Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Meci de totul sau nimic pentru Steaua împotriva celor de la CSM Oradea

Radu Bărăian

Radu Bărăian
14.03.2014

Liga Națională

Etapa 23

Sâmbătă, 15 martie - Ora 17:00

Sala „Mihai Viteazu” București

12-10 Fișa meciului 16-6

Lupta pentru accedera în play-off, respectiv ocuparea un loc cât mai bun în primele opt echipe ale țării la finele sezonului regulat continuă sâmbătă, 15 martie, cu un duel extrem de interesant între Steaua CSM EximBank București și CSM Oradea. Duelul contează pentru etapa cu numărul 23 din Liga Națională de Baschet Masculin. Confruntarea va fi transmisă de DigiSport 3, începând cu ora 17:00.

Din punct de vedere al steliștilor, acest meci este unul extrem de important, având în vedere lupta în trei pe care o dau alături de Rovinari și Pitești pentru ocuparea unui loc de play-off la finalul sezonului regulat. Steaua, împreună cu cele două echipe, are la activ 34 de puncte și un bilanț de 12 victorii și 10 înfrângeri. Ordinea în clasament este locul 7 Pitești, 8 Rovinari și 9 Steaua, datorită rezultatelor directe consemnate între cele trei formații. La pândă mai stă și BC Timișoara, însă bănățenii au doar șanse teoretice de a obține un loc în play-off, bilanțul acestora fiind de 10/12. Din aceste considerente, pentru Steaua, jocul cu Oradea este unul de totul sau nimic. De cealaltă parte, bihorenii luptă la rândul lor pentru ocuparea unui loc cât mai bun la finalul celor 26 de etape. La ora actuală trupa lui Cristian Achim ocupă poziția a treia cu 38 de puncte și un record de 16 meciuri câștigate și 6 pierdute. 

Gruparea din capitală vine după patru victorii consecutive, una în fața celor de la BC Mureș, respectiv trei în fața unor echipe care nu mai au nicio șansă să prindă play-off-ul, Chiajna, Farul sau Mediaș. De cealaltă parte, orădenii trec printr-o pasă proastă, având la activ două eșecuri consecutive, 66-79 cu CSU Ploiești, respectiv 75-76 în etapa precedentă cu BC Mureș. În șase din ultimele șapte întâlniri, Oradea a avut parte de finaluri de joc incendiare, dispute în care câștigătoarea a fost desemnată în ultimele secunde de joc sau chiar în prelungiri. Dată fiind situația în care se află și Oradea, dar și Steaua, sunt toate șansele ca și în disputa de sâmbătă să avem parte de un joc echilibrat. 

Meciul din această etapă reprezintă cea de-a cincea întâlnire directă dintre Steaua și Oradea, timp în care echipa de pe malul Crișului s-a impus de trei ori, iar steliștii și-au adjudecat victoria în două rânduri. Ultima încleștare dintre cele două combatante s-a jucat în turul actualei ediții de campionat, atunci când orădenii s-au impus în propriul fief cu 83-62. În respectiva dispută, CSM-ul din Oradea avea înainte de sfertul decisiv un ecart de 31 de puncte, scor 72-41, însă oaspeții de atunci s-au impus în ultima secvență cu un parțial de 21-11.

Și din punct de vedere statistic cele două formații roș-albastre sunt destul de echilibrate, având procentaje de 52.6% Steaua și 55.6% Oradea din interiorul semicercului, 35.9%/34.4% de la mare distanță, respectiv 74.0%/69.5% de la libere. De asmenea, situația e asemănătoare și la recuperări 35.2/35.5 și la pase decisive 14.8/17.2. 

După cum prea bine știm, Steaua București are în lot 7 jucători străini și rămâne de văzut care va fi jucătorul care va fi oprit pe bancă de tehnicianul Niksa Bavcevic. De cealaltă parte, Radovan Markovic este în continuare accidentat la genunchi, iar Reinar Hallik a reluat antrenamentele.

Disputa dintre Steaua și Oradea va fi arbitrată de o brigadă formată din Marius Ciulin, Alin Faur și Istvan Bertalan, iar comisar din partea Federației Române de Baschet va fi Romi Stănciulescu.

*Foto: oradeabestphoto.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!