Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Kristina King: „Dacă evoluăm consistent și prindem curaj, putem deveni o echipă bună”

Paul Olar

Paul Olar
29.11.2014

Cu un bilanț de 2 rezultate pozitive și alte 11 eșecuri, Universitatea Cluj-Napoca a încheiat turul Ligii Naționale în partea inferioară a clasamentului. Deși conștientizează postura în care se află trupa de pe malul Someșului, Kristina King încearcă să își păstreze optimismul.

În plus, americanca a identificat, cu ocazia unui interviu Total Baschet, punctele slabe ale “alb-negrelor”. 

Cum ai descrie prima parte a campionatului?

A fost dificil să găsim un ritm și o chimie a echipei pe teren. Suntem o echipă tânără, cu mult potențial și atunci când ne vom da seama de capacitatea fiecărei jucătoare, vom putea surprinde numeroase formații. Avem momente remarcabile, așa că trebuie să le consolidăm într-un meci întreg.

Cum se prezintă moralul vostru?

Noi mergem să câștigăm de fiecare dată. Precum am mai spus, dispunem de potențial, deci trebuie să prestăm eficient pe parcursul partidelor.

Ce îi mai lipsește Universității?

Pe lângă consistență în joc, nu stăm prea bine cu încrederea în propriile forțe. De asemenea, ne-ar fi utilă o jucătoare înaltă, însă ne concentrăm pe ceea ce avem. Astfel, dacă evoluăm consistent și prindem curaj, putem deveni o echipă bună.

Ai prestat remarcabil în turul de campionat...

Obiectivul oricărui sportiv este să câștige. Drept urmare, dacă nu te impui la finalul unui meci, performanța ta nu te va satisface niciodată. Am jucat în regulă, dar de fiecare dată este loc pentru mai bine. Vreau să mă concentrez și să îmi ajut colegele să își adjudece victorii.

Disputați o serie de trei confruntări la Alexandria. Ce părere ai despre respectivele întâlniri?

Ne așteaptă meciuri grele. Alexandria are o echipă echilibrată, acoperită pe fiecare post. Trebuie doar să le oprim în spațiul de trei secunde și să nu le permitem să marcheze de la mare distanță.

Dacă tot ai pomenit de avantajul teleormănencelor, cât de dificil va fi să o stopați pe Morgan Stroman?

Foarte dificil. Morgan este o jucătoare bună, atletică, care poate înscrie prin diverse modalități. Așadar, suntem nevoite să o ținem departe de coș, forțând-o să arunce la coș din situații crâncene.

Ce ar însemna un succes în Cupa României?

O victorie ne-ar da un plus de încredere și am putea aborda cu capul ridicat returul campionatului.

*Foto: Silviu Cristea

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca paulvero :

    penibil
    daca King a prestat remarcabil , atunci cine a prestat slab?ca straina a "prestat" f f slab!

    cu 9 ani în urmă (29.11.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!