Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Liderul CSU Sibiu primește vizita Energiei Rovinari

Radu Bărăian

Radu Bărăian
02.02.2014

Liga Națională

Etapa XVI

Luni, 3 februarie - Ora 18:00

DigiSport 2

Sala „Transilvania” Sibiu

12-3 Fișa meciului 9-6

Liderii Ligii Naționale de Baschet Masculin, baschetbaliștii de la CSU Sibiu, întâlnesc cu ocazia etapei a 16-a, în propriul fief, pe Energia Rovinari. Confruntarea va fi transmisă în direct de DigiSport 2 luni, 3 februarie, începând cu ora 18:00. Cei 3 arbitrii care vor oficializa duelul vor fi Mircea Șerban, Alin Faur și Alexandru Anica, iar comisar din partea FRB va fi Radu Vaida. 

Sibiul vine după o serie de 3 victorii din 3 meciuri în 2014, aceștia trecând pe rând de Farul Constanța (104-48), CSM Oradea (84-75), respectiv de BC Mureș (77-75), într-un meci restant din cadrul etapei a 12-a, partidă pe care au jucat-o la mijlocul săptămânii curente. De cealaltă parte, oltenii de la Energia au cedat etapa trecută, pe teren propriu, în fața celor de la ”U” BT Mobitelco, scor 70-72. Înaintea confruntării de mâine, formația de pe Cibin se regăsește pe fotoliul de lider, având la activ 27 de puncte și un bilanț de 12 victorii și 3 înfrângeri, în timp ce Rovinariul este pe 6, cu 24 de puncte acumulate, având 9 meciuri câștigate și 6 pierdute. 

De la promovarea formației gorjene pe prima scenă a baschetului românesc și până în prezent, cele două combatante s-au întâlnit de 13 ori în jocuri oficiale, timp în care gazdele de mâine s-au impus de 7 ori, iar Energia și-a adjudecat victoria în 6 rânduri. Ultima încleștare directă dintre Sibiu și Rovinari s-a consemnat în turul actualei ediții de campionat, în Sala Sporturilor din Târgu Jiu, atunci când trupa lui Miodrag Perisic s-a impus cu 105-94, la capătul unui joc care a avut nevoie de o repriză de prelungiri pentru a-și desemna învingătoarea. 

În cadrul meciului de mâine după-masă, parchetul sălii din Sibiu va fi gazda duelului a doi dintre cei mai buni marcatori ai Ligii Naționale, mai exact Milos Bojovic de la CSU Sibiu, respectiv Louis Darby din angrenajul Energiei Rovinari. Bojovic înscrie în medie 19.5 puncte pe partidă, în timp ce americanul grupării oltene are o medie de 17.9 puncte. De asemenea, cei doi sunt cei mai eficienți baschetbaliști ai formațiilor la care evoluează, Bojovic având o medie de 19.5 unități, în timp ce Darby a acumulat un indice de 18.9.

Este foarte probabil ca Misa Perisic să nu-l folosească nici de această dată pe fundașul de peste ocean, Brandon Johnson, acesta lipsind de pe parchet în anterioarele două meciuri ale Sibiului. De cealaltă parte, Florin Nini nu îl va putea folosi pe Dalibor Djapa, sârbul accidentându-se la genunchi în confruntarea cu ”U” BT Mobitelco din etapa trecută. 

*Foto: csufans.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!