Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Lupta pentru trofeul de campioană se mută în Arena „Antonio Alexe”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
06.06.2014

Liga Națională

Play-off

Finala - Meciurile 3 și 4

Sâmbătă, 7 iunie - Ora 20:15

Duminică, 8 iunie - Ora 19:45

Arena „Antonio Alexe” Oradea

1-1 Fișa meciului 1Fișa meciului 2 1-1

După ce în primele două dispute ale finalei Ligii Naționale de Baschet Masculin de la Ploiești, CSM Oradea și CSU Asesoft și-au împărțit victoriile, seria se mută pe malul Crișului Repede pentru Meciurile 3 și 4. Partidele se vor disputa sâmbătă, 7 iunie, de la ora 20:15, respectiv duminică, 8 iunie, începând cu ora 19:45. Ambele confruntări vor fi transmise în direct de postul DigiSport. 

Prin prisma faptului că Oradea joacă aceste meciuri pe teren propriu s-ar putea spune că pleacă din postura de favorită, însă nu se poate vorbi de avantajul propriului teren într-o finală de campionat. Înaintea primelor două confruntări, la rândul lor, prahovenii puteau porni cu prima șansă, dar roș-albaștri au răsturnat calculele hârtiei, câștigând destul de clar cu 103-95. În Meciul 2, orădenii nu au mai reușit să repete jocul din partida de debut a seriei, fiind învinși de campioana en-titre cu 76-95. 

Va fi extrem de interesant de urmărit cum vor reuși cei doi tehnicieni să gestioneze aceste meciuri. În primul rând, Cristian Achim va fi nevoit să-și tempereze jucătorii, existând posibilitatea ca aceștia să fie prea motivați, fiind la doar două meciuri de primul titlu de campioană din istoria grupării CSM Oradea. De cealaltă parte, Dado Arnautovic va trebui să-și pregătească elevii atât din punct de vedere psihic cât și tactic pentru a câștiga cel puțin un meci, care implicit ar duce seria în decisiv la Ploiești, sau chiar să-și adjudece ambele confrunări, astfel încât aceștia să-și treacă în palmares un nou titlu de campioni ai României. 

Disputele de sâmbătă și duminică vor fi întâlnirile directe cu numărul 30, respectiv 31 dintre CSM Oradea și CSU Asesoft Ploiești din istorie. Până în prezent cele două forțe ale întrecerii interne s-au întâlnit de 29 de ori, inclusiv meciurile din actuala stagiune, timp în care bihorenii au câștigat 5 meciuri, iar alb-albaștri au învins de nu mai puțin de 24 de ori. 

CSU Asesoft este singura echipă care a reușit să învingă în actuala ediție a play-off-ului gruparea din Oradea, aceștia din urmă având la activ după cele 8 jocuri din postsezon un bilanț de 7 victorii și o singură înfrângere. De cealaltă parte a baricadei, Burlacu și compania au jucat 10 meciuri în această ediție a play-off-ului, timp în care au câștigat de 7 ori și au fost înfrânți de 3 ori. 

Cel mai probabil, Cristian Achim și Vladimir Arnautovic vor folosi în meciurile de la Oradea aceleași garnituri precum în primele două încleștări. Achim este nevoit de împrejurări să folosească același angrenaj de 6 baschetbaliști străini. Chiar dacă Zarko Comagic a revenit la antrenamente după accidentarea suferită la nivelul cotului, șansele ca tehnicianul Oradiei să-l treacă pe acesta pe foaia de joc sunt destul de mici. Flowers a revenit în forță după accidentarea care l-a ținut o bună perioadă de timp în afara terenului, având evoluții de excepție în play-off. Din aceste considerente, Arnautovic îl va folosi cel mai probabil din nou pe Jonte în detrimentul lui Vladimir Tica. 

Dacă CSM Oradea și CSU Asesoft Ploiești își vor împărți din nou victoriile, atunci seria se va muta în Sala „Olimpia” din Ploiești pentru meciul decisiv în data de 16 iunie.

*Foto: Răzvan Păsărică

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!