Stiri Juniori U17 Masculin

LPS Bihorul CSM Oradea, calificată în finala campionatului U18

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
04.05.2019

LPS Bihorul CSM Oradea, calificată în finala campionatului U18

pozau18

Sâmbătă, 4 mai, începând cu orele 12:00, a avut loc debutul Turneului Final al campionatului U18, partidă ce le-a pus față în față pe LPS Bihorul CSM Oradea, echipa gazdă, și Agronomia București.

Partida a debutat cu avantajul orădenilor care, după un run de 5 puncte al lui David Randis și 4 minute de joc, conducea la 7 puncte, scor 2-9.Lucas Visan Hara a reușit să înscrie următoarele 4 puncte ale bucureștenilor, după o prezență la linia de libere, urmat imediat de Matei Bodea, scor 8-11. A urmat o serie ofensivă slabă pentru ambele formații, urmând ca același Matei Bodea să pună pe tabelă ultimele puncte ale secvenței inaugurale, scor 12-13.

Enzo Vescan a fost singurul marcator al gazdelor timp de mai mult de 4 minute. Acesta a început sfertul secund cu o aruncare de la mare distanță și a continuat să își mențină echipa în avantaj, în timp ce Alexandru Lazăr reușea să îi mențină pe oaspeți la o diferență minimă, scor 19-20.

În aceste momente ale meciului a avut loc și o fază extrem de controversată între cele două formații.În timpul unui atac al celor de la Agronomia București, Luca Vișan Hara a fost faultat de Luca Năstrut, moment în care, după ce a obținut greșeala personală, întins pe jos și având control total asupra mingii, acesta a aruncat cu putere mingea direct în capul adversarului său. Începând cu bucureștenii și abia mai apoi continuând cu bihorenii, ambele bănci au sărit în teren. Decizia comisiei de arbitri a fost să acorde fault descalificator pentru doi dintre elevii lui Vranes Zoran, care în acel moment se aflau pe bancă și doar au venit în teren în apărarea coechipierilor săi, fără ca vreun jucător al Agronomiei să fie sancționat pentru gestul nesportiv.

Același Enzo Vescan și David Randis au reușit să creeze bihorenilor un avantaj de 7 puncte după un run ofensiv foarte bun, iar după câteva momente de joc mai echilibrate, Luca Visan Hara a înscris o triplă pentru Agronomia București.Alexandru Lazăr a contribuit și el la reducerea avantajului gazdelor după ce a încris ultimele puncte ale primei reprize, scor 28-32.

Matei Bodea a fost în prim-plan la revenirea de la vestiare, cu un run personal de 5 puncte, ce a adus trupa bucureșteană din nou în avantaj.Timpul a continuat să curgă în favoarea oaspeților care, în cateva minute, s-au distanțat la 6 puncte, scor 43-37.După un run de 4 puncte, Cristian Milaș a restabilit egalitatea în Arena Antonio Alexe, iar Enzo Vescan a scuturat din nou plasa din spatele semicercului, scor 43-46.

Din nou, cu doar 20 de secunde rămase până la debutul ultimelor 10 minute, aceeași doi jucători au fost protagoniștii unei noi faze controversate.Pe pătrundere, Luca Vișan Hara i-a administrat aceluiași Luca Năstruț un cot în față, lovitură ce a dus la o fractură de maxilar pentru tânărul de doar 16 ani, iar jucătorul oaspeților a fost sancționat cu un fault ofensiv.

Elevii lui Milan Sokic au început secvența finală cu un run spectaculos de 7 puncteși au ajuns din nou în avantaj, scor 52-48.Bihorenii au revenit în joc, însă li s-a administrat din nou un run de 6 puncte.Imediat, Enzo Vescan și Alexandru Șandor au înscris două aruncări de la mare distanță consecutive, scor 58-58.

Bucureștenii au mai încris două libere, însă finalul meciului i-a aparținut din nou lui Enzo Vescan, care, după alte două coșuri marcate, și-a dus echipa la un avantaj de 2 puncte și, astfel, LPS Bihorul CSM Oradea a obținut victoria în prima semifinală a Turneului Final.

Partida a putut fi urmărită și pe youtube: 

De la LPS Bihorul CSM Oradea s-au remarcat: Enzo Vescan ( 24 de puncte, 10 recuperări, 3 pase decisive ), Cristian Milas (9 puncte, 10 recuperări ),David Randis( 12 puncte, 9 recuperări, o pasă decisivă), în timp ce de la Agronomia Bucureși au ieșit în evidență: Matei Bodea (14 puncte, 18 recuperări, o pasă decisivă), Luca Hara( 18 puncte, 5 recuperări, o pasă decisivă), Andrei Stan( 8 piuncte, 8 recuperări, o pasă decisivă).

 

*SURSA foto: Roby Boroș

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!