Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Laurențiu Ciurel: „Ne-am luptat cu o trupă de escroci. Indiferent ce am fi făcut pe teren tot nu am fi câştigat”

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
09.11.2014

Foto: impactingorj.ro

CS Energia Târgu Jiu şi CSU Asesoft Ploieşti şi-au dat întâlnire în etapa cu numărul şase a Ligii Naţionale de Baschet masculin. Ambele formaţii veneau după o victorie obţinută pe plan internaţional, Energia trecând de estonienii de la Tartu Rock în timp ce prahovenii şi-au trecut în cont o victorie istorică în faţa celor de la Hapoel Ierusalem.

Partida ce se anunţa extrem de atractivă a început cât se poate de bine pentru formaţia gazdă, însă nu s-a încheiat în acelaşi mod. Formaţia din judeţul Gorj a cedat în prelungiri duelul cu CSU Ploieşti, într-o confruntare pe care a controlat-o în marea majoritate a timpului. Supărat de această înfrângere, într-o declaraţie acordată site-ului sportingorj.ro, preşedintele Laurenţiu Ciurel a afirmat că indiferent ce ar fi făcut pe teren, Energia Târgu Jiu nu putea învinge CSU Ploieşti. Acesta a trimis săgeţi către prestaţia arbitrului Grigoraş, dar şi la adresa antrenorului Vladimir Arnautovic.

Eu aş fi venit la conferinţa de presă şi dacă am fi câştigat meciul deşi nu cred că se putea, indiferent ce am fi făcut în teren. Nu am fost niciodată la o conferinţă de presă după meci, este prima dată când o fac, dar ceea ce se întâmplă cu arbitrajul în baschet este incalificabil. Nu ne-am luptat cu Asesoft, ne-am luptat cu o trupă de escroci trimisă să arbitreze şi nu este prima dată când fac lucrul ăsta. Antrenorul Asesoft-ului a stat aproape tot meciul în terenul nostru. Vă aduceţi aminte în câte meciuri, anul trecut, antrenorul Nini a fost sancţionat cu greşeli tehnice pentru greşeli similare, tot de arbitrul Grigoraş. Maniera de arbitraj din ultimul sfert, dar şi în întreaga parte a doua a meciului, a fost incalificabilă. Dacă revedeţi meciul veţi vedea că orice atingere la echipa Energia era fault, iar faulturi clare la echipa Asesoft nu erau sancţionate. Aşa cum i-am criticat pe jucători după meciul cu Craiova, vreau să-i felicit acum, a fost un meci extraordinar, ei sunt adevăraţii câştigători!

Ciurel a dorit să îi transmită un mesaj şi fostului preşedinte FRB, Carmen Tocală, afirmând că arbitrajul nu mai poate fi tolerat de conducerea echipei sale.

Aş vrea să fie un semnal pentru ministrul sportului, pentru doamna Tocală. Nu se mai poate! Am făcut zeci de memorii, se continuă aceeaşi manieră de arbitraj. Ştiu că la Asesoft se bagă bani în baschet, dar aproape la fiecare meci sunt puternic împinşi de echipe de arbitri care li se trimit special să-i arbitreze. Am avut acum câteva zile un meci în EuroChallenge, cu arbitraj fără reproş, nu ai ce să reproşezi la meciul cu Tartu Rock! Nu mai poate fi tolerat, nu mai are să mai bagi bani într-un sport în care eşti furat de aceeaşi trupă aproape la fiecare meci.

În niciun caz nu vom retrage finanţarea, dar ce motivaţie mai poţi să mai ai în momentul în care faci atâtea eforturi, faci o echipă atât de frumoasă şi acelaşi Grigoraş recidivează a nu ştiu cîta oară la Târgu Jiu cu o manieră de arbitraj ruşinos. Îi felicit încă o dată pe jucători şi pe antrenori şi îl rog pe domnul antrenor să mă scuze pentru ieşirea mea de după meciul cu Craiova, dar se mai întâmplă.

CSU Asesoft s-a impus cu scorul de 79-76, izbutind să înscrie 7 puncte în prelungiri faţă de cele 4 ale adversarului.

16 comentarii la aceasta stire:
  • CSU Asesoft Ploiești ineacsu :

    Wtf?
    astia nu sunt sanatosi! Cand ai +17 si iei bataie eu zic sa bagi capul in nisip.. Felicita-i. Ca arbitrii le-au dat peste maini la repunerea aia. Voi mai lipseati din baschet. Eu in locul lui Ghita nici nu lasam echipa sa mai vina in deplasarile astea. Oricum au lot sa ia campionatul si de pe locul 8.. Dar apoi ziceati ca le-a fost frica.

    cu 9 ani în urmă (09.11.2014) Raspunde
  • CSU Asesoft Ploiești ineacsu :

    Wtf?
    astia nu sunt sanatosi! Cand ai +17 si iei bataie eu zic sa bagi capul in nisip.. Felicita-i. Ca arbitrii le-au dat peste maini la repunerea aia. Voi mai lipseati din baschet. Eu in locul lui Ghita nici nu lasam echipa sa mai vina in deplasarile astea. Oricum au lot sa ia campionatul si de pe locul 8.. Dar apoi ziceati ca le-a fost frica.

    cu 9 ani în urmă (09.11.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe daniel23:

      Corect!!!
      Ai dreptate. Vezi ca Ghita al tau a facut scandal inainte de SuperCupa, anuntand ca daca nu este lasat sa joace cu toti strainii nu se prezinta. :-)). Si in legatura cu lotul vostru. Aveti super jucatori dar din 5 meciuri anul asta v-au tremurat chiloteii in 2 cu tot cu jucatorii vostrii stelari. Noi mai lipseam din baschet??? Probabil noi si inca 11 echipe anul acesta. Ramaneati si voi singuri si va continuati mai mult ca sigur "hegemonia".

      cu 9 ani în urmă (09.11.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe bob :

    finantare
    Amice, tu vorbesti de finantare... Se pare ca uiti ca aceasta echipa e finantate din banii tuturor românilor. Iar daca la +17 antrenorul platit si din banii mei a facut o rotatie total gresită ingropandu-l pe trupe...e cazul sa te uiti si spre el. Nu uita ca te-au batut 7 ploiesteni...

    cu 9 ani în urmă (09.11.2014)
    • YMCA alin67:

      finantare
      Toate echipele sunt finantate din bani publici, sau daca au finantatori privati potenti,acestia au facut banii in principal din afaceri cu statul. Ca sa tii o echipa de prima divizie care joaca cat de cat iti trebuie bani pe care i-ai facut din contracte "grase" cu statul. Nu ti-ai pus problema ca,atunci cand platesti factura la energie poate finantezi pe CEZ Nimburg,la cea de gaze pe Schalke 04,etc.? Daca extrapolezi,poti spune ca tu sustii toate echipele din sport.

      cu 9 ani în urmă (09.11.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U BT
      Vezi ca sponsorul nostru este privat 100% si primaria da bani doar cand premiaza performatele deosebite!

      cu 9 ani în urmă (09.11.2014)
    • YMCA alin67:

      posibil
      Asa o fi,desi mi-e greu sa cred ca BT da toti banii,dar daca gandesti precum bob,avand in vedere ca banca face bani din banii "nostri",putem spune ca si cei care au vreun credit sau depozit la BT finanteaza pe U. Exagerez desigur,astea sunt prostii,eu ma bucur ca exista bani care sa sustina sportul. Fara aceste meciuri viata noastra,a celor pasionati,ar fi mai saraca. Tu spuneai ca un meci live nu se compara cu unul vazut la televizor si sunt total de acord. N-as vrea sa vad doar Euroliga si NBA.

      cu 9 ani în urmă (09.11.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U BT
      Era sa iti raspund cu o prostie, noroc ca am mania sa recitesc si ce am scris si la ce raspund! Evident ca indirect si eu sponsorizez Oradea pentru ca am un contract cu RDS-RCS, asta sportul asta ii globalizare ..... si evident, baschetul live nu se compara cu cel la televizor, fac eforturi mari sa ma uit cand jucam noi, darmite sa ma uit la alte echipe!

      cu 9 ani în urmă (09.11.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe jeanpavel2 :

    lecca
    Domnul Lecca marele comentator si administrator al paginii de facebook baschetvla digisport ne taie dreptul de a comenta cand ne legam de arbitraj.... arbitrii nostri o sa ajute intotdeauna o echipa mai buna... nu uit niciodata faza in care dillon scapa pe contraatac primeste o palma sanatoasa in piept lasa mingea jos si ploiestiul marcheaza iar marele Gunoi Lecca spune ca nu
    a fost fault.

    cu 9 ani în urmă (09.11.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe jeanpavel2 :

    energia.
    Ar trebui facute analizele meciurilor si in special ale arbitrilor.... unii sunt foarte permisivi cu unele echipe si foarte stricti cu altele... poate ca acesti arbitri joaca la pariuri....hai ORADEA....

    cu 9 ani în urmă (09.11.2014) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    ...
    Normal ca cu Tartu a fost un arbitraj excepțional , pt ca ați câștigat. Dacă pierdeati probabil săreati iar la gatul arbitrilor. Cred ca e cazul sa va uitați în curtea proprie, unde ați greșit, la deciziile antrenorului și ale jucătorilor în teren. Când conduci cu 17 pct, ca și Clujul la noi, și pierzi nu poate fi decât prostie. Domnule președinte de club , mata nu ai ce căuta în sportul ăsta, du-te la fotbal . Sau du-te acasă, învață să vorbești și bunele maniere, și apoi revino în acest sport.

    cu 9 ani în urmă (09.11.2014)
    • YMCA alin67:

      respect
      Cred ca mergi prea departe,putin respect nu ar strica daca vrei sa fii respectat. Daca pierzi la baschet dupa ce conduci cu 16 puncte (atatea au fost,dar de fapt 11 in sfertul 4),nu este prostie ci este "baschet" .Acest lucru se intampla frecvent,pentru ca frecvent o echipa se desprinde la multe puncte si daca nu s-ar intoarce la fel de frecvent rezultatele,miile de spectatori,chiar zecile de mii in NBA,ar pleca la pauza. Iar daca spui ca echipa ta a castigat datorita prostiei adversarilor si nu datorita calitatilor etalate inseamna ca nu esti suporter ci chibit (tz).

      cu 9 ani în urmă (09.11.2014)
    • YMCA alin67:

      arbitraje
      Daca tot vorbim de arbitraje,pot afirma fara teama de a gresi ca sunt extrem de proaste in acest inceput de campionat.Sunt curios ce ai fi scris daca pierdea Pitestiul,avand in vedere ca Pilcevic a fost eliminat cu doua antisportive dintre care primul a fost cel putin hilar.In NBA exista o regula clara,privind aceste situatii si anume:daca jucatorul din aparare ajunge in propriul teren inaintea celui din ofensiva,chiar si cu un varf de gheata,nu se da antisportiv chiar daca este ultimul aparator. Acolo nu vine orice neica-nimeni de douacezi si ceva de ani,ajuns arbitru in prima liga datorita lui tat'su (caci dupa valoare trebuia sa fie la juniori 2) si iti distruge un meci si munca depusa o saptamana sau mai mult.Trebuia si meritam sa castigam acest meci chiar impotiva tuturor,dar am gresit mult pe final.Si cu acest comentariu am incheiat discutia pe aceasta tema.

      cu 9 ani în urmă (09.11.2014)
    Raspunde
  • CS Energia Târgu Jiu fan_baschet :

    chiar nu va e rusine, mai asehotilor?
    Chiar nu va e rusine, mai asehotilor? chiar asa ati ajuns sa negati evidenta? de ce credeti ca sunteti huiduiti si urati in toate salile unde jucati in deplasare? de ce va injura lumea cand evoluati in deplasare? incredibil, voi vorbiti de bani publici, voi? voi care-l aveti pe "tatucul" vostru ghita cel mai mare hot in afacerile cu statul? cat priveste arbitrajul, nu mai e nimic de zis. Aceasta mizerie numita grigoras are multe japci facute impotriva Tg.Jiu-lui, totul culminand cu meciul in care a fluierat 6 faulturi tehnice, toate in defavoarea Energiei. Nesimtitul de arnautovic a intrat in teren, mai avea un pic si-l plesnea pe arbitru, si niciunul dintre cei 3 nu au AVUT CURAJUL macar sa-i atraga atentia, ce sa mai vorbim de sanctionarea lui. Ma gandesc la ceea ce a postat un suporter al Oradei acum ceva timp in urma, n-ar fi mai bine sa nu mai joace nimeni cu asehotii si, asa cum doresc hotii de arbitrii sa le acorde din start ploiestenilor victoria? ca sa stim o treaba. Si, apropo, de comentat arbitrajul. De ce dupa meciul din Supercupa niciun suporter al Energiei nu a zis nimic de arbitraj? Simplu: pt ca atunci, asehotii au castigat pe merit! Asa ca va zic doar atat: asehotilor, sa va fie rusine!

    cu 9 ani în urmă (09.11.2014)
    • CSU Asesoft Ploiești ineacsu:

      :)
      Nici nu mi-am batut capul sa citesc toate aberatiile pe care le-ai scris. Daca imi dai un motiv pt care echipa din ploiesti era huiduita in secunda 30 atunci eu tac. Sau in secunda 30 deja erau 15 decizii date in favoarea ploiestiului? Ati vazut si voi ca e la moda sa se injure ploiestiul prin sali si ati zis sa faceti la fel. La ce sa te astepti de la o comunitate de mineri..

      cu 9 ani în urmă (09.11.2014)
    • CS Energia Târgu Jiu abu:

      :)
      Ploiestiul nu a fost huiduita in sec 30. Nici chiar mai tarziu. Nimeni nu l-a huiduit pe Lee sau pe Flowers. Au fost huiduiti in principal arbitrii, Brown atunci cand a protestat la un fault evident (normal ca nu a primit tehnic), Burlacu pentru ca el la fiecare decizie a arbitrilor are ceva de comentat, Dado cand a protestat. Ploiestiul are super echipa in acest an si nu-i poti bate decat daca ii prinzi intr-o zi mai rea si daca tu joci superbine. Si daca te lasa si grigoras si nu-i aduce de fiecare data de la -11 la -4. De acolo se descurca si ei pentru ca sunt valorosi.

      cu 9 ani în urmă (09.11.2014)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!