Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Laszlofy Botond: "Problema noastră cea mai mare este în apărare"

Adrian Micinic

Adrian Micinic
28.01.2013

Laszlofy Botond, antrenorul principal al lui BC Miercurea Ciuc a vorbit despre meciul pierdut de echipa sa la Oradea, scor 59-81, în etapa a 19-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin.

"La cât de slab am început m-am temut că vom revedea prestația noastră din meciul cu Clujul, din etapa trecută. Toată săptămâna am încercat să corectăm niște chestii în jocul nostru. E posibil ca jucătorii să se fi speriat de faptul că evoluează împotriva liderului Ligii Națională, însă nu știu ce pot eu să fac atunci când jucătorii ratează din situațiile din care au făcut-o în special în primul sfert. După cum ați văzut am ratat de vreo șapte ori de sub coș.

Apoi am încercat și chiar am reușit să revenim de două ori în meci, atât cât ne-a lăsat Oradea să revenim. Când ne-am apropiat la nouă puncte am comis trei greșeli mari consecutive în apărare și am primit trei coșuri de trei puncte consecutiv. De acolo nu am mai putut să facem nimic.

De acum înainte vom încerca să câștigăm tot ce putem, în special pe teren propriu. Vom vedea la sfârșitul returului ce va fi.

Harris este un aruncător foarte bun. În repriza a doua Oradea a schimbat apărarea la el și astfel i-a fost mai greu să arunce la coș. Ce-i drept nici nu a mai primit prea multe mingi utile.

Problema cea mai mare pentru noi este în apărare. Nu e posibil ca adversarul să paseze fără ca noi să nu facem ceva. Ei au avut chiar și zece pase succesive fără ca noi să intervenim la minge sau măcar să facem un fault.

Sasha Avalic a fost operat miercuri dimineața. A fost vorba de ruptură de menisc ceea ce înseamnă că ar trebui să-l avem într-o lună pe parchet. Sper ca și mental să fie bine și să ne ajute în meciurile din playout. Eu aș vrea să aduc un jucător ca extra-transfer, dar din păcate bugetul nu ne permite acest lucru.

În ceea ce privește lupta pentru evitarea retrogradării, fără a subestima pe Dinamo, eu cred că această echipă se află într-o situație grea. Eu cred că discutăm pentru celălalt loc. Este un pic ciudat. Farul câștigă meciuri la rând pe teren propriu. Să vedem ce va fi. Noi încercăm să câștigăm ce se poate acasă și dacă e posibil să luăm ceva în deplasare."

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!