Stiri

Meci încheiat în double-overtime în ultima seară a anului 2017

David Istrate

David Istrate
01.01.2018

În ultima seară a anului 2017 la Toyota Center, s-au întâlnit două echipe care aveau nevoie disperată de victorie: Houston Rockets și LA Lakers.

Pentru ambele echipe, a doua jumătate a lunii decembrie a fost una dezamăgitoare. Houston Rockets, după o serie de 14 victorii consecutive, a pierdut următoarele 5 meciuri și părea ca nu se regăsește fără superstarul Chris Paul. De cealaltă parte, LA Lakers a avut o serie de meciuri foarte dificile și fiind măcinată de accidentările lui Lonzo Ball, Brook Lopez și Brandon Ingram, venea tot după 5 înfrângeri consecutive.

În primul sfert, ofensivele cele două echipe au ieșit la rampă și acesta s-a încheiat cu scorul de 44-37 pentru echipa din LA. Meciul a continuat în aceeași manieră, spectacolul fiind asigurat de Julius Randle, care avea la pauză 19 puncte și 10 recuperări și de James Harden cu 17 puncte.

Repriza a doua a început cu niște faze frumoase făcute de tinerii jucători antrenați de Luke Walton care au dus-o pe LA Lakers la 12 puncte de adversara sa, scor 77-65. Această diferență de peste 10 puncte a fost menținută până la finalul sfertului al treilea și părea ca Lakers va produce o nouă surpriză, învingându-i a doua oară consecutiv pe Houston Rockets. Însă în ultimul sfert James Harden și Ariza s-au întrecut în coșuri de 3 puncte și astfel, au reușit să egaleze scorul fiind 122-122 cu 17 secunde rămase. Debutantul lui Lakers, Kyle Kuzma, a încercat să marcheze un coș de la mare distanță, dar nu a reușit și meciul a intrat în prelungiri.

Houston Rockets a început repriza de prelungiri fără cel mai bun jucător, Harden care a ieșit accidentat. Astfel meciul a fost preluat de Chris Paul care a făcut de toate: a înscris de la distanță, din apropiere dar a și pasat decisiv. Fără Randle, ieșit pentru cumul de greșeli personale, Lakers a raspuns prin Josh Hart si Tyler Ennis și această secvență suplimentară s-a încheiat tot la egalitate, scor 133-133.

În cea de-a doua repriză de prelungiri, cele două echipe au mers cap la cap până în ultimul minut când scorul era 142-142. Cu 5 secunde înainte de final, după o pătrundere ratată a lui Chris Paul, PJ Tucker a recuperat și a înscris. La următoarea fază, acelasi Tucker i-a pus capac lui Kuzma și după mai multe serii de aruncări libere, Houston a reușit să câștige cu scorul final de 148-142.

Pentru învingători James Harden a avut o nouă seară impresionantă cu 40 de puncte și 11 pase decisive, urmat de Chris Paul cu 28 de puncte dintre care 15 în overtime. De partea cealaltă Julius Randle a avut cel mai bun meci al său din acest an cu 29 de puncte și 15 recuperări, urmat de Josh Hart cu 26 de puncte și de Kyle Kuzma cu 23 de puncte.

Pentru Lakers acest meci a însemnat o nouă înfrângere frustrantă,  LA pierzând încă de două ori în acest sezon în prelungiri cu Golden State Warriors. Echipa lui Luke Walton ajunge pe ultimul loc în Vest, cu 24 de înfrângeri și doar 11 victorii. De cealaltă parte, Houston Rockets obține o victorie foartă importantă și rămâne pe poziția a doua în aceeași conferință, cu 26 de victorii și 9 înfrângeri.

Sursa foto: NBA.com


1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!