Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Meci imprevizibil la Sibiu

Adrian Micinic

Adrian Micinic
08.10.2013

LIGA NAȚIONALĂ
MASCULIN

Etapa a 2-a

Sala Transilvania
Sibiu

Miercuri (09.10)
Ora 18:45 
1-0 Fișa meciului 1-0

CSU Atlassib Sibiu primește vizita lui CSM Oradea într-un meci atractiv contând pentru etapa a 2-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin - ediția 2013/14. Meciul are loc miercuri (09.10), la Sala Transilvania, fiind transmis în direct la DigiSport cu începere de la ora 18:45.

Ambele echipe vin după victorii. Bihorenii s-au impus în fața lui U Mobitelco cu scorul de 76-68, într-un meci pe care l-au găzduit și care a fost decis chiar la final. În schimb, CSU Sibiu a întâlnit cel mai modest adversar posibil în actuala ediție de campionat, Farul, pe care l-a învins fără drept de apel, chiar la Constanța.

Spre deosebire de sezonul precedent ambele echipe au câte trei jucători străini noi, dar și cel puțin un baschetbalist autohton cu importanță în rotația de bază. Sibiul l-a readus pe Calotă, iar Oradea a semnat cu Popescu. Adică cei doi foști fundași ai Piteștiului se vor confrunta direct pe parchetul sălii din Pitești.

Foarte probabil ambii vor intra în teren pe parcurs, în vreme ce străini precum Ceskovic, Bojovic și chiar Nelson, respectiv Subotic și Denison au șanse de a intra pe parchet de la primul angajament. Similar lui Nicoară, în vreme ce Markovic e foarte probabil prima rezervă a bihorenilor.

Pe de altă parte nu trebuie omisă importanța unor jucători care au evoluat la aceste echipe în sezonul precedent. La gazdele acestui meci este vorba despre Lee, Austin și Gruev, iar la bihoreni despre Franklin, Dillon și Comagic.

În momentul de față este prematur să discutăm despre stiluri de joc în condițiile în care noile achiziții nu au reușit să se integreze pe deplin, iar sistemele de joc s-au schimbat radical prin prisma numărului mare de modificări.

CSU Sibiu a rămas datoare în primul meci decisiv al sezonului, fiind învinsă la diferență mare pe terenul vicecampioanei în cupă. Totuși, nu trebuie omis faptul că până la urmă echipa lui Perisic a avut o singură repriză modestă până în prezent. Ce-i drept a cedat când era mai important, dar având în vedere că s-a întâmplat o singură dată nu putem generaliza. Mai ales că e început de sezon. De urmărit apărarea lui Ceskovic și capacitatea sa de a contribui în mod constant pe faza ofensivă, respectiv jocul lui Bojovic, un baschetbalist de mare calitate.

CSM Oradea pare să aibă probleme serioase la recuperare. Lucru greu explicabil dacă privim alcătuirea în care joacă, forța și mobilitatea jucătorilor ce alcătuiesc nucleul de bază. E posibil să fie o problemă de sistem sau una de potrivire a jucătorilor. Cert este că bihorenii au serios de lucrat la acest capitol. Pe de altă parte, bihorenii au arătat foarte bine din punct de vedere defensiv (exceptând prtea cu recuperarea, blocajul defensiv și așa mai departe).

Formația de pe Cibin este în cautarea unei victorii într-o partidă oficială în fața CSM-ului din februarie 2011. Adică de mai bine de doi ani și jumătate. Perioadă în care Oradea a învins de patru ori. În presezon, chiar la Sibiu, CSU a învins cu 83-82. Avantajul terenului propriu poate facilita ]ntreruperea perioadei de așteptare. Cert este că ne așteaptă un meci foarte interesant, cu multe necunoscute.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!