Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Ivan Kuburovic: "Nu trebuie să privim eșecurile precedente ca pe o tragedie"

Paul Olar

Paul Olar
29.03.2014

Înfrânți în ultimele trei etape, baschetbaliștii lui "U"-BT Mobitelco se deplasează duminică, 30 martie, la București, hotărâți să repună pe Steaua CSM EximBank. Un rezultat pozitiv îi va resuscita pe ardeleni, iar Ivan Kuburovic privește lucrurile pozitiv.

Sârbul este de părere că "alb-negrii" pot trece peste perioada nefastă și îndeamnă la calm, spunând că "U" nu și-a jucat încă ultima carte.

Ivan, se pare că traversați un moment dificil, tocmai pe finalul stagiunii regulate. Ce s-a întâmplat după acea serie excelentă de victorii?

Nu este o situație bună pentru noi și nu ai cum să te simți bine după ce pierzi trei meciuri la rând. Înaintea acestor meciuri am avut șase victorii la rând și nu am fost prea entuziasmați, la fel cum nu trebuie să privim eșecurile ca pe o tragedie. Trebuie doar să vedem unde este problema și să încercăm să ne îmbunătățim prestațiile deoarece știm că nu ne-am atins limitele și putem juca un baschet mult mai bun.

Vă afectează insuccesele cu Timișoara, CSU Ploiești și BC Mureș înainte de Play-Off?

Cred că echipa noastră are experiența de a învăța din aceste trei înfrângeri. Am avut o reacție pozitivă și consider că suntem pe drumul cel bun.

Cum vezi încleștarea cu Steaua de duminică seara?

Mergem la București să facem un joc bun și să implementăm ceea ce am exersat întreaga săptămâna. După părerea mea, Steaua este o grupare bună, cu jucători experimentați, o echipă care practică un baschet de calitate. Sunt surprins că nu au ajuns în play-off. Pentru noi nu înseamnă nimic locul lor în clasament deoarece va fi cu siguranță un meci foarte greu. Steaua evoluează bine în apărare și cred că dacă vom găsi soluții la apărarea lor, atunci vom putea câștiga.

Steliștii au pierdut săptămâna trecută calificarea în Play-Off. Te aștepți la o motivație mai slabă din partea adversarilor datorită ratării obiectivului?

Chiar dacă nu vor accede în Play-Off, sunt sigur că ei vor fi foarte motivați dintr-un motiv foarte simplu: au pierdut ultimul meci și acum joacă pe teren propriu, în fața fanilor și vor să arate că pot juca mult mai bine decât indică locul din clasament. Este foarte frumos să câștigi împotriva unei echipe mai bine clasate, așa că vor încerca să termine sezonul cu capul sus. Numai un necunoscător în ale baschetului se poate gândi că va fi un meci ușor cu Steaua.

All Star Game-ul va avea loc la Cluj Napoca și până în prezent, ai acumulat în jur de 350 de voturi. Ce ar însemna o selecție pentru tine?

Sincer, nu urmăresc situția voturilor pentru All Star Game, dar mă bucur să aud că sunt mulți oameni cărora le place felul cum joc și mi-au răsplătit eforturile de a ajuta echipa. Mi-ar plăcea să văd la All Star Game jucători mai tineri din echipa noastră, jucători care să dea imboldul pentru viitor. Cred că eu sunt prea bătrân pentru acest fel de spectacol. Vreau însă să le mulțumesc din suflet celor care m-au votat până acum și celor care mă vor vota în continuare. Îndemn de asemenea fanii echipei noastre să își voteze în număr cât mai mare favoriții pentru All Star Game-ul care va avea loc la Cluj, în sala noastră.

*Foto: Andor Marton 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!