Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Lupta pentru play-off la feminin. Cine se califică ?

Ciprian Petcuț

Ciprian Petcuț
05.03.2013

În Liga Națională de baschet feminin mai sunt de jucat 5 etape până la finalul sezonului regulat. Lupta pentru play-off este una acerbă între 5 echipe care se bat pentru cele 3 locuri rămase.

Până în acest moment, matematic s-au calificat în primele 8 din LNBF, echipele CSM Târgoviște, Univ. Goldiș ICIM Arad, CSM Satu Mare, Sepsi SIC Sf. Gheorghe și CSU Alba Iulia.

Iată programul celor cinci echipe în ultimele cinci etape:

Et        Alexandria   Olimpia Brașov    Danzio Timișoara   CSM Buc. Sportul   SCM Craiova
    13-8 (21 meciuri)   9-15 (24 meciuri)   11-10 (21 meciuri)   9-13 (22 meciuri)   8-14 (22 meciuri)
26           la Cluj   la Craiova   la Târgoviște   stă   vs Brașov
27     vs Târgu Mureș   70-34 cu Oradea   vs Satu Mare   la Rapid   vs Arad
28       la Alba Iulia   stă   la Arad   vs Sepsi SIC   la Cluj
29     vs Sportul Stud   la Timișoara   vs Brașov   la Alexandria   97-54 cu Oradea
30      la Târgoviște   stă   la Oradea   vs Cluj   la Târgu Mureș

După cum observăm, Teleorman Alexandria este cea mai aproape de realizare, formația pregătită de Mădălin Pipera având nevoie de o victorie pentru a nu mai avea emoții la calificarea în play-off, iar aceasta poate veni în etapa viitoare când au o misiune facilă la Cluj Napoca.

Chiar dacă momentan Olimpia Brașov ocupă poziția a 7-a în clasament, brașovencele au cele mai multe înfrângeri dintre cele 5 contracanditate la calificare. Acestea mai au de disputat doar 2 partide din sezonul regulat, având deplasări grele la Craiova și Timișoara.

Danzio Timișoara este și ea cu un pas în play-offul LNBF, bănățencele mai avâd nevoie de o victorie pentru a fi sigure de calificare, iar aceasta în mod normal va veni în confruntarea din ultima etapă cu Oradea.

CSM București Sportul Stud. trebuie să câștige toate partidele rămase pentru a obține biletele pentru play-off. Studentele au 2 meciuri grele cu echipe din partea superioară a clasamentului și 2 confruntări la îndemână.

Echipa din Craiova este obligată să câștige toate partidele rămase din sezonul regulat și Sportul să piardă cel puțin un meci pentru a intra în play-off. Craiovencele au etapa viitoare o confruntare crucială cu Brașov, una dintre contracanditate.

Foto: pressalert.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!