Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „E foarte important pentru mine să reușim să fim un grup”

David Istrate

David Istrate
10.03.2018

silvasan cluj craiova

Sâmbătă, 10 martie, într-un meci din cadrul etapei a XX-a a LNBM, U-BT Cluj-Napoca a reușit să o învingă pe SCM U Craiova, la o diferență de 6 puncte, după o prestație excelentă din partea lui Giordan Watson.

La finalul partidei, tehnicianul gazdelor a oferit o declarație despre importanța acestei victorii, care a venit într-o perioadă dificilă pentru echipa sa.

„Mă așteptam la un duel greu, în special din cauza ultimului meci jucat, cel cu Donar Groningen, în care nu am reușit să facem absolut nimic. Am jucat slab în atac, dar apărarea a fost dezastruoasă, cea mai slabă prestație defensivă din acest sezon. Prin urmare, mă bucur că băieții au reușit să se monteze și îi felicit pentru acest aspect. Primul sfert a fost foarte bun din toate punctele de vedere: nu am avut nicio greșeală, am avut intensitate și ritm. Din păcate, însă ne-am relaxat și au reușit să marcheze două aruncări contestate, dificile. Acest lucru nu ne surprinde, le-am spus elevilor mei că toate echipele vin aici și dau tot ce au mai bun. Astfel, mulți jucători vor reuși aruncări de acest gen, în ultimele secunde, dar noi trebuie să ne facem treaba. Este important să fim tari din punct de vedere mental și fizic și trebuie să fim ca niște roboți. În această partidă, constanța ne-a lipsit, am avut momente în care am jucat foarte bine, iar apoi am avut momente în care am cedat. Cu toate acestea, cred că am controlat jocul și nu s-a pus în nicio clipă problema învingătoarei.”

În plus, Mihai Silvășan a vorbit și despre nevoia de unitate a grupului în vederea îndeplinirii obiectivelor impuse de la începutul anului competițional.

„După acest rezultat, mergem mai departe, urmează un meci cu Groningen, înn care vom încerca să luptăm pentru fiecare posesie. Am avut o săptămână grea, în special din punct de vedere mental și din această cauză mi-a fost frică de duelul cu Craiova. Însă ma bucur că până la urmă a ieșit așa cum ne-am dorit. Avem jucători buni, unii sunt mai profesioniști decât alții, unii sunt mai valoroși decât alții, însă e foarte important pentru mine să reușim să fim un grup. De aceea, trebuie să luptăm împreunî pentru a atinge scopul comun, care este câștigarea campionatului”

În urma acestei confruntări, U-BT Cluj-Napoca a reușit cea de-a 15-a victorie și se menține pe a doua poziție în clasamentul Ligii Naționale. Următorul meci pentru clujeni va avea loc miercuri, în BT Arena, de la ora 19:00, adversari fiind olandezii de la Donar Groningen.

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    silva
    care s aia mai putin profesionisti si "mai putin" buni?
    Zi-ne sa stim si noi macar :D

    Ah da, si da-ne si lista bunilor :))

    cu 6 ani în urmă (11.03.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!