Stiri

Jeb Ivey, baschetbalistul care ajunge în cartea recordurilor

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
28.07.2014

Jeb Ivey ajunge în cartea recordurilor după ce a reușit să marcheze în 177 de meciuri consecutive cel puțin câte un coș de 3 puncte. Kyle Korver a avut un record asemănător în NBA dar acest s-a oprit la doar 127 de partide cu minim un coș de la distanță.

Jucătorul american și-a început seria coșurilor de 3 puncte în 2010 pe când evolua în Finlanda la Nilan Bisons. În 2013 progresia lui Ivey a luat sfârșit pe când acest evolua în Franța la Aix Maurienne Savoie. Pe durata acestui record procentajul aruncărilor lui Ivey din spatele semicercului de 3 puncte a fost de 45.3%.

În 2003, jucătorul care evoluează pe poziția a absolvit la universitatea Portland State. Ivey a trecut apoi în Europa, semnând primul contract în Europa pentru KF Isafjordur. Până în 2006 acesta a jucat tot în Islanda, pentru Fjolnir Reykjavik și UMNFN Njardvik. Americanul ajuns acum la 34 de ani a trecut apoi timp de două sezoane și în Germania la BG 74 Gottingen și Eisbaren Bremenhaven. Jeb Ivey a revenit în nordul Europei unde a jucat în Finlanda pentru Kataja, Kotkan TP-Basket și Nilan Bisons. Din 2013 acest a trecut în Franța.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!