Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Miša Perišić: „A fost fault clar”

Claudia Trușcă

Claudia Trușcă
03.05.2014

CSU Atlassib Sibiu a pierdut lupta din Sala Sporturilor Horia Demian în urma unei reprize de prelungiri şi un final foarte controversat, cu scorul de 90-89. Tehnicianul Miodrag Perišić a declarat la finalul partidei că din puncul lui de vedere la ultima fază a fost fault, însă în urma celor întâmplate el este mândru de cum a luptat echipa sa şi îşi felicită jucătorii.

“Noi am controlat în mare parte meciul. În ultimele trei jocuri Clujul a avut 30 de libere, adică cu 10 aruncări libere per meci mai multe decât noi. Eu nu ştiu ce se întâmplă, dar asta este statistica. Bojovic, când conduceam cu 10 puncte, a adunat 5 faulturi, deşi nu a fost fault clar în atac la respectiva fază, iar noi înscrisesem şi puteam să mergem la 12 puncte. Cu 4 minute până la sfârşit, când Austin a iesit tot cu 5 faulturi am fost nevoit să trimit în teren doi jucători care nu au fost folosiţi într-un mod constant iar astfel au trebuit să se acomodeze. Să nu mai vorbesc de Češković care a fost şi el descalificat cu 5 faulturi, a fost puţin ciudat criteriul, dar asta este.

Este adevărat, 3-4 minute nu am găsit soluţie pentru zonă, asta e clar. Probabil şi jucătorii s-au gândit că meciul este gata, dar cât timp au fost Bojović, Austin şi Češković în teren nu au fost probleme.

Vreau să le mulţumesc jucătorilor că au dat totul în teren. Nu doresc să vorbesc despre ce s-a întâmplat în ultimele 3 secunde ale jocului. Niciodată nu am vorbit, acum sunt puţin tensionat, dar opinia mea referitoare la arbitri este că fac un lucru bun. Spun numai ce am văzut. Probabil greşesc, dar clujenii au avut cu 30 de libere mai multe decât noi. Probabil noi suntem mai agresivi...

La ultima fază a fost fault clar, nu ştiu ce jucător a faultat, dar a fost fault clar. Dacă nu a fost fault, eu îmi cer scuze de la toată lumea, dar asta am văzut şi asta cred.

Nu ştiu cine este favorit la Sibiu, poate cine a fost favorit în ultimele cinci minute din finalul jocului. Acum este foarte greu, cine se va recupera mai bine va câştiga şi va merge mai departe. Tensiunea este pe elevii noştri pentru că jucăm acasă şi ei sunt obişnuiţi cu tensiunea. Eu sunt mândru cum au jucat până acum. Suntem echipa cu cel mai mic buget din playoff, dar suntem uniţi şi avem o echipă inimoasă.”

24 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu just me :

    ...
    Prea multe bla blauri am pierdut pe mana noastra.

    cu 9 ani în urmă (03.05.2014)
    • U BT Cluj-Napoca m.sandor:

      fault
      absolut pertinenta opinia ta.asta este, de la +18 sa pierzi nu cred ca poti da vina pe arbitriii.pacat de scandarile galeriei sibiene pe final....

      cu 9 ani în urmă (03.05.2014)
    • U BT Cluj-Napoca cristy801:

      ...
      acum vor sibienii sa se scoata ca ei s-o vazut in semifinale si nu au vazut ca U Mobitelco ii pot bate. Acum, dupa ce au pierdut dau vina pe arbitrii...

      cu 9 ani în urmă (04.05.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe titel :

    discutabil
    desi si mie mi s-a parut fault (am vazut inregistrarea ultimelor faze din final) e destul de greu sa fluieri asa ceva in ultimele 3 secunde. Oricum, arbitraj haotic, in timpul meciului s-a fluierat fault la faze mult mai usoare, sau nu s-a fluierat la contacte mult mai dure. Cuic tien piciorul putin ridicat, dar si Calota (un "Cuic de Sibiu") a cautat contactul... cu alte cuvinte, la faza respectiva s-au cam intalnit Dracu' cu ma-sa, in ultimele 3 secunde de meci. Nicaieri nu s-ar fi fluierat fault, desi poate ca in proportie mai mare de 50% a fost. Iar despre cerinta lui Lee (tot la faza de final, sustinea ca mingea era in cadere) pot sa spun ca nu e justificata, m-am uitat de cateva ori la inregistrare, nici poveste, capac clar. Oricum, maniera de arbitraj i-a cam iritat pe jucatorii ambelor echipe, Haos total, asta e nivelul, prefer sa cred (in naivitatea mea) ca greselile nu au fost intentionate.

    cu 9 ani în urmă (03.05.2014) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca dans :

    tehnic
    Cu cel putin un tehnic poate erai mai calm .
    Cat despre arbitraj ,te rog frumos sa mai vezio data casetele de la meciul 1 si meciul 4 impreuna cu Dl Vulc si pe urma dati o declaratie oficiala referitor la arbitraj.
    Felicit frumoasa galerie a Sibiului cu exceptia acelor scandari de la final "rusine sa va fie " si "hotii"..ar trebui totusi sa stiti sa si pierdeti.

    cu 9 ani în urmă (03.05.2014) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca dans :

    tehnic
    Cu cel putin un tehnic poate erai mai calm .
    Cat despre arbitraj ,te rog frumos sa mai vezio data casetele de la meciul 1 si meciul 4 impreuna cu Dl Vulc si pe urma dati o declaratie oficiala referitor la arbitraj.
    Felicit frumoasa galerie a Sibiului cu exceptia acelor scandari de la final "rusine sa va fie " si "hotii"..ar trebui totusi sa stiti sa si pierdeti.

    cu 9 ani în urmă (03.05.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe titel:

      calm
      Eu zic a Perisic (chiar si Vulc Sr.) a fost chiar calm, in comparatie cu jucatorii lui... El (impreuna cu Vulc) i-a calmat pe jucatori pe final. Cred ca pur si simplu a fost prea multa tensiune in teren si pe banca, Craciun il injura pe Ciulin dupa fluierul de final ca la usa cortului, Bojovic si Lee ii flancau si-i faceau sa tremure pe ceilalti doi arbitrii-juniori (care apropos, cred ca aveau pampersurile pline inca din timpul meciului).

      cu 9 ani în urmă (04.05.2014)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș mickeymouse :

    Slab
    A fost fault clar la patrunderea lui Calota dar asta nu-i absolva de suspendare pe cei care un injurat la final si faceau scandal. Intr-un campionat normal Lee si Craciun ar sta minim 2-3 meciuri pentru aceste gesturi. La noi insa Comisia de Disciplina este o formalitate din Regulament, se iau decizii dupa vreo 2 saptamani cand unii vor fi deja in vacanta.

    cu 9 ani în urmă (04.05.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș mickeymouse :

    Calota
    In prelungiri Calota il certa rau de tot pe unul dintre arbitrii care i-a dat mingea sa arunce liberele. Pur si simplui urla la el fara jena, s-a vazut clar pe reluari.

    cu 9 ani în urmă (04.05.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    parerea mea
    Nu vreau sa jignesc pe nimeni dar mie mi se pare ca in ultimul timp jucatorilor sibieni li s-a cam urcat succesul la cap (nu ca nu ar fi valorosi sau ca nu ar merita aprecieri pentru performanta) si din cauza asta (cred eu)au aceste variatii de performanta. Declaratii de genul "Clujul nu ne mai poate surprinde cu nimic"nu fac cinste nimanui si dupa cum s-a vazut s-au intors ca un bumerang spre autor. Daca sunt intradevar mai buni trebuie sa se concentreze pe baschet, sa lase nervii si sa dovedeasca pe teren, intr-o maniera categorica, ca sunt atat de buni pe cum se considera. Un run de 18-0 nu este din cauza arbitrilor ci din cauza lor pentru ca au subestimat Clujul si s-au crezut invingatori prea devreme iar asta este o problema de atitudine.

    cu 9 ani în urmă (04.05.2014) Raspunde
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    Parere
    Nici nu ma asteptam la o alta parere din partea ta, e clar ca ai ramas impotriva noastra, dar vreau sa te corectez putin.
    Nu li s-a urcat nimic la cap baietiilor nostrii pentru ca nu au castigat nimic, nici o cupa , nici un campionat, nici bani prea multi nu au, am revenit si noi anul asta in playoff dupa o perioada grea.
    Iti spun sigur ca jucatorii au dat totul din ei in fiecare meci , cel putin la meciurile de la Sibiu i-a vazut mai bine, cativa dintre ei erau desfigurati de efort ( mai ales ca am revenit de 2 ori pe final ), deaia ii si iubim , chiar daca mai gresesc pentru ca dau totul...

    cu 9 ani în urmă (04.05.2014) Raspunde
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    +++
    Iar declaratia lui Perisic are acoperire, am reusit sa dominam meciul 4 pana aproape de final unde intradevar s-a intamplat ceva si am pierdut avantajul , dar sa nu fim ipocriti ca si arbitrajul a contat in aceasta revenire a clujenilor.
    Cum am spus nu acuz clujenii pentru arbitraj, pentru ca in toata seria a fost un arbitraj prost, sper macar la meciul 5 sa fie corect....

    cu 9 ani în urmă (04.05.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @lexCSU
    Cred ca ai remarcat ca am vrut sa fie clar ca este parerea mea si ca nu vreau sa jignesc pe nimeni asa ca consider remarca ta ca sunt impotriva voastra ca deplasata dar daca esti adeptul filozofiei pasnice: "cine nu este cu noi este impotriva noastra" asta este :). Eu nu am contestat faptul ca baietii vostrii au dat totul pe teren eu am afirmat ca sunt mai nervosi si asta a afectat prestatia lor vrand nevrand. Chiar Perisic a spus la un moment dat intr-un time out "sa lasam nervii si sa jucam baschet" asa ca trage tu concuziile. Faptul ca va iubiti echipa indiferent de rezultat deoarece dau totul pe teren pentru voi si pentru victorie este foarte fain si va face cinste.

    cu 9 ani în urmă (04.05.2014) Raspunde
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    oldboy
    Pai fiecare e liber sa isi manifesteze simpatiile, nu asta e problema, insa nici aia cu urcatul la cap nu e ok, asta poti sa le zici la cei de la asesoft. Cat despre nervozitate e normala la o asemenea serie, toate meciurile s-au jucat pana in ultima secunda , pune-te in locul jucatoriilor , nervosi au fost si clujenii, Silva s-a contrat cu antrenorul la un timeout... e normal pe undeva in asemenea meciuri grele, iar cand te mai dezavantajeaza si arbitrii e greu sa iti mai pastrezi calmul ...

    cu 9 ani în urmă (04.05.2014)
    • U BT Cluj-Napoca cristy801:

      ...
      nu va mai tot luati de asesoft.. acuma e vorba de sibieni. din moment ce tot meciul o condus si in ultimele minute au fost egalati, e clar ca ceva s-a intamplat: s-au vazut in semifinala.

      cu 9 ani în urmă (04.05.2014)
    Raspunde
  • "U" Mobitelco BT Cluj-Napoca 2 Stanciu Tudor :

    no call
    Misa nu te uita la o singura faza uita-te la cum au ajuns clujenii la -18 ca fluierasii si-au facut treaba bine pentru voi. tinand cont ca-i singura faza care e punctual invocata pentru cluj am sa-i dau lu nea perisic niste vesti proaste ... nu se fluiera asa ceva

    2014 - (LAC@GSW - playoff meciul 3)
    https://www.youtube.com/watch?v=9KjpqQz9hFE

    2013 - (SAS@MIA - finala meciul 6)
    https://www.youtube.com/watch?v=qw54DhM5v7w

    pot sa mai pun aici inca vreo 10 si putem cauta si de euroliga (acolo-i si mai si) da nu cred c-are rost :)

    cu 9 ani în urmă (04.05.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe silviu:

      1/2-1/2
      Dreptate ai cu fazele, dar eu cred ca daca este fault si mai este ....una secunda se DA.In alta ordine de idei, aia sunt arbitri, noi nu posedam asa ceva.Ciudat,Bukuresti si Faur au luat suspendari pe care Grigoras,Ciulin,Olaru jr. sau Serban le meritau de ceva vreme, dar?Iar Perisic pana la fault clar, a aratat lipsa de reactie si la run de 8-0 Cluj asa ca?

      cu 9 ani în urmă (04.05.2014)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @lexCSU
    De acord cu tine ca au fost motive pentru nervozitate dar din pacate (parerea mea)asta le-a afectat concentrarea atunci cand trebuiau sa fie extrem de lucizi si pragmatici. Si noua ni s-a intamplat de cateva ori. Asa-i in sport, nu poti controla totul intodeauna.

    cu 9 ani în urmă (04.05.2014) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ALG :

    alta parere personala
    Repet comentariul pe care l-am scris la alta stire. Poate aveti rabdare sa-l cititi

    Scriu acest comentariu dupa ce am revazut sferturile 3 si 4 la TV, la scurt timp dupa ce am ajuns acasa. Prima observatie: la comentariul anost, neimplicat si plin de greseli al comentatorului o persoana care nu a fost in sala cred ca nu intelege deloc toate comentariile acestui articol.
    In sala am trait la ambele meciuri frustrarea ca asist la niste arbitraje extrem de proaste, cauzate in special de lipsa de consecventa a arbitrilor. Pe inregistrare a trebuit sa recunosc ca o parte din nemultumirile pe care le-am simtit live nu au fost justificate. Nici ale adversarilor. Dar nu toate.
    Parerea mea este ca Sibiul a cazut prada pe final tocmai stilului de arbitraj haotic care i-a convenit in sferturile 2 si 3 din ambele meciuri, atunci cand arbitrii au permis apararea foarte agresiva a acestora. Asta dupa ce in sferturile 1 au fluierat fiecare mangaiere. La final, pentru o astfel de aparare sibienii ar fi dorit fault. Cu ingaduinta se putea da, ca doar asta isi dorea Calota (jucator care de fapt a dus singur prelungirile - bravo lui!).
    Problema jucatorilor de la Sibiu a fost la reprosuri ca nu erau nici ei siguri de ceea ce reprosau: Lee vroia cos valabil pt minge in cadere (total fals), altii cred ca vroiau fault (nu si Calota care a fost direct implicat). Eu cred ca nu se impunea 1 la 1 la faza dinainte deoarece Lee calcase afara.
    Analiza faulturilor: s-au dat foarte usor faulturi aproape inexistente de ambele parti, inclusiv cele de eliminare la Silvasan si Ceskovici. La Silvasan faulturile 3 si 5 nu au existat. Parca nici faultul 4 la Bojovici. Ceskovici foarte bun dar m-a dezamagit prin atitudine: la o faza la care Johnson a pierdut o minge a facut ca in curtea scolii si nu a mai alergat in aparare, comentand ulterior. Noroc pentru sibieni ca a fost eliminat si a intrat Calota care, prin jocul extrem de bun, “a facut” sa existe situatia conflictuala de la final. Apreciez de asemenea declaratiile lui de dupa meci.
    Concluzia este ca arbitrajele au fost, pentru ambele echipe, extrem de proaste in ambele meciuri. Nu este bine ca 2 din 3 arbitrii sa fie delegati la ambele meciuri.
    Sibienii au pierdut singuri jocul: practic au plecat de la + 16 in ultimul sfert (14 puncte dupa sfertul 3 si primul cos din sfertul 4) dar nu au stiut sa gestioneze rezultatul. La fel cred ca a facut si U la Sibiu in meciul 2.
    De remarcat de asemenea scorul strans din toate cele 4 meciuri si faptul ca in timpul regulamentar s-au marcat de fiecare data intre 70 si 80 de puncte. Asta arata o foarte mare apropiere a valorii celor doua echipe.

    Despre galeria sibiana: foarte frumoasa si pasionata, dar luata de val din aceasta cauza. Lipsa de fair-play la scandarile de la final. Pe toti i-a nemultumit arbitrajul!
    Totusi vreau sa fac trei observatii care sper sa nu ii supere:
    - sunt prea interesati sa se auda numai ei si din aceasta cauza la nici un meci nu au avut ingaduinta de a lasa sala sa cante imnul lui U – faptul ca ei au urlat mai tare nu a dovedit absolut nimic!
    - e penibila chestia aceea cu: Marakesh, Marakesh, lupta Sibiul daca ne iubesti! Daca au adaptat cantecul, asa cum fac toate galeriile, sa schimbe si marakeshul care nu are nici o legatura!
    - Sper ca prin atitudinea pe care o vor avea miercuri fata de suporterii oaspeti sa nu transforme rivalitatea dintr-una frumoasa intr-una lipsita de fair-play!

    Scuzati atitudinea unor suporteri clujeni fata de voi, exista si dintr-astia, dar putini!

    cu 9 ani în urmă (04.05.2014)
    • BC CSU Sibiu journey:

      @marakesh
      cantecul ala cu marakesh e mai vechi decat unii din cei care scriu pe aici :) stai linistit ... nu e nimic de schimbat la el

      cu 9 ani în urmă (05.05.2014)
    • BC CSU Sibiu journey:

      @alg
      de ce sa taci cand adversarii canta ? mai ales ca sibiul era in deplasare:) asta a fost dura rau de tot :))

      cu 9 ani în urmă (05.05.2014)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ALG :

    adaugire
    As remarca apararea foarte buna facuta de Kuburovici la Ceskovici

    cu 9 ani în urmă (04.05.2014) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Lupta 'U"! :

    Sibieni nu va mai plangeti...nu aveti dreptate la acel fault!!!





    Lupta 'U"! Sibieni...nu a veti dreptate!!!


    0


    Foarte bun ultimul comentariu(ALG)...si foarte realist! Sicer nu inteleg de ce va plangeti ca niste copii!!! Piciorul lui Lee la recuperarea cand s-a dat "1 la 1"...a fost afara...deci mingea la noi!!! Eu nu imi pot imagina cum din 3 arbitri...nu a vazut nici unul asta!!! Ori e incopemtenta,ori rea vointa...adica polite de platit...ori...Greseli au fost in ambele sensuri la arbitraj.Si asta inseamna incompetenta!!! Nu inteleg ce spuneti voi "suporterii sibieni" si aici si pe site-ul vostru,ca nu ati fost respectati la Cluj?Spune-ti direct ce v-a nemultumit!!! Nimeni nu a venit la voi,nici inainte de meci,nici in pauza,nici dupa...In pauza ati iesit...fara ca cineva sa aiba ceva cu voi.Ati avut jandarmi in preajma...nimeni nu s-a luat de voi!! Asteptati flori si pizza???Astea sunt pe bani...! :)))) Cat despre scandarea vostra: "Csu totdeauna peste "U"! "...ce sa zic?Unde ati fost anul trecut?Dar in ultimii ani???Noi am castigat un campionat!!! Voi???Nici macar la juniori nu aveti un titlu!Noi am castigat f multe!!! Va respect ca ardeleni...dar...fitele ar fi bine sa le lasati acasa...sau la ploiesteni! Ei da...sunt peste "U"...au castigat multe campionate...corect sau nu...le-au castigat! Deci...ati putea modifica putin ;)..."CSU...vrem sa fim ca "U"! "Avem si noi pacatele noastre...nu suntem perfecti.De exemplu...presedintele nostru a adus sponsor candva pe cei care vor se exploateze la Rosia Montana...prefer sa fiu in liga a doua dar curat...nu manjit! Apoi il avem pe Cuic...un jeg ca om si ca jucator!!! El a trecut peste capul antrenorului si a intrat cu de la sine putere in teren,chemandu-l la schimbare pe Kuburovic.Sper sa plece de la noi Cuic...sa nu il mai vad!!!Apoi...Vasu,presedintele Clubului Universitatea...a mai infintat o echipa de baschet masculin cu acelasi nume...cu un antrenor care a fost rezerva rezervelor ca jucator...in loc sa imparta banii la volei,handbal,etc.Ce sa facem daca Vasu e incompetent??? Asa ca...sper un arbitraj altfel...decat in cele 4 mecuri de pana acum...adica CORECT...iar voi sibienii sa ne intampinati cu aplauze...asa cum va primim noi la CLUJ IN UNIVERSITATILE NOSTRE LA STUDIU!!! ;) Florile...nu le meritam...le merita cei 3 arbitri din primul meci de la Sibiu...stiti voi de ce...;)

    cu 9 ani în urmă (04.05.2014) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca m.sandor :

    Lupta U
    da, lee era in out, dar se pare ca regula spune ca daca unul cu mingea in mana e in si altul cu mingea aia atinsa e out se da unu la unu.ne am interesat, si mai multi arbitrii au zis asa:)Tot asa e si corect sa zicem ca la ultimul atac, faultul lui Calota asupra lui Sparks era de un antisportiv.daca se dadea, nu mai ajungeam aici.
    + galeria sibiana sa strige la Bobo Pintea hotule, e jenant.....

    cu 9 ani în urmă (05.05.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!