Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

LeVar Seals revine la CSU Sibiu. Bojovic, Calotă şi Johnson semnează prelungirea contractului

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
30.06.2014

Foto: Bogdan Dănescu

După un sezon peste aşteptări, culminat cu o calificare în playoff după o pauză de doi ani, CSU Atlassib Sibiu a realizat primele mutări pe piaţa transferurilor. Conducerea clubului de pe malul râului Cibin a semnat un contract cu LeVar Seals, americanul ce a mai evoluat în urmă cu patru ani în maieul galben-albastru.

Seals revine la Sibiu după trei sezoane petrecute alături de SCM "U" Craiova, grupare ce sezonul precedent a participat în Liga Balcanică. În stagiunea recent încheiată, sportivul american a avut medii de 14.6 puncte, 4.6 recuperări, 2.3 pase decisive în campionat respectiv 9.9 puncte, 3.5 recuperări şi 2.3 pase decisive în Liga Balcanică. Seals este recunoscut drept un jucător căruia îi place să arunce de la mare distanţă, acesta înregistrând la acest procedeu medii de 30%, 36% respectiv 29% în ultimele trei sezoane. Pentru LeVar Seals stagiunea 2014-2015 este una specială, fiind al zecelea sezon consecutiv petrecut în România. 

La capitolul noutăţi mai pot fi enumeraţi sportivii Octavian Popa Calotă, Brandon Johnson şi Milos Bojovic care şi-au prelungit contractul cu CSU. Popa Calotă a avut parte de o stagiune mult mai prolifică faţă de precedenta, acesta înregistrând medii de 8.9 puncte, 3.2 recuperări şi 2.1 pase decisive, realizând un "career high" la capitolul procentaj de la aruncările de trei puncte (50.9%). Milos Bojovic a fost motorul echipei sibiene cu medii de 20.2 puncte, fiind şi principalul marcator al sezonului regulat, 4.9 recuperări şi 3.1 pase decisive în timp ce Brandon Johnson a contribuit cu 7.3 puncte, 3.6 recuperări şi 2.4 pase decisive în 11 jocuri alături de CSU.

”Ne bucurăm că putem anunța aceste înțelegeri cu Seals, Bojovic, B.J. si Calotă. La ora actuală suntem în discuții cu mai mulți jucători și pentru celelalte posturi și pe măsură ce vom parafa noi transferuri, le vom anunța prin intermediul site-ului nostru oficial” a declarat Mircea Vulc, președintele executiv al clubului CSU Atlassib Sibiu, pentru csusibiu.ro

4 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe horia_craiova :

    Domnului team - manager TOMA MARIUS
    Stimate Domn,
    Iata o noua ocazie pe care ne-o oferi in legatura cu ceea ce s-a intamplat la sfarsitul sezonului trecut. Practic se adevereste faptul ca "AI VANDUT" gruparea alb-albastra pentru interese personale. Si anume, in intelegere cu "inalte fete din federatie" ai pus la cale dezastrul de la sfarsitul sezonului trecut, cand fara niciun motiv , aparent normal si plauzibil, ai schimbat a treia oara antrenorul, exact la inceputul play-off-ului. CU CINE ? Cu TENTER ? Rasplata ? Acum TOMA MARIUS este team-managerul echipei nationale, alaturi de ....acelasi TENTER, antrenor principal. Sa ne aducem aminte de praful in ochi aruncat la terminarea catastrofala a sezonului : "de vina sunt : arbitrii (nu ne-au lasat sa jucam - dar aduceti-va aminte de prestatia lui Ciulin de la Oradea, in primul meci), apoi jucatorii (dupa ce au fost plimbati fara rost prin Liga Balcanica - s-a schimbat obiectivul : nu mai vrem calificare in FINAL FOUR la Liga balcanica, vrem semifinale la campionatul intern). Si uite asa Domnul manager TOMA MARIUS , pe spinarea antrenorilor si a jucatorilor, si-a cladit combinatorica necesara pentru a trece (nu pe merite profesionale) in staff-ul federatiei. Practic si LeVar intra in aceeasi categorie a sportivilor nemultumiti de ceea ce s-a intamplat la sfarsitul sezonului trecut, si pleaca unde o vedea cu ochii, numai la Craiova sa nu ramana. CE DOVADA NE MAI TREBUIE CA ACTUALA CONDUCERE A CLUBULUI SA IL INDEPARTEZE PE TOMA MARIUS DE LA CLUB? Omul si-a facut aranjamentele pe spinarea clubului (jucatori, antrenori, etc), si areusit ca intr-un final apoteotic sa distruga un sezon intreg de munca, daca interesele co-operativei o cer. Rasplata : TEAM MANAGER la nationala. Apropo domnule HORIA PAUN DUPA CE CRITERIU AI ALES TEAM MANAGERUL LA ECHIPA NATIONALA ?
    P.S. - o sa raspundem tot noi ceva mai incolo...

    cu 9 ani în urmă (01.07.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova blackworld94 :

    horia_craiova
    In legatura cu toma, nu e treaba noastra cum a ajuns el team-manager, felicitari lui pentru astra. Pleaca toti jucatorii, pleaca da. Pleaca pentru ca inca nu s-a primit bugetul pentru noul sezon. Toma nu stie pe ce sa se bazeze, nu stie daca va avea macar jumatate din bugetul de anul trecut. In legatura cu sezonul trecut, un esec total..

    cu 9 ani în urmă (01.07.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe rmefr :

    Din pacate
    Marius Toma, nu o sa-ti raspunda niciodata. Poate iti trimiti mesajele pe pagina lui de FB.

    cu 9 ani în urmă (01.07.2014) Raspunde
  • tzontzolino :

    re
    Imi pare rau de Craiova, sa nu ne hazardam, poate poate o sa apara si niste transferuri mai bune. Ciudat..pana acum echipe precum Craiova, Oradea, Pitesti sa nu miste nimic...

    cu 9 ani în urmă (01.07.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!