Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Marc „TJ” Carter, noul jucător al lui CSM CSU Oradea

Eduard Popa, Mara Mihăilescu

Eduard Popa, Mara Mihăilescu
21.02.2019

marc tj carter

Campioana en-titre CSM CSU Oradea continuă cu întăririle în vederea părții a doua a sezonului. După ce miercuri l-au anunțat pe pivotul sârb Nikola Markovic, trupa antrenată de Cristian Achim l-a transferat și pe americanul Marc Antonio „TJ” Carter.

TJ Carter este un baschetbalist care în mai va împlini 34 de ani și care acoperă pozițiile 2/3. El a jucat în colegiu la UNC Wilmington, urmând ca apoi să își înceapă cariera profesionistă la Dusseldorf Giants, unde a jucat timp de doi ani, între 2008 și 2010. A urmat apoi câte un an la formația cipriotă AEL Limassol și la echipa germană Phoenix Hagen.

În 2012 s-a transferat la echipa greacă Rethymno, pentru ca apoi să joace câte un sezon la Panionios, PAOK Salonic și AEK Atena. În 2016-2018 a jucat pentru polonezii de la Stal Ostrow, cu o scurtă aventură la Liketuvos Vilnius. Ultima dată a jucat la formația argentiniană Quimsa.

În cariera sa a adunat 44 de partide în FIBA EuroCup în patru sezoane, cu medii de 10 puncte, 3,2 recuperări , 2,1 pase decisive și 1,1 intercepții.

TJ Carter devine astfel al șaptelea străin din lotul Oradiei, după Muhamad Pasalic, Kris Richard, Arturas Valeika, Dragan Zekovic, Nikola Markovic și Pavle Reljic.

*foto:  aekbc.gr

15 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu JCN :

    Da,
    Arata foarte bine, mi se pare un transfer foarte reusit pentru Oradea. Dupa cele doua mutari mi se pare ca au cel mai echilibrat lot din liga.

    cu 5 ani în urmă (21.02.2019)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      Transferul pare reusit, singura problema e ca nu a jucat in acest sezon. Ramane de vazut cum se va prezenta fizic.

      cu 5 ani în urmă (21.02.2019)
    • 76ers:

      Exact,
      Si mie mi se pare ca au lotul cel mai bun si echilibrat in acest moment si par favoriti la titlu daca mutarea de la Cluj se confirma iar Sibiul ramane in aceiasi formula.

      cu 5 ani în urmă (21.02.2019)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      depinde..
      Sibiul arata bine spre foarte bine ca lot, ca joc, cu un plus probabil prin venirea lui Ewing, Clujul ne-a batut de 4 ori in actualul sezon si se va intari in continuare...noi abia acum incepem pregatirea in noua formula.. dar orice poate fi posibil. Baschet sa fie!!! Hai CSM!!!

      cu 5 ani în urmă (21.02.2019)
    • 76ers:

      ...
      Jucatorii mari se vad in playoff nu in sezonul regulat, nu are nici o importanta ca v-a batut Clujul de 4 ori in acest sezon, baietii astea care au venit la Oradea au jucat impreuna sezonul trecut in Polonia si au ajuns pana in finala, poate ca statisticile nu impresioneaza la nici unul dar echipele din Polonia se bazeaza mult si pe jucatorii autohtoni si au rotatii de 10-12 jucatori, Sibiul da, este o echipa buna si avantajul terenului propriu s-ar putea sa ii faca castigatori in acest an dar si asa ordinea favoritelor in opinia mea este: Oradea, Sibiu, Cluj.

      cu 5 ani în urmă (21.02.2019)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea 6X :

    Carter.
    Pare robust, aruncă 3 se mișcă bine.Va fii bine.

    cu 5 ani în urmă (21.02.2019) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ajax :

    Csm
    Bun... de fapt și despre Ginyard, din filmulețele de prezentare, am zis la fel. Oricum lotul arată altfel și nu cum era în urma cu 1 lună, când ne prezentam cu pantalonii-n vine la meciurile cu Sibiu și Cluj. Săbiile încep sa se ascuta...

    cu 5 ani în urmă (21.02.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu Fr3aksway :

    ...
    Oradea a facut 2 transferuri foarte bune la prima vedere... pana acum s-a fentat cu 2 transferuri din Polonia (Trotter & Ginyard), insa acum nu cred ca e cazul.

    Primele 3 locuri sunt ocupate in proportie de 99.9% de Sibiu, Cluj si Oradea. Ce trebuie noi sa facem ca sa avem un drum mai sigur spre finala, e sa tragem tare de locul 1 si sa-i tinem pe Cluj & Oradea pe 2-3 sa se scoata in semifinale.

    cu 5 ani în urmă (21.02.2019)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      Doar Trotter a venit din Polonia, Ginyard a venit din Macedonia.

      cu 5 ani în urmă (22.02.2019)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea mikki :

    la prima vedere...
    transferurile par ok, dar sa nu le supraestimam...nu cred ca sunt iesite din comun, ...comunul ligii noastre. in Polonia e clar ca nu erau varfuri, nici unul nu are procentaje mari la nici un capitol, plus ca TJ nu prea a jucat in ultimul timp. oricum, precum ati observat la prezentarea lor clubul nu a aratat, procentele pe cariera la 2 pct, la 3 pct, la libere.. nu cred ca sunt semnificative datele prezentate, Ginyard anul trecut, Valeika in 2017, aveau medii mult superioare fata de ce au reusit aici la toate capitolele..

    cu 5 ani în urmă (21.02.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Oradea
    Un jucător care arata bine pe hârtie, cu CV solid, minusul fiind lipsa meciurilor din ultimul an. Ma gândesc ca de el zicea Achim ca au pe lista un jucător foarte bun dar care n-a mai jucat de un an. Este interesant profilul, pt ca n-a mai adus un SF. Sub rezerva adaptării noilor veniți, în opinia mea Clujul și Oradea au cele mai bune loturi, Sibiul venind imediat după. Oradea are însă marele dezavantaj ca pt a câștiga titlul va trebui sa câștige și eventuala semifinala și finala cu meci decisiv afara.

    cu 5 ani în urmă (21.02.2019) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mikki :

    dupa amicalul de sambata seara cu Debrecen..
    ne vom putea face o parere mai realista.. despre valoarea actuala a lor, daca vor juca..

    cu 5 ani în urmă (21.02.2019) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mailman :

    juraminte fierbinti
    Sa nu uitam ca pentru a "merge treaba" la Oradea e nevoie de un lucru important pentru dl. Achim: sa avem jucatori "patrioti locali"... Asa ca aspectele tehnico-tactice mentionate pe aici trec in plan secund, conteaza "chimia" si "feeling-ul" antrenor-jucator-comunitate locala. Mai ales prima parte de legatura, ca publicul mereu i-a indragit pe toti jucatorii. In final asteptam sa vedem cum "priveste" dl. Achim noii jucatori: se uita tot in sens opus lor atunci cand ii scoate din teren, sare in ultima clipa si ii trage de echipament ca sa-i "bage" in teren, evita sa-i priveasca direct si alte mici aspecte de mimica gesturilor care spun totul despre "partea nevazuta a lunii"...

    cu 5 ani în urmă (22.02.2019) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mitupower :

    @mailman
    Frate... iti trebuie studii postunivesitare sa ne dam seama ce spui tu acolo. Cred ca ar trebui sa te atingi mai des sa te linistesti.

    cu 5 ani în urmă (22.02.2019)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      glumind, este vorba despre..
      the language of Achim's body.. la schimbari si in timpul meciurilor dar poate e vorba de strategie si nu despre "partea nevazuta a lunii"...invocata de mailman

      cu 5 ani în urmă (22.02.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!