Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Jukka Toijala: „CSM mi-a spus să nu reziliem contractul, acum mă dau în judecată”

Eduard Popa

Eduard Popa
04.10.2018

jukka toijala csm bucuresti

Jukka Toijala, antrenorul care a terminat de două ori pe locul secund în Liga Națională, s-a trezit în această săptămână cu un dosar pe numele său din partea celor de la CSM București, în care cer rezilierea contractului care era valabil și în acest sezon.

După încheierea sezonului 2017/2018 a urmat o stare de incertitudine după ce o vară întreagă Consiliul General al Municipiului București a tergiversat o decizie privind continuarea protocolului cu CSA Steaua. Astfel, după ce decizia în acest sens a fost luată și protocolul rupt, deși mai era valabil doi ani, CSM a încercat să obțină un loc în noul sezon al LNBM, dar fără succes.

Victime colaterale al acestui proces au picat Jukka Toijala și alți patru jucători care mai aveau contract pe un an cu CSM București: Marius Runkauskas, Dragan Zekovic, Iuri Fraseniuc și Vlad Negoițescu. Aceștia din urmă au fost chemați în judecată de club, care susține că tot ce s-a întâmplat în această vară a fost imprevizibil și nu mai pot plăti contractele celor cinci.

Într-o reacție pentru totalbaschet.ro, tehnicianul finlandez explică felul în care și-a petrecut vara și se arată extrem de dezamăgit de situația în care s-a ajuns:

„În timpul verii am călătorit în Las Vegas, pe banii mei, la mai multe summer camps pentru a recruta jucători pentru noul sezon și pentru a vorbi cu mai mulți agenți de jucători. Am refuzat vreo două oferte, fiindcă eram sub contract și voiam să îmi respect angajamentul, chiar dacă lucrurile nu arătau foarte bine. Cu toate acestea, CSM ne-a spus că nu vrea să ne reziliem înțelegerile fiindcă erau siguri că vor prinde un loc în Liga Națională. Acum, după ce acest lucru nu s-a întâmplat, ne dau în judecată! Pentru mine, acest lucru este o nebunie, o lipsă de respect și de fair-play! Nu noi suntem cei răi în toată această afacere. Ba dimpotrivă, noi suntem cei care am fost loiali clubului atunci când s-a aflat în dificultate”.

Întrebat dacă se va întoarce  în România, Jukka Toijala a oferit o reacție neașteptată:

„O să mă întorc în România în curând. Dar nu pentru acest dosar, am avocați care să se ocupe de asta, ci pentru a-mi plăti taxele. Îmi place să fiu cinstit”.

Primul termen în acest dosar va avea loc spre sfârșitul lunii octombrie. Rămâne de văzut cum se va desfășura acest caz cel puțin bizar.  

*foto: Cătălin Soare

6 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    @studentU
    Hai spune-mi te rog cum e adevărul la mijloc... Sau minte și finlandezul ăsta, doar ca să încaseze niște bani nemunciți.

    cu 5 ani în urmă (04.10.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      nu mai zic nimic ca ma
      asociezi si ma asociati cu szabo, firea, psd, mai stiu eu ce...
      eu doar nu am incredere in oamenii astia care au asteptat o vara intreaga un final previzibil, respectiv ruperea proiectului steaua-csm. atata tot.
      au zis ca poate reusesc sa ramana in locul caldut de la csm avand in vedere ca este un club cu banii garla de la primarie. CSMului nu i-a iesit pasenta cu LNBM si acum normal ca vrea sa scape de ei.
      Daca oamenii au contracte beton, bravo lor. Sa isi castige drepturile in instanta. Daca nu, sa suporte consecintele.
      Eu daca as fi fost in asemenea situatie m-as fi gandit de 10 ori daca sa imi asum un risc sau sa imi caut din timp un angajament la o echipa stabila dpdv juridic si financiar si sa-mi negociez din timp ruperea contractului.

      atat tot. sper ca acum m-am facut mai bine inteles. N-am luat partea clubului dar, in situatia asta, nici partea jucatorilor si a lui Tojala nu pot sa o tin.

      cu 5 ani în urmă (04.10.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      :))
      trepanatia salveaza natia

      cu 5 ani în urmă (04.10.2018)
    Raspunde
  • YMCA alin67 :

    adevarul...
    Si eu cred ca este undeva pe la mijloc. Nu zic ca Toijala sau Zekovic mint, dar ceva e totusi nefiresc. In LNBM contractele pe doi ani sunt extrem de rare, apar la echipe cu stabilitate financiara si implica ori jucatori exponentiali (gen Richards), ori tineri jucatori talentati produsi chiar de acele cluburi (gen Kuti, Nicolescu). Iata insa ca apar o multime de astfel de contracte la un club cu o situatie complicata din punct de vedere juridic, situatie cunoscuta, cred, de cei ce au semnat. De asemenea, si eu il consider pe Stanescu non fair-play (cel putin), nu pentru ca a plecat ci pentru ca a initiat si condus un astfel de "proiect". La inceput am crezut ca a avut intentii corecte, dar el a fost inca unul care a "sifonat" banii bugetului local. Nu ca ar fi singurul din "familia" CSM-ului Bucuresti sau ale altor CSM-uri.

    cu 5 ani în urmă (04.10.2018)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Ok
      si unde-i mijlocul ? Ca din ce spui nu rezulta asa ceva. Crezi ca nu aveau contracte pe doi ani ? ( Chiar CSM recunoaste asta). Iar lui Zekovic ii faceam contract pe cit vrea el. Unde mai pui ca anul trecut la instalarea lui madam Szabo la conducerea CSM-ului se vehiculau sume enorme ( pentru Romania ) ca buget. Cine sa se astepte ca se vor desparti ? Din contra faceau planuri marete ( la Handbal si partial Rugby le-au iesit). Zic, se pare, ca politicul si-a bagat coada, tinind cont ca Stanescu este in tabara Ponta, iar Gabitzele erau cu daddy. ( intre-timp s-au rasucit si ele, dar prea tirziu). Este clar un management influentat de politic ( poate ca si slab, dar cu bani mokka,parca nici nu mai conteaza performanta manageriala) care vazind ca nu "merge si asa" au deschis actiune in instanta pentru incetarea contractelor. Instanta probabil va desface contractele cu mentiunea negocierii sumelor de despagubire. Asta este calea LEGALA atunci cind partile nu se inteleg amiabil. Dar suna asa pompos " Clubul Q a dat in judecata pe X-ulescu". Clubul se va plinge ca nu are bani, iar ceilalti vor merge la TAS care va constata ca jumatate din salariul/luna a lui Cristina Neagu ajunge sa-i despagubeasca pe toti. ( exagerat spus dar nu prea mult). De fapt clubul are banii...dar parca da prost la alegatorii-lobotomozati sa spui ca din banul public s-au platit bani pentru NIMIC.

      cu 5 ani în urmă (04.10.2018)
    • YMCA alin67:

      acelasi stil...
      Imi exprimam punctul de vedere, acela ca, in conditiile in care CSM a pierdut bani si locul din liga nationala in detrimentul Stelei si aparusera zvonuri (inca de anul trecut) ca anularea protocolului era iminenta, aceste contracte semnate pe doi ani sunt cel putin dubioase. Iar intr-o atare situatie, dubiul planeaza asupra ambelor parti. Iata, acesta este "MIJLOCUL" pe care il vad eu. Daca tu nu vezi la fel, este in regula, pentru mine. Altfel, as considera ca in baschetul mondial exista un singur jucator care semneaza contracte pe perioadele pe care el le doreste, LeBron James, dar daca tu consideri ca Zekovic e un jucator care merita sa i se ofere un contract pe ce perioada vrea, nu ma deranjeaza. Cat despre politicul care influenteaza sportul, CRED (eu,deci aceasta e parerea mea) ca acest lucru este valabil in toata tara, inclusiv la cluburile care se considera sau vor sa para "independente" financiar fata de banii publici. In plus, termenul LOBOTOMIZAT este fortat in acest context.

      cu 5 ani în urmă (04.10.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!