Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „Am avut meciul în mână în ultimele secunde”

Ana-Maria Tutunaru, David Istrate

Ana-Maria Tutunaru, David Istrate
20.01.2019

În seara de 20 ianuarie 2019, Sala Sporturilor din Pitești a găzduit confruntarea dintre BCM U FC Argeș Pitești și U-BT Cluj-Napoca, două formații aflate la 5 puncte distanță înaintea acestui duel. Jocul a fost unul intens cu multe schimbări de lider, însă în cele din urmă, Tony Bishop a adus victoria gazdelor cu un coș marcat în ultimele secunde. Astfel, trupa lui Florin Nini s-a impus cu scorul de 80-79.

La conferința de presă organizată după încheierea meciului, Mihai Silvășan a explicat motivele care au dus la înfrângerea elevilor săi.

A fost foarte strâns, cu răsturnări de situație. Din păcate pentru noi, am avut meciul în mână în ultimele secunde. Chiar l-am avut în mână, și nu prin faptul că am ratat ultima fază, cea a lui Kyndall, care a avut o aruncare bună. Am avut meciul în mână și l-am pierdut prin cele trei recuperări ofensive pe care ni le-au luat la ultimele aruncări libere ale lor. Din păcate, nu am reușit să luăm mingea. Pe toată durata jocului, am făcut o treabă foarte bună din punctul ăsta de vedere, al recuperărilor, însă știam că sunt o echipă bună la recuperări și asta ne-a costat chiar în ultimul minut.”

De asemenea, tehnicianul oaspeților a fost întrebat și despre maniera în care arbitrii au fluierat în această partidă, pe parcursul jocului având loc mai multe faze controversate.

Da, fiecare echipă a protestat în felul ei, nu a fost mulțumită, ăsta a fost arbitrajul, nu cred că a fost un factor decisiv în acest meci, nici pentru o echipă, nici pentru alta. Au fost greșeli de ambele părți, asta este, mergem mai departe. Sunt și ei oameni, nu sunt perfecți.”

În urma acestui duel, U-BT Cluj-Napoca ratează ocazia de a trece pe prima poziție și rămâne la egalitate de puncte cu BC CSU Sibiu, 26. În următoarea etapă, formația clujeană va juca pe teren propriu în compania lui SCM U Craiova.

*foto: u-bt.ro/Manases Sandor

2 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca u1919cj :

    Silva
    Faptul ca el ii (sa zicem asa) "veriga slaba" in echipa Clujului nu ii o surpriza pentru nimeni. Totusi omul asta a jucat o viata pentru U, ii un simbol al clujului. Asa ca sper sa invete sa fie antrenor cat mai repede si sper ca in sezonul asta sa-l scoata iara Rasic&Dykes&Co ... Are echipa (si anul asta) care il poate face antrenor si sper sa il faca - pentru ce reprezinta el pentru U Cluj. Ca rabdare este, dar nu infinita. Haide U

    cu 5 ani în urmă (21.01.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      din pacate Rasic
      e cam in and out. Adica dpdv fizic omul se vede ca nu prea mai duce, poate ii este si teama de o re-accidentare la tendonul Ahilian rupt. Asta pe de o parte.
      Pe de alta parte, e si destul de lent si apararile adverse tin la el ca la nu stiu ce :)
      Deci in playoff, unde intesitatea oricum va creste, nu stiu cat ne putem baza pe el la nivelul la care ne bazam pe Dykes.
      Eu sun fanul nr 1 Rasic si sper sa ne ajute cum ne-a ajutat inainte de aceasta accidentare, insa faptele spun altceva.
      Cat despre Silva, sunt si eu de acord cu tine. ;) Se poate si mai bine pe banca tehnica, dar pe de alta parte, se poate mai bine si in teren. Adica si jucatorii au partea lor de vina in anumite momente.

      cu 5 ani în urmă (21.01.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!