Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Memorialul Antonio Alexe: CSM U Oradea învinge trupa antrenată de Marcel Ţenter

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
06.09.2014

Foto: Roby Boros

CSM U Oradea şi Alba Fehervar şi-au dat întâlnire în prima zi de întreceri a Memorialului Antonio Alexe, eveniment organizat în perioada 5-7 septembrie la Arena ce-i poartă numele regretatului sportiv internaţional. Cu toate că echipele şi-au împărţit sferturile, gazdele s-au impus fără prea multe emoţii graţie unui sfert trei excelent, scor 79-69. Pe sferturi 14-13, 14-19, 34-16, 17-21.

În faţa a aproximativ 1000 de spectatori, CSM a început foarte bine confruntarea prin reuşitele nou sositului Gary McGhee, scor 8-3 după doar câteva minute scurse. Elevii lui Marcel Ţenter au echilibrat rapid situaţia după punctele marcate de Cleveland Melvin. S-a mers cap-la-cap, iar după 10 minute gazdele conduceau cu scorul de 14-13. În actul secund Cristian Achim a mizat pe un prim cinci format din patru români, Popescu, Paşca, Ţîbîrnă şi Guţoaia alături de Markovic. La mijlocul sfertului secund Adrian Guţoaia dă mari emoţii staff-ului bihorean resimţindu-se după un contact cu un adversar, însă nu mai poate continua partida. Oaspeţii profită de un joc modest al adversarului şi intră la cabine în avantaj, 32-28.

Orădenii revin mult mai determinaţi de la cabine şi tranşează practic duelul graţie celor 34 de puncte înscrise în prima parte a reprizei secunde. Melvin forţează revenirea pe final, însă tot ce reuşesc maghiarii e să reducă din avantajul bihorenilor. Confruntarea se încheie cu victoria la 10 puncte a gazdelor, scor 79-69.

Daniel Dillon a fost din nou cel mai bun jucător al lui Cristian Achim, australianul având 17 puncte, 8 recuperări, 8 pase decisive şi 3 mingi câştigate. McGhee a contribuit cu 14 puncte şi 6 recuperări în timp ce Ţîbîrnă a avut 11 puncte, asemeni lui Subotic. Lista marcatorilor a fost completată de Hatten cu 10 puncte, Markovic 8 puncte, Paşca 3 puncte, Daniel Popescu 3 puncte, iar Guţoaia 2 puncte. De partea cealaltă Cleveland Melvin a terminat duelul cu 22 de puncte şi 7 recuperări.

De menţionat că ambele formaţii s-au confruntat cu probleme medicale. De la bihoreni Guţoaia a suferit o accidentare destul de serioasă în timp ce Ante Krapic a evoluat doar 14 minute. În schimb Marcel Ţenter nu a putut conta pe serviciile lui Dalibor Djapa decât 10 minute, acesta acuzând probleme la genunchiul la care s-a accidentat în urmă cu opt luni.

3 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea unguru :

    adi gutoaia
    sa speram ca accidentarea nu e grava. din tribune mi s-a parut ca a fost lovit in zona genunchiului de catre adversar, iar in cazul asta putem fi mai optimisti.

    cu 9 ani în urmă (06.09.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ts_cata :

    pivot
    Avem nevoie de un pivot. Rapid!!!! Cred ca e primul rateu al tandemului Sere - Achim. Poate reusim sa gasim pe cineva pana incepe campionatul.

    cu 9 ani în urmă (06.09.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea unguru :

    lol
    cum adica? parca nu erai de acord cu mine si cu prietenul meu.... :P

    cu 9 ani în urmă (06.09.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!