Stiri Liga I Masculin

Liga 1. BC Athletic Constanța a devenit a patra echipă calificată la Turneul Final

Eduard Popa

Eduard Popa
30.04.2018

constanta liga 1 

Într-o etapă jucată weekend-ul care tocmai a trecut și care a consfințit finalul fazei semifinale a Ligii 1 Masculin.

Trei formații erau sigure de calficarea la Turneul Final: CS Cuza Sport Brăila, Știința București și CN Aurel Vlaicu. De asemenea, alte trei formații se luptau pentru locul 4: Athletic Constanța, CSM Ploiești și CSO Voluntari.

Datorită rezultatelor directe, constănțenii aveau prima șansă la calificare, dacă obțineau o victorie în fața celor de la Știința București. Acest lucru s-a și întâmplat, echipa de pe malul mării câștigând sâmbătă meciul cu Știința cu scorul de 85-73. Astfel, nu au mai contat victoriile lui CSO Voluntari contra CN Aurel Vlaicu (scor 71-60) și ale celor de la CSM Ploiești, scor 86-64, pe terenul lui CSM Sighetu Marmației. În al patrulea meci al etapei, liderul Cuza Sport Brăila s-a distrat pe terenul ultimei clasate, CSM Mediaș, scor 105-67.

Drept urmare, clasamentul fazei semifinale din Liga 1 arată în felul următor:

1. Cuza Sport Brăila – 10/4 24 puncte

2. Știința București – 10/4 24 puncte

3. Aurel Vlaicu București – 9/5 – 23 puncte

4. ABC Athletic Constanța – 8/6 (3/1)

5. CSM Ploiești – 8/6 22 (3/1)

6. CSO Voluntari – 8/6 22 (0/4)

7, CSM Sighetu Marmației – 3/11 17

8. CSM Mediaș – 0/14 14

Rămâne de văzut când și în ce locație se va organiza turneul final pentru promovarea în Liga Națională, dar și dacă acesta va mai avea vreun sens, în contextual în care la nivelul FRB se vorbește despre schimbarea sistemului competițional.

*foto: ziuaconstanta.ro+

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!