Stiri

LeBron James părăsește Conferința de Est după 15 sezoane

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
02.07.2018

lebron james los angeles lakers

LeBron James schimbă echipă pentru a treia oară în cariera sa din NBA. Dacă până acum a trecut o dată de la Cleveleand Cavaliers la Miami Heat și încă o data invers, de această dată „The King” a schimbat conferința și va îmbrăca uniforma lui Los Angeles Lakers.

Născut pe 30 decembrie 1984, LeBron James a fost cel mai vânat jucător care devenea agent liber în această vară. Într-un final el a ajuns la cea mai probabilă destinație, Los Angeles Lakers, echipă cu care a semnat un contract valabil de 4 sezoane și în valoare de 154 milioane de dolari. LeBron James va juca astfel pentru prima data în Conferința de Vest, până acum el evoluând doar în Est la Cavs și Heat, după ce a fost draftat cu prima opțiune în anul 2003.Echipele lui LeBron au dominat copios Conferința de Est. În ultimele opt finale NBA doar echipele lui LeBron James au avut acces. În 2011 „The King” începea seria finalelor la rând, pe care echipa lui, Miami Heat avea să o piardă în fața lui Dallas Mavericks. Au venit două succese la rând pentru James și Heat contra celor de la Oklahoma City Thunder și San Antonio Spurs. În 2014, Miami Heat pierdea finală NBA în fața lui San Antonio Spurs și LeBron a decis să revină la Cleveland Cavaliers. James avea să câștige aici o finală, în 2016, din cele 4 jucate contra lui Golden State Warriors. De menționat este faptul că LeBron James a mai jucat o finală în afară acestei serii de 8. În 2007 a fost "măturat" de San Antonio Spurs cu 4-0 la general.

Cu siguranță plecarea lui LeBron James nu poate aduce decât zâmbete pe fețele suporterilor unor echipe din Est. În ultimii ani echipele lui LeBron au avut câteva „victime obișnuite” în fazele superioare ale Conferinței de Est.

Boston Celtics. Au pierdut trei finale de conferință în fața echipelor la care a jucat James, În 2012 cu Miami Heat și în 2017 și 2018 cu Claveland Cavaliers. Echipa lui Brad Stevens țintește cu siguranță finala NBA în 2019. Celtics are și argumente solide, nu doar plecarea lui LeBron. Cu o echipă în care tinerii Tatum, Brown sau Rozier au dominat, Celtics au fost aproape să-I elimine pe LeBron și Cavs în finala Conferinței de Est din 2017. Revenirile vedetelor echipei din Boston după accidentări, Gordon Hayward și Kyirie Irving, cu siguranță o creditează drept o favorită în Est în sezonul 2018/2019.

Toronto Raptors. Echipa din Canada a suferit din cauza complexului de inferioritate avut în fața lui LeBron James. Chiar dacă Kyle Lowry și DeMar DeRozan au format un backcourt de temut în Toronto, echipa din nord nu a putut emite pretenții și în 2016 pierdea finala de conferință în fața Clevelend-ului lui LeBron. Au urmat două eliminări cu 4-0 la general în fața celor de la Cavs în 2017 și 2018.  În era Lowry-DeRozan, Toronto a fost mereu eliminată, când a reușit să depășească primul tur de playoff, de Cleveland Cavaliers cu LeBron James. Cum Lowry și De Rozan continuă la Raptors, plecarea lui James poate aduce descătușare pentru cei doi. 

Indiana Pacers. O altă echipă a cărui drum către finala NBA a fost ruinat de LeBron James. Pe când juca la Miami Heat, „The King” a provocat eliminarea din playoff a celor de la Pacers în trei rânduri, iar în 2013 și 2014 acest lucru se întâmpla în finala de conferință. În ultimele două sezoane, Indiana a fost eliminată în primul tur de playoff de fiecare dată de Cavs. În stagiunea precedentă, Indiana Pacers i-a pus mari probleme lui Lebron James, dar deznodământul a fost același. Acum cu un Victor Oladipo declarat Most Improved Player of the season, se poate gândi să țintească din nou la vârful Conferinței de Est. 

Așadar, trecerea lui LeBron James din Conferința de Est în cea de Vest poate aduce alte formații în prim plan care să ajungă în finala NBA. Cât despre nebunia creată în Vest, vom încerca să abordăm și acest subiect cât de curând, când se mai limpezesc apele în acest free agency.

*foto: cavsnation.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!