Stiri

Jucători NBA afectaţi de măsurile lui Trump

Eduard Popa

Eduard Popa
30.01.2017

deng maker

Extrema celor de la Los Angeles Lakers, veteranul Luol Deng, şi pivotul lui Milwaukee Bucks, debutantul Thon Maker, ar putea avea probleme din cauza ultimelor măsuri luate de noua administraţie de la Washington.

Actul semnat de noul preşedinte al Statelor Unite, Donald Trump, interzice accesul în ţară a tuturor cetăţenilor care provin din şapte ţări cu populaţie majoritar musulmană. Este vorba despre cetăţeni ce provin din Irak, Iran, Siria, Sudan, Libia, Yemen şi Somalia. În urma acestui ordin executiv sunt afectate chiar şi persoanele cu dublă-cetăţenie. Acestea ar putea fi oprite pe aeroport şi deportate la momentul întoarcerii lor în Statele Unite ale Americii.

Thon Maker are o dublă cetăţenie sudaneză şi australiană, în timp ce Luol Deng este la rândul său originar din Sudan, dar şi cetăţean al Marii Britanii. Amândoi au reuşit să fugă împreună cu familiile în timpul numeroase războaie civile care au măcinat statul est-african.

Drept urmare, dacă echipele lui Deng sau Maker ar avea meci în Canada, împotriva celor de la Toronto Raptors, presa de peste ocean susţine că sportivilor le-ar putea fi refuzat accesul înapoi pe teritoriul SUA din cauza cetăţeniei sudaneze.

Impactul ordinului lui Trump asupra sportivilor din NBA este deocamdată o mare dilemă. În timp ce noua lege oferă excepţii pentru anumite persoane, ofiţerii vamali nu au primit niciun fel de instructaj cu privire la măsurile ce sunt necesare pentru a impleta noul ordin executiv. Oficialii NBA susţin că s-au adresat Departamenului de Stat american pentru a afla mai multe detalii cu privire la acest aspect.

De 2 ori All-Star NBA în perioada Chicago Bulls, Luol Deng a adunat 869 de meciuri în liga profesionistă nord-americană pentru Bulls, Miami Heat, Cleveland Cavaliers şi Los Angeles Lakers. În actuala stagiune jucătorul cu origini africane a făcut trecerea la Lakers, unde are medii de 8 puncte şi 5,6 recuperări pe întâlnire în 46 de meciuri. 

De partea cealaltă Thon Maker este debutant în NBA. Tânărul de numai 19 ani a jucat până acum în 25 de meciuri pentru Milwaukee Bucks, cu o medie de 2,5 puncte şi 1,2 recuperări pe întâlnire. 

*foto: basketballforever.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!