Stiri Vulturi

Interviu cu Alexandru Olah, înaintea meciurilor din a treia fereastră a calificărilor, cu Olanda și Croația

David Istrate

David Istrate
27.06.2018

alex olah olanda-romania

România va întâlni Olanda în a cincea partidă din prima rundă a calificărilor la Campionatul Mondial din 2019. „Vulturii” vor întâlni Olanda, iar unul dintre jucătorii care cunosc baschetul olandez este Alex Olah, pivotul nostru care a fost finalist al ligii olandeze în sezonul precedent, când a evoluat pentru ZZ Leiden.

 Olah a acceptat să ofere un interviu exclusiv pentru totalbaschet.ro, înaintea duelului de joi cu Olanda. 

1.Salut, Alex! După ce ai participat cu echipa națională la Eurobasket 2017, acum luptați pentru calificarea la un nou campionat și mai puternic. Cum vedeți șansele României de a merge mai departe?

Șansele noastre sunt mari. Suntem clasați pe locul 2 la o victorie de calificare. Suntem încrezători în șansele noastre, iar prima șansă o avem joi cu Olanda.

2.La fel ca în ultimele două ferestre și de această dată s-a observat o tendință de întinerire a lotului, aducându-se mulți jucători U23. Care este atmosfera din cadrul echipei?

Lotul s-a întinerit mult. Acești jucători merită să fie aici prin munca și rezulatate lor. Lipsa unor veterani precum Torok, Moldoveanu și Mandache face ca acest lot să pară foarte tânăr. S-a format o echipă plină cu energie și dorință de a se lupta și a demonstra că echipa națională a României este deja sau va fi în viitorul apropiat o echipă puternică în Europa. 

3.Din păcate, Andrei Mandache a suferit o accidentare și nu va putea evolua alături de voi în următoarele zile. Cât de importantă este pierderea unui jucător precum Andrei, care este și căpitanul naționalei?

Într-adevăr, Mandache ar fi adus multă experiență în jocul nostru precum și alte calități baschetbalistice pe care le-a demonstrat de-a lungul anului. Însă, având acest scurt timp de pregătire, nu am avut timp să ne gândim la acest lucru. Încă mai avem veterani în echipă, precum Orbeanu, Paliciuc și Watson, care vor prelua sarcinile lui Andrei. 

4.Tu ai evoluat în acest sezon pentru ZZ Leiden, ajungând în finala campionatului. Cât de puternică este echipa națională a Olandei și care sunt câteva din avantajele ei?

Echipa Olandei este bună. Mulți dintre jucători evoluează în afara campionatului și nu prea îi cunosc. Însă am jucat cu 2 dintre ei în echipă iar contra altor jucători în campionat. Au un lot valoros cu jucători buni pe fiecare poziție. Câțiva jucători aruncă bine de la 3 puncte iar pivoții au un joc bun în intorior, recuperând mingea bine. Va fi un meci bun.

5.Ultima partidă din grupă va avea loc la Cluj-Napoca împotriva Croației, formație pe care ați învins-o în tur. Însă, duminică lotul va fi diferit, jucătorii din NBA vor fi și ei prezenți, prin urmare care sunt așteptările voastre de la acest duel?

Într-adevăr, ultima oară când am jucat contra unui astfel de lot al Croației, nu a fost prea bine. Însă noi vom merge la luptă încrezători, indiferent de adversar. Tot ce îmi doresc în schimb este să avem o sală plină.

Olanda-România se joacă joi, 28 iunie, la Groningen, cu începere de la ora 21:00. Partida va fi transmisă pe Digi Sport 2.

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    oare Olah
    si Silva se vor intelege bine la lot? :))
    Mi-as dori sa faca un joc bun Olah cu Olanda, mai ales ca stie cativa dintre jucatorii din lot, a jucat alaturi de ei sau impotriva lor in campionatul Olandei. Sa ii dea un pic peste bot lui Mister (A)S(S)! :))

    cu 5 ani în urmă (28.06.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!