Stiri Liga I Masculin

Liga I M. Satu Mare ar putea avea o echipă de baschet masculin începând cu sezonul 2018/2019

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
20.09.2017

Baschetul masculin creste în popularitate în România, iar harta echipelor participante în competițiile de seniori organizate de Federația Română de Baschet ar mai putea câstiga un oras. Este vorba de Satu Mare, acolo unde proiectul ABC Magic îsi propune ca începând cu stagiunea 2018/2019 să participe în Liga I de baschet masculin. 

Zsolt Feleki este presedintele Academiei Magic Satu Mare, club care în momentul de față numără peste 500 de copii îndrumați de către sapte antrenori. Fostul jucător de baschet a început proiectul alături de CSM Satu Mare, însă a fost îndepărtat rapid de către presedintele Vasile Fogel. Cu toate acestea, Feleki a continuat pe cont propriu proiectul, iar în urma parteneriatului cu Asociația Economică Germano - Română pentru Regiunea de Nord Vest (DRW) a adus alături de Academie mai multe firme multinaționale și locale: Draexlmaier, Schlemmer, Continental, Wocco, Polipol, Autonova, SumiRiko, Chocholate Brown, Rolling Tones.

Într-un interviu acordat site-ului sportulsatmarean.ro, Zsolt Feleki a declarat că pe lângă formarea unei echipe de baschet masculin, îsi doreste construirea unei baze sportive multisport. Ambele proiecte vor fi finanțate exclusiv din fonduri private.

”Un obiectiv important pentru Academie și pentru sportivii care vor activa în cadrul acesteia este constuirea unei baze sportive multisport proprie cu facilități de cazare pentru copii din alte județe. Investiția este proconizată pentru anul 2019 și va fi finanțată exclusiv din sfera privată.

 De asemenea, anul viitor ne dorim să înscriem o echipă în Liga I - masculin, echipă ce va fi alcătuită din tineri baschetbaliști din Satu Mare și din țară, obiectul fiind promovarea în Liga Națională de Baschet Masculin. Astfel, în următorii patru ani Academia Magic Satu Mare va fi pe harta baschetului românesc și internațional: Academie pentru copii și juniori, bază sportivă proprie și echipa de baschet masculin - seniori.

În această perioadă suntem în discuții pentru un joint venture cu un club de renume european pe care sperăm să-l putem anunța la sfârșitul anului 2018. 

În prezent, în cadrul academiei lucrează șapte antrenori, un coordonator marketing/social media, un organizator competiții, un director sportiv și un președinte.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!