermespaga? s-a dat la fund? E tragic ca asemenea infectii afecteaza imaginea unui oras superb.

    cu 7 ani în urmă (22.09.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    Argumente aiurea...
    Salutare... nu sunt expert in legislatia sportiva, insa am o anumita experienta in domeniul de business din care as putea extrapola niste pararei. As vrea sa va impartasesc doua aspecte:

    1. Societate veche vs. societate noua. Daca eu imi intemeiesc o organizatie care are venituri si cheltuieli, si nu mai pot onora datoriile (deci cheltuielile aferente furnizolrilor, angajatilor, taxe etc.) si imi falimentez societatea, o inchid. Imi deschid o noua societate cu acelasi domeniu de activitate. In acest caz datoriile vechii organizatii nu dispar ci imi raman tot mie ca obligatii de plata pentru creditori. Daca datoriile s-ar sterge automat, ar fi simplu oricui sa faca un business, apoi altul, si altul... si tot asa. Deci argumentul cu "ne-am asumat insa nu este problema noastra" este aiurea.

    2. Notificarile din partea jucatorilor / impresarilor. Jucatorii sunt angajati ai clubului deci vorbim de dreptul muncii. Contractul individual de munca trebuie sa stipuleze care sunt drepturile si obligatiile angajatorului si angajatului. Eu daca sunt angajat la o firma, nu trebuie sa trimit angajatorului o notificare in fiecare luna care sa zica "va rog sa imi platiti salariul". Este obligatia angajatorului. Sigur, daca angajatorul nu face asta timp de o luna, doua, zece, am dreptul sa dau angajatorul in judecata, insa daca nu o fac, obligatia acestuia este aceeasi: plata datoriei. Deci argumentul "nu am primit nici o notificare din partea nimanui" este la fel de aiurea.

    Jucatorii (angajatii clubului) au anumite drepturi daca s-au achitat de obligatii, iar clubul (angajatorul) are obligatia, fara necesitatea unei notificari, de a plati restantele financiare.

    Daca sunt printre noi suporteri cu experienta juridica, poate ar putea sa ne ajute cu o parere documentata, caci poate noi suntem profani, insa din declaratiile din acest articol reiese rea credinta.

    cu 7 ani în urmă (22.09.2016)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      contracte
      Si sa nu uitam ca de multe ori ce scrie in contract e una, iar intelegerea e alta. Adica exista contracte de munca pe o anumita valoare, dar sportivii primesc alte sume. Ori daca e asa, nu au nici o dovada/posibilitate de atac pentru acele sume.

      cu 7 ani în urmă (23.09.2016)
    Raspunde
  • SCM Timișoara adis :

    ?
    Ai dreptate Tomy.Nu am luat apararea conducatorilor TM(poate asa se intelege din postarea mea),dar nu trebuie sa luam de bun tot ce spun jucatorii,atata vreme cat nu stim toate detaliilr contractelor.Plus ca jucatorii au stat cca_2luni la club si au jucat 2-3meciuri.Daca erau profesionisti ramaneau si dupa ce primaria nu a mai putut da bani si continuau cu o diminuare de salariu,.
    Asa cum au facut cei veniti dupa(nu pe zeci de mii de euro)si care au salvat TM de la retrogradare.

    cu 7 ani în urmă (22.09.2016) Raspunde
  • SCM Timișoara sorin :

    revin
    Poate ca sunt si articole fabricate,dar tu,draga oltene,adica domnule Tritoiu,te-ai trezit intr-o functie in vechea organigrama a clubului si nu accepti ca ati facut contracte paguboase pentru club din banii bugetului local,adica din impozitele platite entitatilor locale.
    Pai da,10.000 de euro,prima de instalare pare ceva bagubos pentru bani contribuabililor,nu-i asa oltene?Asa ca si poate din cauza ta,Timisoara si noua entitate sportiva a orasului(ce sprijina multe sporturi in acest oras) apare in articole,procese si dezbateri inutile care afecteaza imaginea lor.

    cu 7 ani în urmă (24.09.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!