Stiri Acvile

Miercuri a fost seara surprizelor în preliminariile EuroBasket Women 2017

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
26.02.2016

Foto: fibaeurope.com

Miercuri seară s-a încheiat cea de a doua acțiune de calificări pentru EuroBasket Women 2017, din cele trei aflate pe calendarul FIBA. Fetele pregătite de Miroslav Popov au înregistrat două înfrângeri în disputele cu Turcia și Bosnia, diminuându-și șansele de calificare pentru turneul final. Cu toate acestea România nu a fost singura favorită ce a cedat, în etapa a 4-a, pe terenul unei echipe mai slab cotate.

În Grupa C, Marea Britane a înregistrat o victorie răsunătoare în compania selecționatei din Muntenegru, scor 71-67. Fetele pregătite de José Maria Buceta au dominat la capitolul recuperări, având 47 totale și 18 ofensive aspect ce a cântărit decisiv în economia confruntării. În urma acestui rezultat cele două formații sunt la egalitate de puncte, însă despărțite de coșaverajul în disputele directe, Muntenegru având ca și asigurată poziția secundă. 

Un alt rezultat surprinzător s-a consemnat pe o altă insulă. Lidera la zi a grupei E, grație unui parcurs perfect, Ungaria, a cedat în disputa cu ultima clasată, Islanda, deși în tur maghiarele au învins la 22 de puncte. Gazdele au avut 12 aruncări înscrise de la mare distanță, cu un procentaj de 48% ce a adus practic prima victorie din calificări. Sverrisdottir a reușit un joc impecabil cu 29 de puncte, 16 recuperări, 8 pase decisive și 43 de unități la eficiență.

Grupa în care a fost repartizată selecționata tricoloră a avut parte de două rezultate opuse așteptărilor. Turcia a cedat în deplasarea din Israel, scor 62-63, iar lupta pentru calificare a fost relansată. Echipa oaspete s-a văzut câștigătoare încă din primul sfert, când se afla „sub umbrela” a 14 puncte avantaj. „Eu sunt vinovat pentru această înfrângere. Am dorit să acord minute tuturor sportivelor începând cu sfertul secund, iar asta ne-a costat”, a declarat Aziz Akkaya la scurt timp după finalul partidei.

Bosnia și Herțegovina și-a trecut în cont prima victorie în calificări după ce au învins România, scor 77-63. Fetele noastre nu s-au regăsit după înfrângerea cu Turcia și au cedat 26 de posesii. De asemenea adversarul a avut cu 21 de aruncări mai mult decât Mărginean&co. 

Ultima acțiune de calificări va avea loc în luna noiembrie a anului în curs.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!