Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Lăpuște:” Avem parte de o organizare profesionistă aici”

Silviu Isailă

Silviu Isailă
19.08.2013

Foto: Andor Marton

Extrema de forță a celor de la BC Timișoara a acordat un interviu în care a vorbit despre pregătirea echipei, despre echipa națională și despre adversarii din Liga Națională. Lăpuște s-a transferat la timișoara în această vară de la Energia Rovinari. Pentru echipa gorjeană acesta a evoluat în medie 23.6 minute reușind să marcheze 7.5 puncte pe meci.

Flavius Lăpuște, cum decurge acomodarea la Timișoara?

Începem încet-încet să ne integrăm, dar, cu căldurile actuale, cred că mai este de lucru. Mai avem timp la dispoziție.

Au fost două săptămâni grele?

Pentru mine personal, au fost foarte grele, pentru că am avut o pauză mai lungă. E normai să fie așa la început de sezon. Cu cât este mai greu acum, cu atât va fi mai ușor în campionat. Avem parte de o organizare profesionistă aici, cu un preparator fizic care, personal, mă ajută să realizez unde sunt cu pregătirea, să mă adaptez și, pentru că sunt mulți baschetbaliști tineri aici, ei mă trag în sus.

Vin și primele meciuri amicale. Le așteptați cu interes?

Sigur că da. Ne putem evalua ca echipă, ne putem obișnui cu ceilalți colegi, vedem unde suntem ca pregătire și ca joc colectiv.

Flavius, tocmai ai împlinit 35 de ani. Cum se vede baschetul la această vârstă?

S-au schimbat foarte multe în ultimii opt-nouă ani, de când m-am întors în țară, atât pe plan personal, cât și în ceea ce privește calitatea baschetului românesc. Regula străinilor a adus un nivel competițional mult mai mult, pe toate planurile: fizic și tehnic.

Ca fost component al naționalei, cred că îi mai urmărești pe tricolori. Parcă pierdem cam devreme în preliminarii...

Ce să zic?... am urmărit lotul național. Este o generație cu jucători talentați, care au foarte mult de muncit. Am văzut înfrângerile de acasă (n.r. – Înfrângeri cu Bulgaria și Islanda) și surpriza din Bulgaria n.r. – Victorie externă cu 77-74), dovadă că se poate cu lotul actual, însă perioada de pregătire a fost foarte scurtă. Cred că mai au o șansă în următorii doi ani, dacă stau uniți, mai ales cu acest sistem competițional.

După transferurile din această vară, cum ți se par echipele din România?

Sezonul trecut, nouă-zece echipe s-au bătut meci de meci, etapă de etapă, pentru calificarea în playoff, iar apoi lupta a fost la fel de crâncenă. Figura se va repeta în viitorul sezon. Primele echipe – Mureșul și Asesoftul – s-au întărit considerabil, Craiova a făcut la fel. Sunt nouă-zece formații, poate chiar unsprezece care se vor bate pentru primele opt locuri

Timișoara unde se plasează?

Până acum nu am avut niciun meci de pregătire, așa că nu pot să-mi dau seama cum stăm ca și colectiv, ca jucători. După următoarele partide, voi putea evalua. Individual, colegii mei sunt foarte talentați, însă după două săptămâni în care pregătirea fizică a fost preponderentă, este mai greu să mă pronunț. Teoretic, obiectivul este să intrăm în primele opt și apoi să facem o figură frumoasă. Conducerea își dorește depășirea performanței din sezonul trecut, însă asta rămâne de văzut. bctimisoara.ro: Sunteți șase-șapte jucători noi în actuala formulă.

Este greu de închegat o echipă?

Este greu, pentru că suntem jucători noi și lucrăm cu un antrenor diferit față de sezonul precedent, dar nu avem altceva de făcut decât să muncim, să respectăm ceea ce ne spune staff-ul tehnic și să ne ajutăm unul pe altul, așa încât să câștigăm meciurile de acasă și să facem maximum posibil și în deplasare. În felul acesta, vom putea câștiga o poziție cât mai bună pentru playoff.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!