Stiri

Manu Ginobili, interzis la FIBA World Cup 2014

Dan Oancia

Dan Oancia
29.07.2014

După ce echipa de seniori a Statelor Unite ale Americii a fost lovită de refuzul unor jucători importanți precum LaMarcus Aldridge, Blake Griffin sau Kevin Love, a venit și rândul Argentinei să sufere o lovitură puternică. „Albicelestes” nu vor putea conta pe poate cel mai  important jucător din istoria baschetului argentinian, Manu Ginobili, căruia i-a fost interzis de către echipa sa de club, San Antonio Spurs, să participe la Campionatul Mondial.

Potrivit jurnalistului Buck Harvey, Ginobili a fost informat printr-o scrisoare de către clubul texan, care a invocat motive precum factorul de stres și puținul timpul de recuperare de care jucătorul a dispus după încheierea sezonului, interzicându-i astfel să mearga în Spania. De-a lungul timpului, Ginobili a reușit numerose performanțe cu echipa Argentinei, câștigând titlul olimpic în 2004 la Atena și bronzul olimpic în 2008 la Beijing.

La participările de la campionatele mondiale, Argentina și-a trecut în vistierie o medalie de argint, pe pământ american, în 2002 la Indianapolis, când a pierdut finala în fața Iugoslaviei. Selecționata sud-americană a fost repartizată în grupa B a FIBA World Cup 2014, alături de Croația, Grecia, Filipine, Puerto Rico și Senegal.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!