Stiri Cupa României Masculin

Jonathan Person: „Am vrut să fim agresivi în defensivă, dar Piteștiul a jucat foarte bine în ultimul sfert”

Eduard Popa

Eduard Popa
01.10.2017

jonathan person

BC Mureș Târgu Mureș a pierdut duelul cu BCM U Pitești, scor 72-63, în turul primei partide din cadrul Cupei României.

Unul dintre cei mai buni jucători ai mureșenilor a fost ultimul transfer al echipei, suedezul Jonathan Person. Internaționalul suedez a oferit și un scurt interviu pentru Total Baschet la sfârșitul partidel. El s-a arătat bucuros de felul în care echipa sa a evoluat în meciul cu Piteștiul.

Cred că am luptat foarte bine împotriva unei echipe foarte bune. Nu știam sincer la ce să mă aștept. Am venit acum trei zile, am văzut echipa noastră în antrenamente. Arătăm foarte bine. Am vrut să fim agresivi în defensivă, dar în ultimul sfert ei au jucat foarte bine și au câștigat meciul. Sunt foarte încrezător însă că marți, pe teren propriu, vom putea bate la mai mult de 9 puncte și să ne calificăm.

Întrebat de campionatul României, Person a spus că îi place jocul fizic din țara noastră:

Nu știam foarte multe. Doar că este un joc foarte fizic și cu public foarte gălăgios. Se joacă agresiv, defensive foarte dure, arbitri care nu fluieră orice atingere. Îmi place.

Person a fost component al naționalei Suediei care a pierdut de două cu tricolorii în calificările pentru EuroBasket 2015. Suedezul a vorbit un pic și despre amintirile de la acel meci din România:

Țin minte acea sală, o mulțime de fani, o atmosferă superbă. Așa ar trebui să fie baschetul: cu multe scandări, multe cântece. Baschetul e un spectacol și trebuie jucat într-o astfel de atmosferă.

Cât despre relația cu celălalt suedez de la BC Mureș, Dino Pita:

Am vorbit cu el înainte să semnez cu Mureș. Totul s-a petrecut foarte repede, dar m-am sfătuit cu Dino. Îl știu foarte bine, jucăm foarte bine împreună și mă bucur că am oportunitatea să joc aici alături de el.

Jonathan Person a aduna împotriva Piteștiului 14 puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive.

Returul se joacă marți, de la ora 19 și va fi difuzat pe Digi Sport 4.

*foto: fiba.com

3 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Bravo
    ...celui/celor de la Mures pentru inca o dovada a priceperii in alegerea jucatorilor.
    Sper doar sa si reuseasca sa-i plateasca.

    cu 6 ani în urmă (01.10.2017)
    • BC CSU Sibiu BB55:

      Da
      La asta ma gandeam si eu, bani nu sunt, dar tot aduc jucatori buni... ;)
      Bravo lor.

      cu 6 ani în urmă (01.10.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ikam :

    pentru GYKE si BB55
    Bani incep sa fie Incetul cu Incetul, dar din pacate mai intai trebuie rezolvate gaurile lasate de conducerea anterioara. Cu toate astea se vede ca se incearca sa se lucreze cu pricepere.

    cu 6 ani în urmă (01.10.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!