Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Marina Solopova, primul triple-double al sezonului în LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
07.01.2018

Marina Solopova este prima jucătoare în triple-double la un meci din actuala ediție a Ligii Naționale de baschet feminin. Lituanianca a reușit această performantă în partida câștigată de CSM Satu Mare cu 89-67 pe terenul ultimei clasate, Sirius Târgu Mureș.

Lituanianca a încheiat meciul cu 18 puncte, 11 recuperări și 10 pase decisive. Jucătoarea de 27 de ani a jucat 31:20 minute. A marcat 5 din 6 aruncări de două puncte și una din cinci de la distanță. A transformat 5 din cele 6 libere de care a beneficiat. A avut 2 greșeli personale, a scos 5 faulturi, a pierdut 5 posesii, a „furat” 2 mingi și a reușit un capac. A încheiat partida cu 31 indice al eficienței, iar echipa sa a avut +27 cu Solopova în teren.  

Marina Solopova a jucat a 11-a partidă în LNBF. Aceasta are medii de 11.2 puncte, 5.8 recuperări și 5.4 pase decisive în aproape 32 de minute, conform site-ului federației. Trebuie menționat totuși că statistica unuia dintre meciurile jucate de sătmărence acasă a fost diferită de realitatea din teren.

Este prima astfel de performanță înregistrată în actuala stagiune în competițiile feminine interne. În sezonul trecut, cinci jucătoare au avut triple-double în partide din Liga Națională.

Biljana Pesovic a reușit performanța precedentă în campionat. La finalul lunii martie sârboaica reușea 12 puncte, 11 recuperări și 10 assist-uri, cu 25 eficiență în 40 de minute la Galați. Brașovencele au obținut atunci calificarea în semifinală după ce s-au impus în al doilea meci din primul tur de play-off.

Angel Robinson a încheiat în triple-double la ultimul meci disputat de Sirius Târgu Mureș acasă în stagiunea trecută. Mureșencele au jucat cu Poli Iași pentru locul 9 și Robinson a contribuit cu 18 puncte, 11 recuperări și 12 assist-uri în 37:26 minute, cu 26 în dreptul eficienței.

Celelalte trei triple-double-uri, din timpul sezonului regulat, nu au fost suficiente pentru ca echipele acelor jucătoare să se impună. Dora Ardelean a fost românca ce a reușit un triple-double în stagiunea precedentă. Se întâmpla în ultima etapă din sezonul regulat, când Olimpia Brașov pierdea la Galați un meci fără miză. Atunci extrema reușea 18 puncte, 13 recuperări și 11 pase decisive, cu 25 indice al eficienței în 39:27 minute.

Zahna Medley a deschis seria de triple-double-uri în stagiunea precedentă, în meciul din etapa a 10-a a sezonului regulat, la începutul lunii decembrie. Atunci Universitatea Cluj a pierdut la Târgu Mureș după două reprize de prelungiri. Fundașul american a jucat toate cele 50 de minute în care a reușit 21 de puncte, 10 recuperări și 10 pase decisive, cu 33 în dreptul eficienței.

După 13 zile a urmat reușita lui Morgan Batey care a avut 14 puncte, 12 recuperări și 10 pase decisive în 40 de minute cu campioana ACS Sepsi. 28 a fost indicele eficienței. Și CSM Satu Mare a pierdut acea partidă. 

*foto: bc-marburg.de

3 comentarii la aceasta stire:
  • BC Mureș Târgu Mureș potyike :

    Angel Robinson
    sunt ferm convins ca si Angel Robinson a avut cel putin un triple double anul trecut :) Nu imi aduc aminte partida ca in care a avut - o dar sunt sigur ca s-a intamplat.

    cu 6 ani în urmă (07.01.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    ROBINSON NU A AVUT NICI UN TRIPLE DOUBLE ANUL TRECUT!

    cu 6 ani în urmă (07.01.2018) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș potyike :

    @7vezer
    mai verifica odata :)

    cu 6 ani în urmă (07.01.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!