Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

LNBM - Cei mai eficienți jucători ai sezonului 2013-2014

Noémi Csiki

Noémi Csiki
14.06.2014

După 26 de etape în sezonul regulat și un total de 30 de meciuri în playoff, ediția  2013-2014 a LNBM a luat sfârșit.

Foto: Zsigmond Báthori

După încheierea tuturor meciurilor din cadrul sezonului, jucătorul care a adunat cele mai multe unități de eficiență este pivotul de la BC Mureș, Aleksandar Mladenovic, care a totalizat 670 de puncte în cele 35 de meciuri jucate în sezon. El este urmat de Titus Nicoară, singurul român dintre primii 13 jucători din punct de vedere a totalului de eficiență din sezon (618 unități în 37 de meciuri jucate), și pivotul ploieștenilor Gerald Lee, cu 593. Iată și topul jucătorilor care au acumulat mai multe de unități de eficiență:

În ceea ce privește media de eficiență pe meci, liderul statistic este Aleksandar Vuletic, fostul jucător al Concordiei Chiajna, care a jucat doar 13 meciuri, după care s-a transferat în Slovacia. În cele 13 meciuri jucate, el a reușit o medie de 25,9 unități de eficiență pe meci. Dintre jucătorii care au terminat sezonul în LNBM, cel mai eficient a fost fundașul mureșean, Goran Martinic, cu o medie de 20,2 de unități și Aleksandar Mladenovic, cu media de 19,1.

Cei mai eficiență jucători ai sezonului au fost:

Așa cum se vede, singurul român dintre primii zece este, și la acest capitol, Titus Nicoară, cu media 16,7. Următorii jucători români în lista celor mai eficienți baschetbaliști ai sezonului sunt Bogdan Popescu și Mihai Silvășan, pe locurile 33 și 34 al acestei ierarhii, cu medii de 12,8, respectiv 12,6.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!