Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Meciuri încheiate dramatic la City Cup

Paul Olar

Paul Olar
09.09.2016

BC Mureș Târgu Mureș a obținut o victorie vineri, în amicalul cu U-Banca Transilvania. Duelul ce a contat pentru turneul amical City Cup s-a încheiat la scorul de 72-71.

Baschetbaliștii lui Mihai Silvășan au controlat prima parte a confruntării, iar primul sfert s-a încheiat 17-9. Kyndall Dykes și Vlad Moldoveanu au contribuit pe faza ofensivă, ajutându-și colegii să intre la cabine în avantaj, 31-25.

Mureșenii au strâns situația în repriza secundă, când Martinic și Djapa au punctat adesea de la semi-distanță. În joc a intrat foarte bine și Alin Borșa, care a evoluat eficient în spațiul de trei secunde.

De cealaltă parte, Max Pustozvonov a fost inspirat în ultima parte a confruntării, fiind găsit adesea liber de către Filip Adamovic . Alhaji Mohammed a reprezentat însă omul potrivit la locul potrivit, pe finalul duelului. După un slam-dunk spectaculos pe contra-atac, americanul a înscris două coșuri vitale de la mare distanță. Situația s-a strâns, iar după o ratare a clujenilor de la nivelul liniei de pedeapsă, BC Mureș a avut posesia, cu 20 de secunde rămase din joc. Laszlo Laar a pus capăt duelului, grație unui coș pe recuperare.

Alhaji Mohammed a totalizat 15 puncte, în timp ce Alin Borșa și Goran Martinic au pus pe tabelă câte 11.

În replică, Kyndall Dykes s-a remarcat cu 19 puncte, iar Vlad Moldoveanu a strâns 15 recuperări și 7 recuperări.

În celălalt joc de la City Cup, Alba Fehervar a  trecut de FMP Belgrad cu 72-71.

Programul zilei de vineri la City Cup:

09 Septembrie 2016
•    18:00 BC Mures Tg. Mures (ROU) - Alba Fehervar (HUN)
•    20:00 FMP Železnik Belgrad (SRB) - U-Banca Transilvania Cluj-Napoca (ROU)

*Foto: Ármán Noémi

7 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    U - Mures a fost un meci atata de prost, urat si fara ritm, de ii de speriat si de plans. Sa fereasca sfantu sa fie asa si in campionat ca ii vai de noi. U pare sa continue baschetul execrabil, iar la Mures pare sa se instaleze baschetul execrabil o data cu instalarea tehnicienilor locali(o fi tactica mai complexa:D). O echipa care a ratat mult si careia i s-au blocat actiunile de mai multe ori la jumatatea pozitionalului, ceea ce da de gandit mai ales ca s-a jucat in fata unei aparari a Muresului care e slaba in cele mai bune zile ale ei. Cealalta echipa a jucat folosind orice resurse pt rezultat, U jucand fara pivot de multe ori, Muresul parca isi dorea victoria cu orice pret si a fortat sub panouri de a rupt tot. Un meci ciudat, Muresul nu are baschetul in viteza vazut pana acum(vedem in campionat), iar la Cluj inca nu vad baschetul in viteza anuntat. Inca se joaca mult pe semicerc si ca fapt divers, sper sa fim feriti de accidentari la pivoti si in special la Torok pt ca Jucan nu prea mai poate din ce il vad eu. poate fi util inca, dar doar in unele momente

    cu 7 ani în urmă (09.09.2016) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @free62
    No offence dar esti cam confuz in exprimare: ba Muresul este slab in aparare dar totusi a rupt tot sub panouri?

    Muresul a jucat pentru rezultat? No kidding? Da tu ce crezi de ce joaca 2 echipe? Sa piarda sau sa castige?

    Nu am vazut meciul asa ca nu pot sa ma exprim cat de frumos/urat a fost dar cat priveste jocul in viteza, acesta se vede doar daca: 1. adversarul te lasa sa iti pui in practica strategia 2. dupa ce echipele se omogenizeaza mai bine, invata schemele pana le ies perfect, si mai ales jucatorii se obisnuiesc unul cu altul in asa fel incat fiecare sa stie fara sa se uite ca intr-o anumita schema colegii lui trebuie sa fie in anumite pozitii si atunci pasele curg fluent iar jocul are ritm alert. Este inca devreme sa poti vedea asa ceva mai ales ca Muresul (cu o aparare "care e slaba in cele mai bune zile ale ei" :) este vicecampioana in exercitiu desi dupa Jucan & Co anul asta nu are sanse la titlu.Este prea devreme pentru a trage concluzii, eu cred ca abia la finalul turului o sa se vada cine sunt echipele pe val. PS poza din articol chiar arata ce slaba este apararea tigrilor :)

    cu 7 ani în urmă (09.09.2016)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Pai ce are a fi in general(si in particular ieri) foarte slab in aparare cu a rupe tot sub panouri. Daca domini sub panou cu pivotii e de ajuns sa te aperi bn? Nu cred ca faza de aparare sta 100% in Djapa, Lazar sua oricare altul. Pur sis implu nu se leaga.

      E normal ca ambele echipa au jucat sa castige, dar fiind amical ma asteptam si la momente de joc mai lejer, momente cand se incearca lucruri si nu doar chestii pragmatice tot meciul. Da, intr-un meci oficial daca vezi dupa min 5 ca adversarul e slab sub panou si domini, normal ca tot meciul o sa il toci acolo. Intr-un amical da-mi voie sa nu cred ca e nevoie.

      Eu nu stiu cum se face ca Oradea joaca de doua ori mai repede decat Clujul indeferent de echipe, de omogenizare, de relatii, etc. E o mare minune ca din ce stiu si acolo se schimba jucatori. Si asta nu se intampla de ieri de azi, ci de cativa ani incoace.

      Acuma eu nu o sa fiu rautacios sa ma exprim cu privire la jocul vicecampioanei, data asta ca s-a umflat sa nu zic ce in noi e ok...s-a vazut si la case mai mari. O echipa care in orice meci important si nu numai ia 80+ sau 90+ are o aparare slaba, ca buna nu poate fi.
      O recomandare ar fi sa comentam jocuri(care le vedem deobicei) si nu comentariile altora ca doar noi stim mai bn....sunetm vicecampenoi ce mai incolo incoace. O mai fost si altii vicecampioni, da asta nu insemana ca nu au avut atacuri sau aparari slabe. CUm ar fi sa vin eu si sa il contrazic pe unu care mi-ar zice ca U a avut un atac de rahat cand a castigat campionatul. Pai asta a avut ca altfel nu poti numi o echipa care da tot 60-70 de pct pe meci, fie ea si campioana. Hai sa nu ne pierdem bunul simt si ratinuea

      cu 7 ani în urmă (09.09.2016)
    • BC Mureș Târgu Mureș oldboy:

      free62
      Fara suparare dar daca Clujul cu pivotii lui a fost dominat de Lazar si Djapa atunci Silva are o mare problema :).Un amical nu are de ca sa fie lejer ci dimpotriva in functie de adversar exersezi anumite scheme si strategii iar daca adversarul este fara reactie te exersezi pe el la greu :)Nu cred ca daca Silva nu a gasit nici un remediu (in lotul lui valoare) la jocul sub panou a tigrilor Muresul trebuia sa ii dea pace si sa joace in asa fel incat UBT sa joace mai bine :). Cat despre jocul oradenilor (i-am vazut recent jucand in Jungla) nu mi se pare mai rapid decat a fost anul trecut si ma repet o echipa oricat de rapid ar juca de obicei poate fi temperata cu strategia potrivita. In rest sunt de acord cu tine si prin urmare it recomand si eu acelas lucru: hai sa nu ne pierdem bunul simt si ratiunea :)

      cu 7 ani în urmă (09.09.2016)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Clujul nu a avut pivoti aseara in destule momente. Barro nu a jucat deloc, iar Torok a fost minute bune accidcentat. Astfel, au fost minute bune cand s-a jucat cu Jucan 5 si Pustozvonov pe 4. Plus fiind fara Barro atat la Moldoveanu cat si la Torok a mai aparat si oboseala. La fel, Moldoveanu nu prea a are nimic de face cu poz 5 de exemplu. Torok fara a avea fizicul lui face mult mai bine treaba de pivot. Asa ca de aici rezulta problema ieri cel putin...Jucan vs Djapa, hai sa fim seriosi ca il baga sub radical.
      Cat despre Oradea nici nu cred ca prea are cum sa joace mai repede ca anul trecut. Aici ma refer la viteza de pasare la ei care e peste tot ce vezi in campionat si aici Achim are un mare merit. Circula foarte bn mingea aia, se gasesc intre ei....bv lor, e un joc foarte placut ochiului si eu imi doresc sa vad asa ceva.

      cu 7 ani în urmă (09.09.2016)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @free62
      vreau sa te intreb daca nu ti se pare o slabiciune in lotul Clujului ca numai Barro e 5 veritabil? cred ca va fi greu in timpul sezonului daca el sau Torok se vor accidenta...

      cu 7 ani în urmă (09.09.2016)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Daca nu vor fi accidentari majore(adica peste 1 luna sau ceva de genu) atucni nu mi se pare pt ca Torok e foarte capabil sa joace acolo minute bune, iar cum Moldoveanu va fi titular de baza pe 4, in cele cateva minute cat va sta pe banca, Jucan poate suplini(cat mai poate). Teoretic posturile sunt dublate. Dupa aducerea lui Moldoveanu practic sunt 3 jucatori de pozitie 4. Daca s-ar fi adus inca un 5 s-ar fi si ocupat un loc de strain si in plus ar fi fost inflatie de jucatori pe 4 si 5, iar rotirea lor din 5 in 5 min doar de dragul rotatiei, eu zic ca nu e idee buna(am vazut si anul trecut). Eu cred enorm in torok, imi place foarte mult acest jucator si cred ca va face fata dat fiind ca el si sezonul trecut a jucta mult 5 pt ca atunci cand juca in cuplu cu Joro sua Todic, tot el juca 5. Nu are inaltime, dar e puternic, sar ebn si f important sta bn in teren pt varsta lui. E un fel de Zoran as zice:)

      Exista intradevar acest "dar" sa nu apara accidentari ca atunci ramane pozitia 5 in aer.

      O mare slabiciune in contextul unei astfel de formule si cum vad eu lotul, e ca afost adus Barro. E un pivot decent, dar nu fanstatic si mai e o chestie...e un pivot fara mana, ori asta nu se prea pliaza pe ce s-a cam jucat la Cluj de-a lungul anilor. Plus ca in momentele de criza si acestea vor fi(Silvasna e totusi f putin experimentat), un pivot cu mana creaza spatii sau vine cu aruncari de afara supriza si aceste faze conteaza mult in economia jocului. Deci cam aici vad eu marele minus.

      P.S. Un enorm minus e daca jucam tot ca aseara....dauneaza grav sanatatii si statului treaz:)))

      cu 7 ani în urmă (09.09.2016)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!