Stiri

Lista echipelor înscrise în Liga Națională de 3x3

Eduard Popa

Eduard Popa
05.05.2018

liga 3x3 frb

Federația Română de Baschet a publicat lista echipelor care s-au înscris în ediția 2018 a Ligii Naționale de baschet 3X3.

FRB organizează pentru prima data această competiție. Scopul acestei ligi este ca echipele să acumuleze punctajul necesar pentru a participa la Jocurile Olimpice de vară Tokio 2020, când baschetul 3x3 va debuta ca sport olimpic.

Iată lista echipelor care s-au înscris până vineri, 4 mai:

La Masculin s-au înscris 22 de echipe, astfel: CSM Oradea, Rapid București, CSU Știința București, CSM București, CSA Steaua București, Agronomia București, Dinamo București, Universitatea Cluj Napoca, U-BT Cluj Napoca, ABC Athletic Constanta, SCM Craiova, Cuza Sport Brăila, Phoenix Galați, ACS Târgu Jiu, CSO Voluntari, CSM Sighetu Marmației, BCMU FC Argeș CSM Pitești, CSU Ploiești, CSU Sibiu, CSM Mediaș, CS SCM Timișoara și Timba Timișoara.

La feminin numărul echipelor care s-au înscris este de 15: CSU Alba Iulia, CS Baschet Arad, Rapid București, Sportul Studențesc București, CSU Știința București, CS Agronomia București, Universitatea Cluj Napoca, Sepsi Sic Sfântu Gheorghe, ACS KSE Târgu Secuiesc, CSM Târgoviște, CSO Voluntari, BC Sirius Târgu Mureș, CSM Satu Mare, ACSB Teleorman Alexandria și CS SCM Timișoara.

Potrivit unei adrese trimisă către cluburi și semnată de secretarul general al FRB Dan Berceanu, echipele din primele două divizii valorice sunt obligate să înscrie o echipă în Liga de 3x3 organizată de FRB. Abaterea de la acest lucru ar fi dus la „neanscrierea (sic!) în LNB 5x5, sezonul 2018/2019”. Aceeași prevedere apare și în articolul 3.3 din Regulamentul specific 3x3 pentru sezonul 2018/2019.

În Liga Națională de 3x3 vor evolua doar jucători români, născuți în anul 2001 sau mai mari. De asemenea, cluburile sunt obligate să plătească o taxă pentru fiecare jucător legitimat, iar în caz de forfait de la vreun turneu, echipele vor fi amendate până la 2.000 de lei și depunctate. (vezi galerie foto pentru regulament specific și adresă către cluburi)

Interesant este faptul că, în ciuda faptului că au construit liga de 3x3, FRB îndeamnă echipele să se înscrie la turneele organizate de Sport Arena Streetball.

Așadar jucătorii profesioniști de baschet vor lupta pentru acumularea de puncte într-o competiție destinată inițial amatorilor și care ajunge în acest an la a 14-a ediție.

Ar fi curios de văzut ce s-ar întâmpla dacă la finalul verii cei mai bine clasați dintre români în clasamentul fiba 3x3 să fie jucători care nu sunt legitimați la vreunul dintre cluburile prezentate mai sus.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate