Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

LNBM - MVP Etapa a XIII-a: Andriy Agafonov

Radu Bărăian

Radu Bărăian
09.01.2018

BCM U FC Argeș Pitești a obținut o victorie extrem de importantă în etapa a 13-a din LNBM în fieful celor de la BC SCM Timișoara, victorie în urma căreia a rămas aproape de formațiile din partea superioară a clasamentului. Argeșenii au controlat jocul în totalitate și s-au impus în final cu 81-74. 

Acest succes al trupei din Trivale nu avea cum să apară fără prestația excelentă a ucraineanului Andriy Agafonov, care a fost MVP-ul meciului, fiind perfect la aruncările din acțiune, reușind de asemenea cea mai bună prestație personală stagională. În urma unui joc extrem de solid în fața unui adversar redutabil, Agafonov a fost desemnat de către redacția TotalBaschet ca fiind MVP-ul rundei cu numărul 13 din LNBM. 

Titular, sportivul din țara vecină a fost folosit 33 de minute de către Hristu Șapera în meciul din Sala „Constatin Jude” din Timișoara, timp în care și-a definitivat o linie statistică formată din 29 de puncte, 3 recuperări, 4 pase decisive, 1 intercepție, 3 capace și 3 mingi pierdute, totul pentru un solid indice la eficiență de 35 de unități. Evoluția lui Agafonov este cu atât mai remarcabilă cu cât în 33 de minute nu a ratat nicio ratare din acțiune în contextul în care a aruncat destul de mult, având în final următoarele procentaje: 100% (9/9) de la 2 puncte, 100% (2/2) de la 3 puncte și 71% (5/7) din dreptul liniei de fault. 

Pentru elevul lui Hristu Șapera acest gen de prestație nu este ceva nou, Agafonov având meci de meci evoluții solide, fiind un jucător de bază și constant din angrenajul grupării argeșene. Până în prezent, Andriy nu a ratat niciun meci pentru Pitești în campionat, reușind în cele 13 meciuri jucate să adune medii foarte bune cu 18.2 puncte pe meci, 6.0 recuperări, 1.5 pase decisive și un indice la productivitate de 19.3, totul în 28:28 minute jucate. 

Alte două prestații solide care neapărat trebuie menționate sunt cele ale lui Goran Martinic în victoria Craiovei cu Mureșul (22 puncte, 8 recuperări, 11 pase decisive și 38 la eficiență), respectiv cea a lui Cătălin Baciu în victoria Stelei cu Sibiu (18 puncte, 5 recuperări și 18 la eficiență). 

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Agafonov
    Un jucator complet, precis, care nu se pierde in momente importante.

    cu 6 ani în urmă (09.01.2018)
    • tzontzolino:

      re
      Pai in el, Ako si Nicoara stam. Russell are momente iar Troupe cu driblingurile ciudate cam pierde mingi importante. Finlandezul e ok in aparare dar era si mai bun daca marca mai des.

      cu 6 ani în urmă (10.01.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!